Όπως αναφέρθηκε στην ομάδα Αόρατοι Ταξιδιώτες στο Facebook : Ηθελα να σας πω κάτι που μας έλεγε η μητέρα μου. πρέπει να ήταν γύρω στο 1940 1943 στην περιοχή του Παγγαίου κοπέλα πήγαιναν να μαζέψουν καπνά χαράματα. και μέσα από τα χωράφια βγήκαν κάτι τέτοια πλάσματα που τα είδαν όλοι και τους περικύκλωσαν γελούσαν και έβγαζαν κραυγές. όπως καταλαβαίνετε πανικός επικράτησε μέχρι να χαθούν .
Περισσότερα για την αναφορά : Από προσωπική μου μαρτυρία....Όρος Κλώκος..Η υψηλότερη κορυφή του Αιγίου με 1779 μέτρα.Στο σημείο που δείχνει το βέλος είναι η δεύτερη πιο ψιλή θα έλεγα κορφή του βουνού όπου τον Ιούλιο του 2017 γύρο τις 11:40 το βράδυ από το σπίτι στο Αίγιο όπου και καθόμουν έξω παρατήρησα 3 πολύ δυνατές φωτεινές αναλαμπές με παύση 1 η 2 δευτερολέπτων η μια από την άλλη..Το βουνό και ειδικότερα το σημείο φαίνεται ξεκάθαρα από το σπίτι και είναι και ο λόγος που μπόρεσα να καταλάβω μέσα στην νύχτα το σημείο.Μου θύμησε προβολείς αεροπλάνου.Στο σημείο αυτο δεν υπάρχει δρόμος για διέλευση αυτοκινήτου αλλά ούτε μονοπάτι για πεζοπορία..Όπως λέει και ο λαός δεν ανεβαίνουν ούτε τα κριάρια για βοσκή...Τα συμπαιράσματα δικά σας.
Πηγή : Ομάδα Facebook Εμφανίσεις U.F.O στην Ελλάδα
Και άλλο μαντείο φαίνεται να είχε πανάρχαιες γνώσεις και να τις επιστράτευσε για να σωθεί.
Το Christian Science Monitor
Του Μιχαήλ Θεοδούλου
8 Δεκεμβρίου 2000
Ένα ρίγος ενθουσιασμού έπιασε την ομάδα των Αιγυπτίων ερευνητών πετρελαίου
όταν έπεσαν πάνω σε ανθρώπινα οστά, στιλέτα και αιχμές βελών διάσπαρτα στους κινούμενους αμμόλοφοι. Αλλά δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με αυτό που οι Αιγυπτιολόγοι ένιωσαν όταν έμαθαν για την ανακάλυψη. Αυτό που χτύπησε τις καρδιές δεν ήταν τόσο τα λείψανα του αρχαίου πολέμου,που συνηθίζονται στην Αίγυπτο. Ήταν η τοποθεσία τους όχι μακριά από την όαση Siwa κοντά στα σύνορα της Λιβύης που δημιούργησε ελπίδες για την εξιχνίαση ενός αρχαίου μυστηρίου που έχει μπερδέψει τους μελετητές.
Σε αυτήν την περιοχή λέγεται ότι ένας ισχυρός περσικός στρατός 50.000 ανδρών είχε εξαφανιστεί χωρίς ίχνη το 523 π.Χ. Η δύναμη κρούσης είχε απεστάλη από τον «τρελό» Πέρση βασιλιά Καμβύση Β', τον γιο του Κύρου , να λεηλατήσει το ιερό μαντείο στη Σίβα που είχε προφητεύσει την πτώση του. Οι άντρες του εκστρατευτικού σώματος κατακλύστηκαν από μια κατακλυσμική αμμοθύελλα στην απέραντη έρημο πριν φτάσουν στον προορισμό τους, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, τον φημισμένο Έλληνα ιστορικός του 5ου αιώνα π.Χ. που απεικόνισε τον Καμβύση ως τρελό, κακό και επικίνδυνο.
Αρκετές προσπάθειες τον περασμένο αιώνα να βρουν στοιχεία για τους άτυχους πολεμιστές κατέληξαν σε αποτυχία και ορισμένοι ιστορικοί υποψιάστηκαν τον Ηρόδοτο πως κατασκεύασε ένα παραμύθι. Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά τα ευρήματα, μια νέα αναζήτηση στην αφιλόξενη υτική έρημο θα μπορούσε επιτέλους να λύσει τον αρχαίο γρίφο. Μία Αιγυπτιακή αποστολή που περιλαμβάνει αρχαιολόγους, γεωφυσικούς και άλλους επιστήμονες πρόκειται να ερευνήσουν την περιοχή αυτόν τον μήνα χρησιμοποιώντας δορυφορική τεχνολογία ενώ από τα οστά θα γίνει δειγματοληψία για εξέταση DNA. Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο Δρ.Mohamed el-Saghir του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων στο Κάιρο, ο οποίος πιστεύει ότι οι από καιρό χαμένοι πολεμιστές μπορεί να βρίσκονται κάτω από την άμμο της Σαχάρας. "Νομίζω θα βρούμε τον στρατό του Καμβύση», λέει.
Μετά τη λεηλασία του ναού του Amon στη Siwa, που έγινε αργότερα διάσημος από μια επίσκεψη του Μεγάλου Αλέξανδρου το 332 π.Χ. και που υπάρχει ακόμα στην κορυφή ενός λόφου εκεί σήμερα, οι άνδρες του Καμβύση επρόκειτο να επιτεθούν στους Λίβυους και να τους μειώσουν σε η σκλαβιά, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο. Ωστόσο, η φύση σφράγισε τη μοίρα των εισβολέων όταν ήταν στα μέσα του ταξιδιού τους, έγραψε ο Ηρόδοτος, ο οποίος άκουσε μαρτυρίες από τους κατοίκους της Σίβα.
