Τα τελευταία σχόλια στο paranormap.netΣτην αναφορά Πέπλο αράχνης σκέπασε 300 μέτρα βλάστησης Ο χρήστης Aragorn είπε:

Και η εξήγηση :

Ειδική επιστήμονας εξηγεί γιατί γέμισε ιστούς αράχνης η λιμνοθάλασσα στο Αιτωλικό. Απαντάει στα ερωτήματα αν πρόκειται για κάτι επισφαλές για τους ανθρώπους και αν έχει ξανασημειωθεί το ίδιο φαινόμενο.

 

Ένα περίεργο και πρωτόγνωρο θέαμα αντίκρισαν ντόπιοι και τουρίστες στο Αιτωλικό. Συγκεκριμένα στην ανατολική παραλία της λιμνοθάλασσας, πριν την γέφυρα, υπάρχει ένα τεράστιο πέπλο από ιστούς που έφτιαξαν αράχνες που έχει καλύψει τα φυτά (φοίνικες, αρμυρίκια και ποώδη βλάστηση) σε μήκος τουλάχιστον 300 μέτρων. Η είδηση αυτή και φυσικά οι εικόνες από την περιοχή έκαναν τον γύρου του διαδικτύου. Το newsit.gr επικοινώνησε με μια ειδικό προκειμένου να μας εξηγήσει το συγκεκριμένο φαινόμενο και όπως αποκαλύπτει όλο αυτό δεν είναι παρά ένα μεγάλο φαγοπότι αφού το συγκεκριμένο είδος αράχνης είναι «μάστορας» στους ιστούς και όταν βρει τις κατάλληλες συνθήκες του δίνει και καταλαβαίνει!

 

 

 

 

 

 

 

Το φαινόμενο με τις αράχνες δεν είναι πρωτοφανές

 

Η Μαρία Χατζάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με ειδίκευση στην συστηματική και την οικολογία των αραχνών εξηγεί πως προκλήθηκε αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο.

 

«Το φαινόμενο που παρατηρήσαμε στο Αιτωλικό  δεν είναι πρωτοφανές. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Είναι ένα εποχικό φαινόμενο το οποίο κυρίως εμφανίζεται αυτή την περίοδο, δηλαδή στο τέλος του καλοκαιριού και στις αρχές του Φθινοπώρου και προκαλείται από τις αράχνες του γένους Tetragnatha», λέει η κα Χατζάκη.

 

Και συνεχίζει: «Οι αράχνες αυτές είναι πολύ μικρές σε μέγεθος, όμως είναι ικανές να φτιάχνουν πολύ μεγάλους ιστούς και να κάθονται μέσα σε αυτούς. Το φαινόμενο αυτό έχει προκύψει από μια έκρηξη πληθυσμιακή αυτής της αράχνης. Κάτω από τα νέφη αυτά που βλέπουμε στις εικόνες υπάρχουν τεράστιοι αριθμοί από αρσενικές και θηλυκές αράχνες οι οποίες ζευγαρώνουν, κάνουν μικρά. Προφανώς προκύπτει από ευνοϊκές συνθήκες οι οποίες έχουν δώσει την δυνατότητα να δημιουργηθεί αυτή η υπεραύξηση του πληθυσμού.  Η αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών σίγουρα δεν είναι άσχετη με το φαινόμενο αυτό».

Η κα Χατζάκη κάνει λόγο για πάρτι από τις αράχνες αφού βρίσκουν τις κατάλληλες συνθήκες και όπως λέει χαρακτηριστικά «του δίνουν και καταλαβαίνει».

 

«Όταν ένα ζώο βρίσκει άφθονη τροφή, θερμοκρασίες υψηλές και υγρασία επαρκή, έχει τις ιδανικές συνθήκες για να μπορέσει να φτιάξει μεγάλους πληθυσμούς. Επομένως θα λέγαμε ότι είναι ένα φαινόμενο οπορτουνισμού στην προκειμένη περίπτωση όπου εκμεταλλευόμενες οι αράχνες όλες αυτές τις συνθήκες «αποφασίζουν» να του δώσουν να καταλάβει και να αυξηθούν, να αναπαραχθούν. Να δώσουν μια επόμενη γενιά. Δεν πρόκειται για αράχνες επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Δεν πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο θα προκαλέσει κάποια ζημιά στην βλάστηση ή οπουδήποτε αλλού».

