Αποκύημα φαντασίας ή τελετή... μαύρης μαγείας; Η υπόθεση αφορά μία ιστορία με ισχυρές δόσεις... θρίλερ που έχει αναστατώσει τον τελευταίο καιρό το Λυγουριό, δίπλα στο Θέατρο της Επιδαύρου στην Αργολίδα.
Σύμφωνα με όσα λέγονται, πριν από λίγες ημέρες κάτοικοι του Λυγουριού που πέρασαν μετά τις 12 τη νύχτα έξω από το νεκροταφείο του χωριού δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν είδαν εκτός από τα καντήλια που σιγόκαιγαν, τέσσερις γυναίκες γυμνές να κρατούν στα χέρια τους λαμπάδες και να κινούνται ανάμεσα στα μνήματα. Οι τέσσερις γυναίκες περιφέρονταν στον χώρο σαν να έκαναν κάποια τελετή. Είχαν λυμένα τα μαλλιά τους και χόρευαν παράξενα πάνω στους τάφους. Οπως λέγεται, για πολλή ώρα οι γυμνές γυναίκες με τις λαμπάδες στα χέρια κινούνταν απ’ άκρη σ’ άκρη του νεκροταφείου, άλλοτε με αργά βήματα και άλλοτε χορεύοντας, ενώ ακούγονταν και κάποιες φωνές που θύμιζαν κάτι μεταξύ ψαλμωδίας και κλάματος.

Ωστόσο συγκεκριμένες μαρτυρίες από συγκεκριμένους ανθρώπους δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Η ιστορία αναπαράγεται σαν φήμη, με πολύ μυστήριο, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει και οι πιθανολογήσεις. Τοπική εφημερίδα της Αργολίδας έγραψε, μάλιστα, ότι οι τρεις γυναίκες ζουν μόνιμα στην Αθήνα και η τέταρτη πηγαίνει συχνά στην περιοχή.

Πολλοί είναι αυτοί που αποδίδουν την ιστορία στην... προχωρημένη φαντασία ορισμένων κατοίκων του χωριού, ενώ άλλοι μιλούν για τελετή μαύρης μαγείας και για σατανιστές.

Πηγή: Εθνος
http://www.imerisia.gr/