Ήταν μία από τις τρεις στρατιωτικές εκστρατείες που σχεδίασε ο Καμβύσης για την κατάκτηση της υπόλοιπης Αφρική μετά την εισβολή του στην Αίγυπτο το 525 π.Χ., βάζοντας τέλος στον 26η Δυναστεία των Φαραώ και έναρξη μιας περιόδου περσικής κυριαρχίας που κάλυψε μεγάλο μέρος των επόμενων δύο αιώνων.
Ο Καμβύσης αργότερα οδήγησε προσωπικά μια δύναμη στον Νείλο για να κατακτήσει την Αιθιοπία, αλλά αφού προσάρτησε το βόρειο τμήμα της χώρας, δεν είχε προμήθειες και έπρεπε να επιστρέψουν, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, που το απεικόνισε ως μία και κακοσχεδιασμένη περιπέτεια.
«Όλα αυτά για το ότι ο Καμβύσης είναι τρελός προέρχονται από έναν Έλληνα, και οι Έλληνες και οι Πέρσες δεν τα πήγαιναν καλά μαζί», λέει ο Δρ Gaballah, ο γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.
Ο Ηρόδοτος, ο οποίος βρισκόταν στην Αίγυπτο περίπου το 450 με 460 π.Χ., πήρε μεγάλο μέρος των πληροφοριών του από Αιγύπτιους σε μια περίοδο μεγάλης εξέγερσης κατά των Περσών. Το αν ο χαμένος στρατός της ερήμου του Καμβύση θα αποκαλυφθεί τώρα για να ρίξει νέο φως για τον πόλεμο πριν από 2.500 χρόνια είναι το αντικείμενο διχασμένων απόψεων μεταξύ των Αιγυπτιολόγων. Ο Δρ Saghir, ο οποίος θα ηγηθεί της αποστολής, είναι σίγουρος για την επιτυχία. Ο συνάδελφός του στο Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Δρ. Gaballah είναι πιο προσεχτικός. «Οι κλασικοί συγγραφείς είπαν ότι ο στρατός του είχε πνιγεί σε μια αμμοθύελλα, αλλά δεν υπάρχει άλλη πηγή για αυτές τις πληροφορίες. Θα μπορούσε να είχε συμβεί. Αλλά πού; Η δυτική έρημος είναι μια τεράστια περιοχή."λέει ο Gaballah. «Ο καθένας έχει τα όνειρά του, αλλά ασχολούμαστε με γεγονότα και δεν θέλουμε να γεννήσουμε ελπίδες. Η περιοχή θα ερευνηθεί και ακόμη και αν δεν βρεθεί κάτι, ένα αρνητικό αποτέλεσμα παραμένει αποτέλεσμα». Το μυστήριο του χαμένου Περσικού στρατού μπορεί να παραμείνει ακόμα.
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Ο Οδυσσέας περιγράφει τη γη των Κιμμέριων ως από «του βαθύς ποταμός του Ωκεανού και τα σύνορα του κόσμου», δηλ tη Βόρεια Θάλασσα. Όπως εξήγησε ο Ποσειδώνιος (περίπου 135-περίπου 50 π.Χ.), «Οι Έλληνες παλαιότερα αποκαλούσαν τους Cimbri «Κιμμέριοι»» (στο Στράβωνα 7.2). Ο Πλούταρχος επίσης κατέστησε σαφές ότι οι Cimbri και οι Κιμμέριοι ήταν το ίδιο. "Αυτοί οι άνθρωποι", λέει: «ζούσαν στην πιο μακρινή θάλασσα, σε μια σκοτεινή και δενδροσκέπαστη γη, όπου οι ακτίνες του ήλιου δεν διαπερνούν σχεδόν καθόλου, στη γειτονιά του βόρειου πόλου» («Life of Marius» 11). Ο Διόδωρος είπε για τους Cimbri, οι οποίοι λίγες δεκαετίες πριν από τη γέννησή του είχαν επιτεθεί στον Ρωμαίο Αυτοκρατορία και μόλις το 102 π.Χ. συντρίφτκαν από τον Μάριο στο Aquae Sextiae: «Ήταν αυτοί που στην αρχαιότητα κυρίευσαν όλη την Ασία [δηλ. Μικρά Ασία] και ονομάζονταν Κιμμέριοι, αφού ο χρόνος είχε ελαφρώς παραποιήσει τη λέξη το όνομα των Κιμβρίων, όπως ονομάζονται τώρα» (5.22). Ετσι το Κιμμέριοι ήταν πανομοιότυποι με τους Cimbri, των οποίων το σπίτι ήταν στην «Κιμβριακή χερσόνησο».
Από το αρχείο μου
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Βρήκα την ιστορία ολοκληρωμένη και λίγο διαφορετική :
Ήταν Μάρτιος του 1928. Το στοιχειωμένο σπίτι με το φάντασμα του ξανθού κοριτσιού δεν εννοούσε να αφήσει ήσυχο τον συνοικισμό του Νοσοκομείου Συγγρού. Στο σπίτι αυτό, που βρισκόταν στην οδό Ελευσίνος, στον αριθμό 47, εκδηλώνονταν φαινόμενα άγρια και τρομακτικά.
Οι πρώτοι που κατοίκησαν εκεί ήταν το ζεύγος Σαλιάρη. Τόσο ο σύζυγός όσο και η σύζυγός του είδαν, σε διαφορετικές περιστάσεις, κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως πιστοποιούσε ένας μεγάλος αριθμός μαρτύρων, μια ξανθιά γυναίκα να εμφανίζεται ενώπιόν τους. Ο άντρας πίστεψε αρχικά πως ήταν η Παναγία η Βουρλιώτισσα, η οποία τον προστάτευε.