Οι αράχνες θα κάνουν το πάρτι τους και θα πεθάνουν σύντομα

«Οι αράχνες θα κάνουν το πάρτι τους και θα πεθάνουν σύντομα. Επομένως δεν έχουμε να ανησυχούμε για κάτι και σίγουρα έχουμε να κάνουμε με ένα φαινόμενο το οποίο το έχουμε ξαναδεί και καταγράψει το 2003 που πήγα στην Ηλεία και το φαινόμενο ήταν ακριβώς το ίδιο. Οι κάτοικοι μου είχαν πει ότι το πράγμα αυτό συμβαίνει κάθε πέντε χρόνια κάθε τρία χρόνια όταν στις αρχές του Φθινοπώρου οι αρχές το επιτρέπουν», καταλήγει η επιστήμονας.

http://www.pronews.gr/perivallon/713941_aitoliko-yparhei-exigisi-gia-tin-xafniki-exaplosi-ton-arahnon

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Στην αναφορά Όλυμπος - Τα μυστικά του βουνού των Θεών Ο χρήστης Aragorn είπε:

Περισσότερα για τις πυραμίδες του Ολύμπου :


Υπάρχουν οι πυραμοειδές κορυφές του Ολύμπου, οι οποίες σύμφωνα με την παράδοση αλλά και την άποψη μελετητών, μόνο τυχαίες δεν είναι. Από την αρχαία Ελλάδα ξέρουμε ότι όλες οι σημαντικές τοποθεσίες που επέλεγαν οι Έλληνες, βρίσκονταν σε στρατηγικής σημασίας σημεία ή και σε ιερούς τόπους από την ίδια την φύση. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τις πυραμίδες του Ολύμπου.Μόνο που σύμφωνα με την παράδοση αλλά και τις ιστορίες των κατοίκων του Ολύμπου, οι οποίες σώζονται μέχρι σήμερα, αυτές οι πυραμίδες δημιουργήθηκαν τους αρχαίους χρόνους, είτε από μια προηγμένη ανθρώπινη τεχνολογία, αφού φαίνονται να είναι λαξευμένες, είτε ότι τις δημιούργησαν οι ίδιοι οι θεοί για δικά τους στρατηγικά σημεία. Στις τρεις αυτές κορυφές των πυραμίδων βρίσκονται οι περιοχές Τούμπα, Αγ. Αντώνιος και Προφήτης Ηλίας αντίστοιχα.
Το σημαντικό και καθόλου μυθολογικό στοιχείο για τις πυραμίδες είναι οι αποστάσεις και οι μοίρες που σχηματίζουν οι γωνίες τους! Επιστήμονες λένε ότι την ίδια ακριβώς γωνία έχουν και τα 3 αστέρια της ζώνης του Ωρίωνα στον ουρανό. Τις λεγόμενες «Τρείς Βασιλείες». Από τα 3 αυτά άστρα, τα δύο είναι σε ευθεία γραμμή και το τρίτο απέχει 27 μοίρες. Ακριβώς την ίδια γωνία μοιρών αλλά και την πλήρη ταύτιση με τα 3 άστρα του Ωρίωνα, έχουν οι 3 πυραμίδες του Ολύμπου. Σκεφτήκατε πού αλλού στην Γη, συμβαίνει η ίδια αυτή ακριβώς ευθυγράμμιση με την ζώνη του Ωρίωνα; Στις πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο! Και εδώ έρχονται οι ιστορίες και οι μύθοι, για το κατά πόσο είναι φυσικές ή… τεχνητές, οι πυραμίδες του Ολύμπου.


 

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/09/blog-post_794.html

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Στην αναφορά Η πέτρα με την παράξενη γραφή Ο χρήστης Aragorn είπε:

Είναι αραβικά και είναι μια προσευχή προς τον Αλλάχ

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Αληθεια οντως!


Στην αναφορά Η «προφητεία» του μοναχού για τη Βέροια Ο χρήστης είπε:

ΧΑΙΡΕΤΑΙ


Paranormal εμμέσως μπορεί να είναι, αν σκεφτείς πως οτιδήποτε πατριωτικό προσπαθούν να το περάσουν εντέχνως σαν ακροδεξιό με μοναδικό στόχο να καμφθούν οι άμυνες των πατριωτών σε ότι αφορά την πατρίδα, για να περάσει πιο εύκολα το σχέδιο της δαιμονικής Νεάς Τάξης Πραγμάτων η οποία έχει σαν στόχο να μην υπάρχουν πατρίδες, θρησκείες κλπ.