Οι επόμενοι ένοικοι του σπιτιού ήταν η χήρα Ελένη Παπουτσιδάκη με τα τρία της παιδιά, δυο κορίτσια κι ένα αγόρι. Η χήρα είδε την ίδια αέρινη οπτασία, η οποία της ανακοίνωσε αυστηρά πως ό,τι κι αν έκανε, δε θα μπορούσε να εμποδίσει το παιδί της να σκοτωθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο.
Η χήρα, τρομοκρατημένη, προκειμένου να σώσει το παιδί της από τη φριχτή προφητεία του φαντάσματος, το έστειλε στην Ελευσίνα, στη γιαγιά του. Μάλιστα, απαγόρευσαν στο παιδί να βγαίνει έξω στον δρόμο για να παίζει. Την ημέρα, όμως, που βγήκε τελικά, είδε ένα λεωφορείο να πλησιάζει και επειδή γνώριζε τη μεταφυσική απειλή, πήγε και κόλλησε το κορμί του στον τοίχο, για να γλιτώσει.
Μα, το λεωφορείο, μόλις πέρασε μπροστά απ’ το παιδί, έπαθε βλάβη, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, έπεσε πάνω στο παιδί και το σκότωσε. Αυτό είχε συμβεί δυόμισι μήνες νωρίτερα. Η χαροκαμένη μάνα εγκατέλειψε το σπιτικό της στον συνοικισμό του Συγγρού και δεν ξαναπάτησε ποτέ της.
Ο Δημήτριος Κούμουτζης, μαζί με τη γυναίκα του, τη Μαρία, ενοικίασαν το στοιχειωμένο σπίτι. Η Μαρία, όμως, μετά τις αφηγήσεις των γειτόνων, δεν ήθελε καθόλου να ζήσει εκεί μέσα. Ο άντρας της, όμως, την καθησύχασε και την έπεισε πως δε θα έπρεπε να είναι δεισιδαίμων και να πιστεύει με ευκολία τέτοια παραμύθια.
Την πρώτη νύχτα όλα κύλησαν ήσυχα κι ομαλά. Τη δεύτερη, όμως, ο Δημήτρης ξύπνησε με τα χέρια του φαντάσματος τυλιγμένα στον λαιμό του, που προσπαθούσε να τον πνίξει. Κατάφερε να ελευθερωθεί από τη μέγγενη των υπερφυσικών χεριών, άρπαξε τη γυναίκα του και έφυγαν από το σπίτι πριν τα ξημερώματα. Η Μαρία δεν είχε δει τίποτε.
Το φριχτό στοίχειωμα του συνοικισμού Συγγρού συνεχιζόταν. Ο καιρός περνούσε και τα φαινόμενα δεν έλεγαν να κοπάσουν. Και όχι μόνον αυτό, αλλά και η χήρα Ελένη Παπουτσιδάκη δεν απαλλάχτηκε από το χαιρέκακο φάντασμα, ακόμη κι όταν μετακόμισε αλλού.
Οι γείτονες, για να βρουν την ηρεμία, ζητούσαν επίμονα να κατεδαφιστεί το καταραμένο εκείνο οίκημα. Έτσι, η εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ” αποφάσισε να προβεί σε λεπτομερή επιστημονική έρευνα, ώστε να διαλευκανθεί η μυστηριώδης κατάσταση.
Και για να εξαντλήσει το θέμα, οργάνωσε ειδική αποστολή, που αποτελούνταν από αξιολογότατους επιστήμονες, όπως τον Άγγελο Τανάγρα, Πρόεδρο της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών, τον Γραμματέα της Εταιρείας, ιατρό Μ. Κανελλόπουλο και ορισμένους έγκριτους συντάκτες, όπως τους κυρίους Παρθένη και Φαλτάιτς.
Μεγάλη συζήτηση κατά καιρούς έχει γίνει γύρω από ένα βράχο στην Κρήτη, τον οποίο η παράδοση θέλει να προβλέπει τον καιρό.
Ο επονομαζόμενος «Δράκος» είναι ένας πελώριος βράχος από γρανίτη και βρίσκεται στο σπήλαιο του Αγίου Μύρωνα, στους Κάτω Ασίτες. Στο σημείο όπου βρίσκεται συμβαίνει ένα περίεργο φαινόμενο.
Όταν εμφανίζονται μικρές φυσαλίδες σαν άσπρος αφρός από τις σχισμές του βράχου, οι κάτοικοι της περιοχής προβλέπουν ότι ο καιρός θα είναι βροχερός, ενώ όταν ακούγεται ένας περίεργος θόρυβος μέσα από τον βράχο, είναι ένδειξη πως θα κάνει βαρυχειμωνιά.
Αυτά επιβεβαιώνουν πολλοί κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι έχουν υπάρξει μάρτυρες του συγκεκριμένου φαινομένου.
Πολλοί ξένοι, γεωλόγοι και μηχανικοί έχουν επισκεφτεί το Δράκο αλλά δεν έχουν καταφέρει έως σήμερα να ερμηνεύσουν το ιδιαίτερο αυτό φαινόμενο που η παράδοση και η πίστη το θέλει να λειτουργεί με τη χάρη του Αγίου, ως ένα πρωτότυπο βαρόμετρο της φύσης.
Η ιστορία του βράχου
Όπως αναφέρει το ekriti.gr, από την αυλή της εκκλησίας του Αγίου Μύρωνα, κατεβαίνοντας τη πλαγιά από τα δυτικά, συναντάμε ένα μικρό σπηλαίο μέσα σε βράχους ,που προχωράει κάτω από την εκκλησία. Το σπήλαιο αυτό υπήρξε ο χώρος ασκήτευσης του Αγίου και συνδέεται άμεσα με ένα θαύμα, το οποίο τέλεσε ο Άγιος Μύρωνας. Μια μέρα λοιπόν, όπως λέει η παράδοση, ερχόταν ένα λιοντάρι στο χωριό και οι κάτοικοι ήταν ανήσυχοι και φοβισμένοι.
Ο Άγιος Μύρωνας, εκείνη την περίοδο, είχε χειροτονηθεί επίσκοπος και απουσίαζε από το χωριό. Μια μέρα, που ο Άγιος είχε επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα του, ο δράκος ξανάκανε την εμφάνιση του. Αυτό συνέβη ένα πρωί Κυριακής, την ώρα που ο Άγιος λειτουργούσε στην εκκλησία του Σωτήρος Χριστού, η οποία υπάρχει έως σήμερα.
Ο Άγιος, χωρίς να φοβηθεί, καθησύχασε τους πιστούς και έστειλε το διάκο με την αρχιερατική του ράβδο να διατάξει το θηρίο στο όνομα του Χριστού, να μείνει στη θέση όπου βρισκόταν .
Πράγματι το θηρίο έμεινε ακίνητο και νεκρό. Μετά το τέλος της λειτουργίας, ο Άγιος στάθηκε στην αυλή της εκκλησίας και έριξε πάνω στο ξαπλωμένο θηρίο που φαινόταν στην πλαγιά, μια μεγάλη πέτρα. Την ίδια στιγμή βροχή από πέτρες, άγνωστο από που, έπεσαν πάνω στο θηρίο το οποίο απολιθώθηκε και έγινε ένας μεγάλος βράχος.
Ο βράχος αυτός, σύμφωνα πάντα με την παράδοση, έκλεισε μέσα του το Δράκο γι’ αυτό και σήμερα ο βράχος που σώζεται λέγεται «Δράκος».
Αν κάποιος επισκεφθεί το χωριό, μπορεί ακόμη να δει την ουρά του λιονταριού στο βορειοδυτικό μέρος του χωριού και το κεφάλι του απολιθωμένο στο νοτιοδυτικό, ακριβώς μέσα στη σπηλιά που τρέχει το θαυματουργό Αγίασμα.
Location. Cerro Pajarillo, Cordoba, Argentina Date: June 2004 Time: 2200 Five persons, 3 men and two women were camping out in the middle of a field and when it got cool at night, they started a large bonfire. As several of the witnesses sat and stand around the fire, they heard what sounded like growling noises coming from a location northeast of their location near a small stream about 150meters away. The sound concerned some of the witnesses and one grabbed a stick for protection and another one grabbed a large flashlight and began shining it on the nearby brush. They did not see anything. Moments later they heard the same noise, but louder, almost like a lion. Concerned and somewhat scared two of them armed with sticks and the flashlight walk towards the stream looking around, again they don’t see anything. A few minutes later the men hear noises coming from the brush, very close to their location, immediately they shone the flashlight in the direction of the noises. At the same time they discerned something moving towards them among the brush. As it got closer the men were stunned to see a bizarre creature described as resembling “a round black ball of hair” the size of a piñata, approximately 70cms in diameter. The hair was very black and thick, they could not see any signs of a face or extremities. Without any apparent means of propulsion the creature lunged itself toward the men heading straight towards the bonfire, it barely touched one of the witnesses as it suddenly made a 90degree turn and disappearing into the brush again emitting loud growling noises.
Πηγή : 2004 HUMANOID SIGHTING REPORTS
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Δείτε εδώ : https://www.authorway.com/enathinais/ellada/143-mystiko-nauplio
https://twitter.com/Paranormap
Περισσότερα αλλά και φωτογραφίες του περίφημου αποτυπώματος : https://ipolizei.gr/h-skia-ths-xirosima-sth-lewforo-bouliagmenhs/
Όπως αναφέρθηκε στην ομάδα Αόρατοι Ταξιδιώτες στο Facebook : Ηθελα να σας πω κάτι που μας έλεγε η μητέρα μου. πρέπει να ήταν γύρω στο 1940 1943 στην περιοχή του Παγγαίου κοπέλα πήγαιναν να μαζέψουν καπνά χαράματα. και μέσα από τα χωράφια βγήκαν κάτι τέτοια πλάσματα που τα είδαν όλοι και τους περικύκλωσαν γελούσαν και έβγαζαν κραυγές. όπως καταλαβαίνετε πανικός επικράτησε μέχρι να χαθούν .
Δείτε και αυτό : https://www.youtube.com/watch?v=Sv_FYAmZ3oc
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Όπως φαίνεται κάθε χρόνο τα ίδια. Αυτή τη φορά στους Ταξιάρχες.
https://twitter.com/Paranormap
Τα γατάκια οι Ελβετοί κάηκαν! :
https://www.nytimes.com/2022/06/17/world/europe/hot-coals-burns-team-building.html?smid=url-share&fbclid=IwAR3XZCYeopcN1iRYvBrWJ7o6K1TX_KLnGm12D0nRnEtgOoW6J7unILCxfkQ
Περισσότερα για την αναφορά : Από προσωπική μου μαρτυρία....Όρος Κλώκος..Η υψηλότερη κορυφή του Αιγίου με 1779 μέτρα.Στο σημείο που δείχνει το βέλος είναι η δεύτερη πιο ψιλή θα έλεγα κορφή του βουνού όπου τον Ιούλιο του 2017 γύρο τις 11:40 το βράδυ από το σπίτι στο Αίγιο όπου και καθόμουν έξω παρατήρησα 3 πολύ δυνατές φωτεινές αναλαμπές με παύση 1 η 2 δευτερολέπτων η μια από την άλλη..Το βουνό και ειδικότερα το σημείο φαίνεται ξεκάθαρα από το σπίτι και είναι και ο λόγος που μπόρεσα να καταλάβω μέσα στην νύχτα το σημείο.Μου θύμησε προβολείς αεροπλάνου.Στο σημείο αυτο δεν υπάρχει δρόμος για διέλευση αυτοκινήτου αλλά ούτε μονοπάτι για πεζοπορία..Όπως λέει και ο λαός δεν ανεβαίνουν ούτε τα κριάρια για βοσκή...Τα συμπαιράσματα δικά σας.