Και γιατί λέω δαιμονική Νέα Τάξη Πραγμάτων; Δες παρακάτω ποιοι μας κυβερνάνε και τι κάνουν και τι σχέση έχουν με το κακό:

http://paranormap.net/article/10433

Είναι λόγια του ερευνητή Μπαλάνου, τον οποίο έχω γνωρίσει μαζί με φίλο και μάλιστα μας μίλησε για ονόματα πασίγνωστων πολιτικών που εμπλέκονται σε καταστάσεις που αναγράφονται στο link.

Είναι λοιπόν paranormal η ανακοίνωση ή όχι;

Ψάξτε, ψάξτε, ψάξτε. Ψάξτε αυτά που λέει ο Μπαλάνος. Στην πολιτική είναι η ουσία αλλά και η εφαρμογή του παραφυσικού.

 

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Εντελώς Paranormal ανακοίνωση


Επισκέφθηκα σήμερα την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στη Ρεντίνα. Είναι πλήρως ανακαινισμένη αφού μπήκε σε προγράμματα ΕΣΠΑ και δεν υπάρχει καμία ένδειξη της πρόσβασης στην κατακόμβη. Εκτός αν είναι στο ιερό στο οποίο δεν μπήκα.

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Έρευνα ΠΑΠΕ: Ονήσιμος Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων https://www.proskopoipsychikou.gr/koinotita/%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B5-%CE%BF%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81/

ΠΕΡΙ ΜΑΣΩΝΙΑΣ - ΡΟΤΑΡΥ - ΛΑΪΟΝΣ - ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ
Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
https://www.impantokratoros.gr/masonia-mp3.el.aspx

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος -Ομιλία περί Μασωνίας - Προσκοπισμός (10)
Υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στον Προσκοπισμό και στον Μασονισμό;
Απαντά ο π Αθανάσιος Μυτιληναίος.
https://www.impantokratoros.gr/dat/storage/dat/19EFC902/55.13-12-87%20%20%CE%9C%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B1%2055%CE%BF%CE%BD%20.mp3


Στην αναφορά Τι βρέθηκε κάτω από το Σύνταγμα; Ο χρήστης Aragorn είπε:

Άγνωστα κράματα ανακαλύφθηκαν σε vimanas!

UNKNOWN ALLOYS REVEALED IN ANCIENT PALM LEAF MANUSCRIPTS

by Robert Goodman ©1996

 

Until the printing press came into use throughout the world, each culture had its own way of conserving the knowledge passed on from one generation to another. In India, the most common method was to write on palm leaves. This method was used for communicating diverse subjects pertaining to all the different branches of wisdom.

In recent years, a highly qualified minority of Hindu researchers has been dedicated to finding, gathering and translating ancient texts. One of these researchers, the writer and Sanskrit scholar Subramanyam Iyer, has spent many years of his life deciphering old collections of palm leaves found in the villages of his native Karnataka in southern India. Several years ago, he discovered some old texts which described different alloys (with properties unknown to modern science) and their application in the building of fuselages of Vedic v i m a n a aircraft.

Thinking about the possible application of these formulas in the modern aeronautics industry, S. Iyer wrote to C.S.R. Prabhu, the Technical Director of National Informatics Centre, the Indian Government department dedicated to translating ancient texts and searching for applications of the technologies recorded in them. In his reply in May 1991, Prabhu informed Iyer that he had started a study of several Shastras (Vedic science texts) recorded on palm leaves and had already managed to prepare some of the materials described. They were metal alloys with very promising properties applicable to modern science and technology.

Hence, already by 1991, samples of these alloys were being tested and exhibited, and access to them was authorised for anybody interested in them.

According to the initial results, it seemed that most of the materials were unknown, but, given their unique properties, they could have applications in aeronautics, aerospace technology and defence. In September 1992, a national Indian newspaper published an  article confirming that ancient texts written in Sanskrit had been found the year before in a village in Karnataka, and that, on translation, they were discovered to be a complete compendium of formulas for manufacturing super-alloys, with properties unknown in modern times.

The article quoted C.S.R. Prabhu, of the National Informatics Centre, who stated that he had prepared five different alloys described in the texts and was currently working on others. Each alloy had unique characteristics, with definite applications in modern metallurgy. According to Prabhu, more was needed than a mere translation in order to understand the texts: they had to be deciphered.

Part of the language used pre-dated classical Sanskrit, but, as many of these words were to be found in Ayurvedic texts, it was possible to complete the interpretation.

Prabhu assured that, up until then, texts of this class had not been found in any part of India, and, in fact, the information they contained came from a rich oral tradition, possibly extending over thousands of years, before being recorded on palm leaves.