Πηγή : Ομάδα Facebook Εμφανίσεις U.F.O στην Ελλάδα
Και άλλο μαντείο φαίνεται να είχε πανάρχαιες γνώσεις και να τις επιστράτευσε για να σωθεί.
Το Christian Science Monitor
Του Μιχαήλ Θεοδούλου
8 Δεκεμβρίου 2000
Ένα ρίγος ενθουσιασμού έπιασε την ομάδα των Αιγυπτίων ερευνητών πετρελαίου
όταν έπεσαν πάνω σε ανθρώπινα οστά, στιλέτα και αιχμές βελών διάσπαρτα στους κινούμενους αμμόλοφοι. Αλλά δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με αυτό που οι Αιγυπτιολόγοι ένιωσαν όταν έμαθαν για την ανακάλυψη. Αυτό που χτύπησε τις καρδιές δεν ήταν τόσο τα λείψανα του αρχαίου πολέμου,που συνηθίζονται στην Αίγυπτο. Ήταν η τοποθεσία τους όχι μακριά από την όαση Siwa κοντά στα σύνορα της Λιβύης που δημιούργησε ελπίδες για την εξιχνίαση ενός αρχαίου μυστηρίου που έχει μπερδέψει τους μελετητές.
Σε αυτήν την περιοχή λέγεται ότι ένας ισχυρός περσικός στρατός 50.000 ανδρών είχε εξαφανιστεί χωρίς ίχνη το 523 π.Χ. Η δύναμη κρούσης είχε απεστάλη από τον «τρελό» Πέρση βασιλιά Καμβύση Β', τον γιο του Κύρου , να λεηλατήσει το ιερό μαντείο στη Σίβα που είχε προφητεύσει την πτώση του. Οι άντρες του εκστρατευτικού σώματος κατακλύστηκαν από μια κατακλυσμική αμμοθύελλα στην απέραντη έρημο πριν φτάσουν στον προορισμό τους, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, τον φημισμένο Έλληνα ιστορικός του 5ου αιώνα π.Χ. που απεικόνισε τον Καμβύση ως τρελό, κακό και επικίνδυνο.
Αρκετές προσπάθειες τον περασμένο αιώνα να βρουν στοιχεία για τους άτυχους πολεμιστές κατέληξαν σε αποτυχία και ορισμένοι ιστορικοί υποψιάστηκαν τον Ηρόδοτο πως κατασκεύασε ένα παραμύθι. Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά τα ευρήματα, μια νέα αναζήτηση στην αφιλόξενη υτική έρημο θα μπορούσε επιτέλους να λύσει τον αρχαίο γρίφο. Μία Αιγυπτιακή αποστολή που περιλαμβάνει αρχαιολόγους, γεωφυσικούς και άλλους επιστήμονες πρόκειται να ερευνήσουν την περιοχή αυτόν τον μήνα χρησιμοποιώντας δορυφορική τεχνολογία ενώ από τα οστά θα γίνει δειγματοληψία για εξέταση DNA. Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο Δρ.Mohamed el-Saghir του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων στο Κάιρο, ο οποίος πιστεύει ότι οι από καιρό χαμένοι πολεμιστές μπορεί να βρίσκονται κάτω από την άμμο της Σαχάρας. "Νομίζω θα βρούμε τον στρατό του Καμβύση», λέει.
Μετά τη λεηλασία του ναού του Amon στη Siwa, που έγινε αργότερα διάσημος από μια επίσκεψη του Μεγάλου Αλέξανδρου το 332 π.Χ. και που υπάρχει ακόμα στην κορυφή ενός λόφου εκεί σήμερα, οι άνδρες του Καμβύση επρόκειτο να επιτεθούν στους Λίβυους και να τους μειώσουν σε η σκλαβιά, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο. Ωστόσο, η φύση σφράγισε τη μοίρα των εισβολέων όταν ήταν στα μέσα του ταξιδιού τους, έγραψε ο Ηρόδοτος, ο οποίος άκουσε μαρτυρίες από τους κατοίκους της Σίβα.
Ήταν μία από τις τρεις στρατιωτικές εκστρατείες που σχεδίασε ο Καμβύσης για την κατάκτηση της υπόλοιπης Αφρική μετά την εισβολή του στην Αίγυπτο το 525 π.Χ., βάζοντας τέλος στον 26η Δυναστεία των Φαραώ και έναρξη μιας περιόδου περσικής κυριαρχίας που κάλυψε μεγάλο μέρος των επόμενων δύο αιώνων.
Ο Καμβύσης αργότερα οδήγησε προσωπικά μια δύναμη στον Νείλο για να κατακτήσει την Αιθιοπία, αλλά αφού προσάρτησε το βόρειο τμήμα της χώρας, δεν είχε προμήθειες και έπρεπε να επιστρέψουν, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, που το απεικόνισε ως μία και κακοσχεδιασμένη περιπέτεια.
«Όλα αυτά για το ότι ο Καμβύσης είναι τρελός προέρχονται από έναν Έλληνα, και οι Έλληνες και οι Πέρσες δεν τα πήγαιναν καλά μαζί», λέει ο Δρ Gaballah, ο γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.
Ο Ηρόδοτος, ο οποίος βρισκόταν στην Αίγυπτο περίπου το 450 με 460 π.Χ., πήρε μεγάλο μέρος των πληροφοριών του από Αιγύπτιους σε μια περίοδο μεγάλης εξέγερσης κατά των Περσών. Το αν ο χαμένος στρατός της ερήμου του Καμβύση θα αποκαλυφθεί τώρα για να ρίξει νέο φως για τον πόλεμο πριν από 2.500 χρόνια είναι το αντικείμενο διχασμένων απόψεων μεταξύ των Αιγυπτιολόγων. Ο Δρ Saghir, ο οποίος θα ηγηθεί της αποστολής, είναι σίγουρος για την επιτυχία. Ο συνάδελφός του στο Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Δρ. Gaballah είναι πιο προσεχτικός. «Οι κλασικοί συγγραφείς είπαν ότι ο στρατός του είχε πνιγεί σε μια αμμοθύελλα, αλλά δεν υπάρχει άλλη πηγή για αυτές τις πληροφορίες. Θα μπορούσε να είχε συμβεί. Αλλά πού; Η δυτική έρημος είναι μια τεράστια περιοχή."λέει ο Gaballah. «Ο καθένας έχει τα όνειρά του, αλλά ασχολούμαστε με γεγονότα και δεν θέλουμε να γεννήσουμε ελπίδες. Η περιοχή θα ερευνηθεί και ακόμη και αν δεν βρεθεί κάτι, ένα αρνητικό αποτέλεσμα παραμένει αποτέλεσμα». Το μυστήριο του χαμένου Περσικού στρατού μπορεί να παραμείνει ακόμα.
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Ο Οδυσσέας περιγράφει τη γη των Κιμμέριων ως από «του βαθύς ποταμός του Ωκεανού και τα σύνορα του κόσμου», δηλ tη Βόρεια Θάλασσα. Όπως εξήγησε ο Ποσειδώνιος (περίπου 135-περίπου 50 π.Χ.), «Οι Έλληνες παλαιότερα αποκαλούσαν τους Cimbri «Κιμμέριοι»» (στο Στράβωνα 7.2). Ο Πλούταρχος επίσης κατέστησε σαφές ότι οι Cimbri και οι Κιμμέριοι ήταν το ίδιο. "Αυτοί οι άνθρωποι", λέει: «ζούσαν στην πιο μακρινή θάλασσα, σε μια σκοτεινή και δενδροσκέπαστη γη, όπου οι ακτίνες του ήλιου δεν διαπερνούν σχεδόν καθόλου, στη γειτονιά του βόρειου πόλου» («Life of Marius» 11). Ο Διόδωρος είπε για τους Cimbri, οι οποίοι λίγες δεκαετίες πριν από τη γέννησή του είχαν επιτεθεί στον Ρωμαίο Αυτοκρατορία και μόλις το 102 π.Χ. συντρίφτκαν από τον Μάριο στο Aquae Sextiae: «Ήταν αυτοί που στην αρχαιότητα κυρίευσαν όλη την Ασία [δηλ. Μικρά Ασία] και ονομάζονταν Κιμμέριοι, αφού ο χρόνος είχε ελαφρώς παραποιήσει τη λέξη το όνομα των Κιμβρίων, όπως ονομάζονται τώρα» (5.22). Ετσι το Κιμμέριοι ήταν πανομοιότυποι με τους Cimbri, των οποίων το σπίτι ήταν στην «Κιμβριακή χερσόνησο».
Από το αρχείο μου
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Δείτε περισσότερα εδώ :
https://strangepress.gr/2021/12/26/to-paraxeno-fainomeno-pano-apo-to-ionio-pelagos-to-1969/
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Η εφημερίδα ήταν η ΙΔΗ της Κρήτης :
https://ufotruth-gr.blogspot.com/2010/03/24101954.html?fbclid=IwAR2mXUsu7WtdzqqRuPoNH7hw43PHZsw9kCfirwtaB4XUVlG69ObBBGCnys0
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Ευτυχώς το άλλαξε η κυβέρνηση :
https://www.pentapostagma.gr/koinonia/7039330_tsekoyri-apo-ton-neo-poiniko-kodika-gia-toys-toyrkoys-mpoykadoroys-psarades?utm_source=email&utm_medium=newsletter
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Μπα, κρατήρας είναι.
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Εμένα πάντως μου φαίνεται για... κουτσουλιά!
https://twitter.com/Paranormap
Μετά από ένα χρόνο ακριβώς και σχεδόν την ίδια ώρα, αυτή τη φορά πάνω από τη Δράμα. Όχι όμως τόσο φωτεινό
https://twitter.com/Paranormap
Βρήκα την ιστορία ολοκληρωμένη και λίγο διαφορετική :
Ήταν Μάρτιος του 1928. Το στοιχειωμένο σπίτι με το φάντασμα του ξανθού κοριτσιού δεν εννοούσε να αφήσει ήσυχο τον συνοικισμό του Νοσοκομείου Συγγρού. Στο σπίτι αυτό, που βρισκόταν στην οδό Ελευσίνος, στον αριθμό 47, εκδηλώνονταν φαινόμενα άγρια και τρομακτικά.
Οι πρώτοι που κατοίκησαν εκεί ήταν το ζεύγος Σαλιάρη. Τόσο ο σύζυγός όσο και η σύζυγός του είδαν, σε διαφορετικές περιστάσεις, κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως πιστοποιούσε ένας μεγάλος αριθμός μαρτύρων, μια ξανθιά γυναίκα να εμφανίζεται ενώπιόν τους. Ο άντρας πίστεψε αρχικά πως ήταν η Παναγία η Βουρλιώτισσα, η οποία τον προστάτευε.