 

Impossible Alloys

 

The article went on to say that at a recent congress in India, C.S.R. Prabhu gave a paper on these alloys, claiming that samples prepared according to the formulas described have the same properties as those stated, and that they were being tested not only in India but also abroad. For example, the University of San Jose (California) was performing tests with several products. Among these materials, t a m o g a r b h a l o h a, a lead alloy, absorbed up to 85 per cent of the light generated by a ruby laser. Pancha loha, an alloy of copper with lead and zinc, showed great malleability and an enormous corrosion resistance to salt water —a property not observed until now with any alloy containing copper, but having an obvious use in the construction of ships' hulls.

Araara tamra, another anticorrosive alloy, was brittle and very light. Chapala g r a h a k a was found to be a high-quality ceramic material which, with slight modifications, produced a very soft, acid- and base-resistant glass. So far, according to the article, processes had been deciphered to make another 14 products, two of which seemed to be very promising: bhandhira loha, a soundproof alloy, and vidyut darpana, a glass capable of neutralising lighting.

C.S.R. Prabhu mentioned that the texts also describe the sections of mines in different places and the kinds of  minerals that could be found at distinct levels, as well as extraction and purification methods.

Apparently, some of these texts were written by Maharshi Bharadwaja, and indicate that knowledge regarding high technology was indeed possessed by the ancient sages of India but was lost over the ages.

When I received a copy of this 1992 article, I immediately wrote to C.S.R. Prabhu, asking him to confirm its contents. His reply was adamant, and he informed me that at present he was trying to prepare a glass capable of absorbing solar heat, and an alloy used in the fuselages of v i m a n a aircraft for absorbing the excess heat produced by air friction at high speeds.

According to Prabhu, he and some of his colleagues intend creating a research institute to manufacture the different alloys mentioned in the Vymanika Sastra. They also plan to decipher the palm leaf manuscripts relating to another Shastra, the Amsu Bodhini, which, according to an anonymous text of 1931, contains information about the planets; the different kinds of light, heat, colour, and electromagnetic fields; the methods used to construct machines capable of attracting solar rays and, in turn, of analysing and separating their energy components ; the possibility of conversing with people in remote places and sending messages by cable; and the manufacture of machines to transport people to other planets. All this seems to confirm that the discoveries of modern technology have already been achieved. Somewhere, some place, such knowledge has been recorded. It is up to us to find it—instead of claiming that no other civilisation has ever reached our level of superiority.

 

(This article was first published in Mas Alla de la Ciencia [Monograph no. 17, June 1996], the Spanish journal dedicated to ancient technologies.)

Nexus magazine DECEMBER 1996 - JANUARY 1997

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Στην αναφορά Συνωμοσιολογικά σενάρια για τα Ίμια Ο χρήστης Aragorn είπε:

Εαν είχε πεθάνει ο τελευταίος Τούρκος των Ιμίων, όπως γράφει ο Χειλαδάκης, τότε ποιον προήγαγε ο Ερντογάν;

 

,,, Οπως έγινε γνωστό, ο Ερντογάν επανέφερε στην ενεργό δράση στελέχη που διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην κρίση των Ιμίων!

Ανάμεσα στους προαχθέντες Αξιωματικούς των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι και στέλεχος των SAT, των Τούρκων υποβρύχιων καταστροφέων, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει τις ημέρες κατά την κρίση του 1996 στις βραχονησίδες των Ιμίων.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για τον Πλοίαρχο του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, Ε. Kirectepe, ο οποίος τότε ήταν μέλος της ομάδας των βατραχανθρώπων που ανέβηκε στη μια εκ των δυο νησίδων των Ιμίων.

Αυτή η προαγωγή όπως λένε στρατιωτικές πηγές προκάλεσε εντύπωση καθώς και αυτός ο Αξιωματικός είχε κατηγορηθεί σφόδρα ως άνθρωπος της οργάνωσης FΕΤΟ.

 

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/FUDFb/~3/tl3OooHyKGs/moe.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Στην αναφορά Το στοιχειωμένο σπίτι της Μυτιλήνης Ο χρήστης είπε:

Υπαρχει αρθρο σχετικα με αυτη την ληστεια το 1910 ή αν ξερουμε συγκεκριμενη ημε/νια ??


Η υπόθεση είναι πολύ πιο συναρπαστική αν και τα ευρήματα που έχουν βρεθεί είναι εκτός Ελλάδας. Αυλακωτή σφαίρα έχει βρεθεί στην νότια Αφρική που χρονολογείται από την Προκάμβρια περίοδο, αποτύπωμα παπουτσιού βρέθηκε στην Antelope Springs, Utah, που χρονολογείται από την Κάμβρια περίοδο, μεταλλικό βάζο βρέθηκε στο Dorchester, Massachusetrs από την Προκάμβρια περίοδο, σιδερένιο καρφί βρέθηκε μέσα σε πέτρα από την Δεβόνια περίοδο στην Σκωτία, μία χρυσή αλυσίδα βρέθηκε μέσα σε βράχο στο Tweed στην Αγγλία και μια σιδερένια χύτρα στο Wilburton,Οklahoma στην Καρβονιφόρα περίοδο, μεταλλικός σωλήνας στην Saint-Jean de Live!, στην Γαλλία πρίν από 65 εκ. χρόνια.

Επίσης βρέθηκε σκελετός 300 εκ. ετών στο Macoupin County, Winois. Το εύρημα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Geologist.

Όπως φαίνεται δεν είμασταν οι πρώτοι.

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Στην αναφορά Μα... όλοι τους Μασώνοι; Ο χρήστης Aragorn είπε:

Αν αληθεύουν τον βλέπω τον Κασιδιάρη αρχηγό κόμματος.

Και το έχει ο μπαγάσας...

 

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Στην αναφορά Έντονα τηλεκινητικά φαινόμενα στην Αθήνα, το 1937 Ο χρήστης Aragorn είπε:

Διαβάστε τα επόμενα μέρη της αναφοράς εδώ :

https://strangepress.gr

 

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Στην αναφορά Τελετή εξορκισμού Ο χρήστης είπε:

Εγώ έγραψα την ιστορία πριν χρόνια. Ο μοναχός όντως είχε βιβλίο κ φόραγε σταυρό όταν διάβαζε. Όπως και έδινε ποντίκια κ αλλα ζωα


Δείτε και αυτά :

http://opaidagogos.blogspot.com/2018/07/blog-post_31.html?m=1

 

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Στην αναφορά Αγνωστο φωτεινό αντικείμενο Ο χρήστης Aragorn είπε:

Μετά από καιρό εμφανίστηκε στις 22:00 ακριβώς με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά για 6-7 δευτερόλεπτα

Έμοιαζε με αυτό :

https://youtube.com/watch?v=iOfhg9214cE

 

https://twitter.com/Paranormap


Και να τα πρώτα :

Η μοτοπορεία ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, η οποία ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί σήμερα, αναβάλλεται λόγω των τραγικών γεγονότων με τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική και την απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών.

 

Σεβόμενοι τον ανθρώπινο πόνο, συμπαραστεκόμαστε στους πυρόπληκτους και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων.

 

Η νέα ημέρα διεξαγωγής της μοτοπορείας θα ανακοινωθεί.

 

Επιτροπή Εθνικής Μνήμης

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-motoporeia-gia-thn-makedonia-anaballetai-logw-ethnikou-penthous-anakoinws

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Σκεφτομενος πονηρά... Και αν την έβαλαν οι ίδιοι την φωτιά για να ασχολούμαστε με αυτό και όχι με το Μακεδονικό; Θα ήταν ότι πιο πρόστυχο και ανήθικο. Τους συγκεκριμένους τους εχω ικανούς.

Τερατώδες σενάριο που όμως το σκέφτονται αρκετοί όπως διαπίστωσα από διάφορες ιντερνετικές και κατ' ίδιαν συζητήσεις. Όπως φαίνεται ο Έλληνας άρχισε να ξυπνά

Μάλιστα κάποιος μου έστειλε το εξής mail:

Οι ίδιοι την έβαλαν με σκοπό να αποδυναμώσουν την εξέγερση του λαού που αναφαίνεται ξεκάθαρα και να στρέψουμε τον νου μας στους πληγέντες. Να ματαιωθουν οι διαδηλώσεις, να κλαίμε τη μοιρα μας.

Είναι πανουργοι. Τώρα δεν σφάζουν με Κονσερβοκούτια οι κομμουνιστές-Σιωνιστές αλλά μέσω τεχνιτών καταστροφών και διπλωματικων επεισοδίων.

Συμμορία γκάνγκστερ τελεια οργανωμένοι.

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Login

Η εγγραφή ενός νέου χρήστη στην ιστοσελιδα μας είναι εντελώς δωρεάν και προσφέρει την δυνατότητα καταχώρισης αναφοράς.
Μπορείτε και έσεις να καταχωρίσετε κάποιο "παράξενο" φαινόμενο που έχετε δεί ή έχετε ακούσει.