Οι επόμενοι ένοικοι του σπιτιού ήταν η χήρα Ελένη Παπουτσιδάκη με τα τρία της παιδιά, δυο κορίτσια κι ένα αγόρι. Η χήρα είδε την ίδια αέρινη οπτασία, η οποία της ανακοίνωσε αυστηρά πως ό,τι κι αν έκανε, δε θα μπορούσε να εμποδίσει το παιδί της να σκοτωθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο.
Η χήρα, τρομοκρατημένη, προκειμένου να σώσει το παιδί της από τη φριχτή προφητεία του φαντάσματος, το έστειλε στην Ελευσίνα, στη γιαγιά του. Μάλιστα, απαγόρευσαν στο παιδί να βγαίνει έξω στον δρόμο για να παίζει. Την ημέρα, όμως, που βγήκε τελικά, είδε ένα λεωφορείο να πλησιάζει και επειδή γνώριζε τη μεταφυσική απειλή, πήγε και κόλλησε το κορμί του στον τοίχο, για να γλιτώσει.
Μα, το λεωφορείο, μόλις πέρασε μπροστά απ’ το παιδί, έπαθε βλάβη, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, έπεσε πάνω στο παιδί και το σκότωσε. Αυτό είχε συμβεί δυόμισι μήνες νωρίτερα. Η χαροκαμένη μάνα εγκατέλειψε το σπιτικό της στον συνοικισμό του Συγγρού και δεν ξαναπάτησε ποτέ της.
Ο Δημήτριος Κούμουτζης, μαζί με τη γυναίκα του, τη Μαρία, ενοικίασαν το στοιχειωμένο σπίτι. Η Μαρία, όμως, μετά τις αφηγήσεις των γειτόνων, δεν ήθελε καθόλου να ζήσει εκεί μέσα. Ο άντρας της, όμως, την καθησύχασε και την έπεισε πως δε θα έπρεπε να είναι δεισιδαίμων και να πιστεύει με ευκολία τέτοια παραμύθια.
Την πρώτη νύχτα όλα κύλησαν ήσυχα κι ομαλά. Τη δεύτερη, όμως, ο Δημήτρης ξύπνησε με τα χέρια του φαντάσματος τυλιγμένα στον λαιμό του, που προσπαθούσε να τον πνίξει. Κατάφερε να ελευθερωθεί από τη μέγγενη των υπερφυσικών χεριών, άρπαξε τη γυναίκα του και έφυγαν από το σπίτι πριν τα ξημερώματα. Η Μαρία δεν είχε δει τίποτε.
Το φριχτό στοίχειωμα του συνοικισμού Συγγρού συνεχιζόταν. Ο καιρός περνούσε και τα φαινόμενα δεν έλεγαν να κοπάσουν. Και όχι μόνον αυτό, αλλά και η χήρα Ελένη Παπουτσιδάκη δεν απαλλάχτηκε από το χαιρέκακο φάντασμα, ακόμη κι όταν μετακόμισε αλλού.
Οι γείτονες, για να βρουν την ηρεμία, ζητούσαν επίμονα να κατεδαφιστεί το καταραμένο εκείνο οίκημα. Έτσι, η εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ” αποφάσισε να προβεί σε λεπτομερή επιστημονική έρευνα, ώστε να διαλευκανθεί η μυστηριώδης κατάσταση.
Και για να εξαντλήσει το θέμα, οργάνωσε ειδική αποστολή, που αποτελούνταν από αξιολογότατους επιστήμονες, όπως τον Άγγελο Τανάγρα, Πρόεδρο της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών, τον Γραμματέα της Εταιρείας, ιατρό Μ. Κανελλόπουλο και ορισμένους έγκριτους συντάκτες, όπως τους κυρίους Παρθένη και Φαλτάιτς.
https://strangepress.gr/2021/06/23/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-1o/
Και οι συνέχειες :
https://strangepress.gr/2021/06/24/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-2o/
https://strangepress.gr/2021/06/25/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-3o/
https://strangepress.gr/2021/06/26/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-4o/
https://strangepress.gr/2021/06/27/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-5o/
https://strangepress.gr/2021/06/28/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-6o/
https://strangepress.gr/2021/06/29/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-7o/
https://strangepress.gr/2021/06/30/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-8o/
https://strangepress.gr/2021/07/01/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-9o/
https://strangepress.gr/2021/07/02/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-10o/
https://strangepress.gr/2021/07/03/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-11o/
https://strangepress.gr/2021/07/04/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-12o/
https://strangepress.gr/2021/07/05/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-13o/
https://strangepress.gr/2021/07/06/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-14o/
https://strangepress.gr/2021/07/07/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-15o/
https://strangepress.gr/2021/07/08/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-16o/
https://strangepress.gr/2021/07/09/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-17o/
https://strangepress.gr/2021/07/10/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-18o/
https://strangepress.gr/2021/07/11/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-19o/
https://strangepress.gr/2021/07/12/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-20o/
https://strangepress.gr/2021/07/13/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-21o/
https://strangepress.gr/2021/07/14/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-22o/
https://strangepress.gr/2021/07/15/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-23o/
https://strangepress.gr/2021/07/16/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-24o/
https://strangepress.gr/2021/07/17/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-25o/
https://strangepress.gr/2021/07/18/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-26o/
https://strangepress.gr/2021/07/19/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-27o/
https://strangepress.gr/2021/07/20/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-28o/
https://strangepress.gr/2021/07/21/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-29o/
https://strangepress.gr/2021/07/22/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-30o/
https://strangepress.gr/2021/07/23/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-31o/
https://strangepress.gr/2021/07/24/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-32o/
https://strangepress.gr/2021/07/25/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-33o/
https://strangepress.gr/2021/07/26/to-frixto-stoixeioma-tou-synoikismou-syggrou-to-1928-meros-34o/
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Μεγάλη συζήτηση κατά καιρούς έχει γίνει γύρω από ένα βράχο στην Κρήτη, τον οποίο η παράδοση θέλει να προβλέπει τον καιρό.
Ο επονομαζόμενος «Δράκος» είναι ένας πελώριος βράχος από γρανίτη και βρίσκεται στο σπήλαιο του Αγίου Μύρωνα, στους Κάτω Ασίτες. Στο σημείο όπου βρίσκεται συμβαίνει ένα περίεργο φαινόμενο.
Όταν εμφανίζονται μικρές φυσαλίδες σαν άσπρος αφρός από τις σχισμές του βράχου, οι κάτοικοι της περιοχής προβλέπουν ότι ο καιρός θα είναι βροχερός, ενώ όταν ακούγεται ένας περίεργος θόρυβος μέσα από τον βράχο, είναι ένδειξη πως θα κάνει βαρυχειμωνιά.
Αυτά επιβεβαιώνουν πολλοί κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι έχουν υπάρξει μάρτυρες του συγκεκριμένου φαινομένου.
Πολλοί ξένοι, γεωλόγοι και μηχανικοί έχουν επισκεφτεί το Δράκο αλλά δεν έχουν καταφέρει έως σήμερα να ερμηνεύσουν το ιδιαίτερο αυτό φαινόμενο που η παράδοση και η πίστη το θέλει να λειτουργεί με τη χάρη του Αγίου, ως ένα πρωτότυπο βαρόμετρο της φύσης.
Η ιστορία του βράχου
Όπως αναφέρει το ekriti.gr, από την αυλή της εκκλησίας του Αγίου Μύρωνα, κατεβαίνοντας τη πλαγιά από τα δυτικά, συναντάμε ένα μικρό σπηλαίο μέσα σε βράχους ,που προχωράει κάτω από την εκκλησία. Το σπήλαιο αυτό υπήρξε ο χώρος ασκήτευσης του Αγίου και συνδέεται άμεσα με ένα θαύμα, το οποίο τέλεσε ο Άγιος Μύρωνας. Μια μέρα λοιπόν, όπως λέει η παράδοση, ερχόταν ένα λιοντάρι στο χωριό και οι κάτοικοι ήταν ανήσυχοι και φοβισμένοι.
Ο Άγιος Μύρωνας, εκείνη την περίοδο, είχε χειροτονηθεί επίσκοπος και απουσίαζε από το χωριό. Μια μέρα, που ο Άγιος είχε επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα του, ο δράκος ξανάκανε την εμφάνιση του. Αυτό συνέβη ένα πρωί Κυριακής, την ώρα που ο Άγιος λειτουργούσε στην εκκλησία του Σωτήρος Χριστού, η οποία υπάρχει έως σήμερα.
Ο Άγιος, χωρίς να φοβηθεί, καθησύχασε τους πιστούς και έστειλε το διάκο με την αρχιερατική του ράβδο να διατάξει το θηρίο στο όνομα του Χριστού, να μείνει στη θέση όπου βρισκόταν .
Πράγματι το θηρίο έμεινε ακίνητο και νεκρό. Μετά το τέλος της λειτουργίας, ο Άγιος στάθηκε στην αυλή της εκκλησίας και έριξε πάνω στο ξαπλωμένο θηρίο που φαινόταν στην πλαγιά, μια μεγάλη πέτρα. Την ίδια στιγμή βροχή από πέτρες, άγνωστο από που, έπεσαν πάνω στο θηρίο το οποίο απολιθώθηκε και έγινε ένας μεγάλος βράχος.
Ο βράχος αυτός, σύμφωνα πάντα με την παράδοση, έκλεισε μέσα του το Δράκο γι’ αυτό και σήμερα ο βράχος που σώζεται λέγεται «Δράκος».
Αν κάποιος επισκεφθεί το χωριό, μπορεί ακόμη να δει την ουρά του λιονταριού στο βορειοδυτικό μέρος του χωριού και το κεφάλι του απολιθωμένο στο νοτιοδυτικό, ακριβώς μέσα στη σπηλιά που τρέχει το θαυματουργό Αγίασμα.
https://www.pronews.gr/perivallon/993877_drakos-o-granitenios-vrahos-tis-kritis-poy-provlepei-ton-kairo
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Location. Cerro Pajarillo, Cordoba, Argentina Date: June 2004 Time: 2200 Five persons, 3 men and two women were camping out in the middle of a field and when it got cool at night, they started a large bonfire. As several of the witnesses sat and stand around the fire, they heard what sounded like growling noises coming from a location northeast of their location near a small stream about 150meters away. The sound concerned some of the witnesses and one grabbed a stick for protection and another one grabbed a large flashlight and began shining it on the nearby brush. They did not see anything. Moments later they heard the same noise, but louder, almost like a lion. Concerned and somewhat scared two of them armed with sticks and the flashlight walk towards the stream looking around, again they don’t see anything. A few minutes later the men hear noises coming from the brush, very close to their location, immediately they shone the flashlight in the direction of the noises. At the same time they discerned something moving towards them among the brush. As it got closer the men were stunned to see a bizarre creature described as resembling “a round black ball of hair” the size of a piñata, approximately 70cms in diameter. The hair was very black and thick, they could not see any signs of a face or extremities. Without any apparent means of propulsion the creature lunged itself toward the men heading straight towards the bonfire, it barely touched one of the witnesses as it suddenly made a 90degree turn and disappearing into the brush again emitting loud growling noises.
Πηγή : 2004 HUMANOID SIGHTING REPORTS
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Ε, ρε γλέντια!
Ο κομήτης του Χάλεϋ πέρασε το 1986 και θα ξαναπεράσει το 2061. Μήπως ήταν άλλος κομήτης;
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap