Τα τελευταία σχόλια στο paranormap.netΣτην αναφορά Γυναίκα-πουλί Ο χρήστης Aragorn είπε:

Έχουμε και μια σύγχρονη αναφορά για την ύπαρξη και τη δράση του πλάσματος. Ήταν πριν από μερικά χρόνια όταν ένας γνωστός του Ιωάννη Ιωάννου του μίλησε για τη συνάντηση που είχε με το παράδοξο αυτό πλάσμα. Συγκεκριμένα είχε ανέβει στον Υμηττό για κυνήγι ή επειδή διατηρούσε εκεί στάνες με ζώα ( ο κ.Ιωάννου δεν θυμάται ακριβώς αυτό το σημείο αλλά δεν έχει σημασία) όταν συνάντησε τη Γυναίκα-Πουλί, η οποία όπως του είπε, του επιτέθηκε!

Μενέλαος Τσικλίδης, Αττική η Μαγική Γη, εκδόσεις Aldebaran, σελ. 81-82

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/ParanormapΣτην αναφορά Στιγμιαία θεραπεία όγκου Ο χρήστης Aragorn είπε:

Η επιστολή :

Πάνω από μία δεκαετία ταλαιπωρούμαι με ένα πρόβλημα υγείας, που οι γιατροί ονομάζουν αρτηριοφλεβική επικοινωνία έξω καροτίδας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ανεύρυσμα του αίματος να διοχετεύεται στην δεξιά πλευρά του προσώπου. Έτσι έφθασε να δημιουργηθεί ένας όγκος που υπερέβαινε τα 10 εκατοστά.
Οι γιατροί χαρακτήρισαν την πάθηση ως μοναδική στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά και κανείς –τουλάχιστον στην Ελλάδα– δεν το ανελάμβανε. Πρόσφατα είχα βρεί ένα νοσοκομείο στην Αμερική, όμως τα χρήματα είναι πολλά.

Όταν λοιπόν ήρθε η Αγία Ζώνη, πήγα να προσκυνήσω με όση πίστη διέθετα στην ψυχή μου. Μόλις έφθασα πάνω από την Αγία Ζώνη, είπα μέσα μου: «Παναγία μου, αν θές κάνε το θαύμα σου, βοήθησέ με». Προσκύνησα και ακούμπησα το μέρος που υπάρχει το πρόβλημα. Στην συνέχεια στάθηκα όρθιος, για να παρακολουθήσω την συνέχεια της Αρχιερατικής Λειτουργίας.

Κάποια στιγμή ένιωσα στην δεξιά πλευρά του προσώπου μου συσπάσεις. Τις ένιωθα για πρώτη φορά και ήταν τόσο γλυκές που παρακάλαγα να συνεχιστούν, γιατί όσο και αν φανεί υπερβολικό, ένιωθα να μου αρέσει αυτό που γίνεται. Η πρώτη μου σκέψη ήταν: «Λες να άκουσε την προσευχή μου η Παναγία»; Αμέσως μετά ένιωσα μια γλυκιά χαλαρότητα σ’ εκείνο το μέρος του προσώπου, όπως καμιά άλλη φορά.

Στο σπίτι διεπίστωσα το εξής εκπληκτικό. Για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια το δεξί μου μάτι δεν πιεζόταν από τον όγκο. Το κρατούσα ανοικτό και όχι κλειστό όπως παλαιότερα. Ο όγκος είχε μειωθεί και μάλιστα μπορούσα να μιλήσω καλύτερα, αφού πλέον δεν ήταν τόσο στραβό το στόμα μου. Παράλληλα ο κόμπος που υπήρχε στην έξω καροτίδα, τώρα είχε εξαφανιστεί.
Το συζήτησα με την γυναίκα μου που διαπίστωσε και εκείνη την διαφορά. Ευχαριστήσαμε την Παναγία και μιλήσαμε για θαύμα.

Την επόμενη μέρα ξαναπήγα στην Εκκλησία και προσκύνησα την Χάρη της. Μίλησα για όσα βίωσα σε έναν ιερέα για το θαύμα που ένιωσα. Το εκπληκτικό για μένα ήταν που όση ώρα μιλούσα στον ιερέα έκλαιγα. Έκλαιγα σαν μικρό παιδί. Δεν είχα ξανανιώσει ποτέ μου έτσι. Ακουγα παλαιότερα για θαύματα, όμως δεν έδινα σημασία και τώρα το βίωνα εγώ.

Συνάντησα ένα φίλο γιατρό που παρατήρησε την διαφορά. Του είπα μάλιστα: «Είναι φυσιολογικό ένα πράγμα που μεγαλώνει, ξαφνικά να υποχωρεί, έστω και για λίγα εκατοστά»; Μου απάντησε πώς όχι, δείχνοντας ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος. Σαν γιατρός μου έδωσε την δική του εξήγηση. Μου είπε: «Μπορεί το σώμα να δώσει εντολή για να θρομβωθεί το σημείο που υπάρχει το πρόβλημα». Όταν βέβαια του εξήγησα τί είχε συμβεί έμεινε άφωνος.
Συνέχιζα να πηγαίνω καθημερινά και να προσκυνώ την Αγία Ζώνη. Σήμερα που σάς γράφω ο όγκος έχει μειωθεί ακόμη πιο πολύ. Δεν γνωρίζω ποιά θα είναι η εξέλιξη. Ωστόσο το γεγονός που βίωσα ήταν θαύμα για μένα και θα το λέω πάντα δοξάζοντας την Χάρη της.

Δεν με άλλαξε μόνο στο πρόβλημα, αλλά και σαν άνθρωπο. Ένιωσα να με αγγίζουν τα χέρια της Παναγίας. Μεγάλη η Χάρη της».

Με σεβασμό
Συμεών και Σοφία Σλατίνης

https://www.vimaorthodoxias.gr/thavmata/agia-zoni-megala-kai-synechi-thavmata/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Στην αναφορά Μεγάλη αναστάτωση από εκκωφαντικό ήχο στα Χανιά Ο χρήστης Aragorn είπε:

Τα ίδια και εδώ :

http://paranormap.net/article/10917

 

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Τα ίδια και εδώ :

http://paranormap.net/article/10914

 

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Στην αναφορά Η λαμπάδα Ο χρήστης Aragorn είπε:

Η εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας ή Κτητόρισσας είναι η «εφέστιος» εικόνα της Μονής Βατοπαιδίου και είναι τοποθετημένη στο σύνθρονο του Ιερού Βήματος του καθολικού της Μονής.

Πώς βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας

Κατά την παράδοση, ο  Αρκάδιος, γιός του Μεγάλου Θεοδοσίου του αυτοκράτορα, βρισκόμενος σε ναυάγιο, μεταφέρθηκε στην στεριά κάτω από μία βάτο, με θαυματουργική επέμβαση της Θεοτόκου, στην περιοχή όπου αργότερα θα κτιζόταν η Μονή Βατοπαιδίου, και εκεί βρήκε αυτήν την εικόνα της Παναγίας.


Με την εικόνα της Παναγίας Βηματάρισσας σχετίζεται ένα καταπληκτικό θαύμα

Όταν κάποτε έγινε επιδρομή των Αράβων στην Μονή, ο ιεροδιάκονος και βηματάρης (επιμελητής του ιερού βήματος και συνεπώς, υπεύθυνος για τα άγια λείψανα και λοιπά κειμήλια που φυλάσσονται εκεί) Σάββας πρόλαβε και έριξε την εικόνα της Παναγίας στο πηγάδι του  Ιερού Βήματος μαζί με τον σταυρό του Μεγάλου Κωνσταντίνου και μία λαμπάδα αναμμένη που πάντοτε έκαιγε μπροστά στην εικόνα της Παναγίας.

Το μοναστήρι λεηλατήθηκε και ο Σάββας με τους άλλους μοναχούς οδηγήθηκαν αιχμάλωτοι στην Κρήτη.Όταν μετά εβδομήντα χρόνια ελευθερώθηκε η Κρήτη από τους πειρατές, επί Νικηφόρου Φωκά του αυτοκράτορα, ελευθερώθηκε και ο όσιος Σάββας και επέστρεψε υπέργηρος στην Μονή.


Εκεί υπέδειξε στον τότε ηγούμενο της Μονής Νικόλαο να ανοίξουν το πηγάδι, όπου – ω του θαύματος! – βρήκαν την εικόνα και τον σταυρό όρθια πάνω στο νερό και την λαμπάδα αναμμένη όπως την είχε ανάψει πριν από εβδομήντα χρόνια!

Συνέβηκε δηλαδή διπλό θαύμα· τα ιερά αντικείμενα που είχαν πέσει μέσα στο νερό δεν καταστράφηκαν, από θαύμα και πρόνοια της Παναγίας, και η λαμπάδα έκαιγε εβδομήντα χρόνια χωρίς να εξαντλείται!

Έκτοτε σε ανάμνηση του θαύματος, ψάλλεται Παρακλητικός Κανόνας προς την  Υπεραγία Θεοτόκο κάθε Δευτέρα απόγευμα, και κάθε Τρίτη τελείται στο καθολικό Θεία Λειτουργία, ενώ σε όλες τις λιτανείες της Μονής πρωτοστατεί αυτή η εικόνα της Παναγίας.

Εορτάζεται ιδιαίτερα την Τρίτη της Διακαινησίμου, όπου και γίνεται μεγάλη λιτανεία γύρω από την Μονή προς τιμή της εικόνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Η εικόνα αυτή βρίσκεται σήμερα στο σύνθρονο του ιερού βήματος, λέγεται δε και “Κτητόρισσα”, από το γεγονός ίσως ότι η ανεύρεσή της σχετίζεται με την ανοικοδόμηση της μονής από τους τρείς αδελφούς και κτίτορες της μονής, Αθανάσιο, Νικόλαο και Αντώνιο, που μόνασαν περί τα τέλη του Ι’ αιώνα.

https://www.pronews.gr/thriskeia/795895_i-panagia-ktitorissa-kai-i-apisteyti-istoria-me-ti-lampada-poy-ekaige-70-hronia

 

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Στην αναφορά Τα κρουμούλια Ο χρήστης Aragorn είπε:
Στο κυνήγι του περίφημου Θησαυρού των Μεγάρων με στόχο τρεις γεώλοφους, δύο χιλιόμετρα δυτικά των Μεγάρων, έχει μπει εδώ και πολλά χρόνια ο μισός πληθυσμός των Μεγάρων, σκάβοντας απ’ άκρη σ άκρη.


>Ο λόγος;... Εκτός από την παράδοση που περνάει από γενιά σε γενιά ότι στα συγκεκριμένα σημεία «βρίσκονται τύμβοι με λάφυρα από τους Περσικούς πολέμους» πλέον μπαίνει και η «Αναγνωριστική αρχαιομετρική έρευνα με τη μέθοδο του γεωραντάρ» την οποία έκανε ο διδάκτωρ γεωλογίας από το Πανεπιστήμιο Πατρών Πέτρος Αχιλλεόπουλος και ο συνεργάτης τους Ξενοφών Μπαφίτης.

Και η έρευνα δεν θα έδειχνε τόσο ενδιαφέρουσα, αν την συγκεκριμένη περιοχή δεν είχε επισκεφτεί και η γνωστή αρχαιολόγος Λιάνα Σουλβατζή από τον Τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Όαση Σίουα της Αιγύπτου!Το Newsbreak.gr κατά αποκλειστικότητα παρουσιάζει όλο το εντυπωσιακό ρεπορτάζ πριν ξεκινήσουν επίσημες έρευνες από τον Δήμο Μεγαρέων.

Δυτικά της πόλεως των Μεγάρων βρίσκονται εδώ και χιλιάδες χρόνια τρεις γεώλοφοι, οι οποίοι εκτός του ότι δεν φυτρώνουν πάνω τους δέντρα, έχουν πυραμοειδή κλίση, σε όλη την περίμετρο των λόφων υπάρχουν διάσπαρτα σπασμένα κεραμοειδή αρχαιολογικής φύσεως ενώ σε όλες τις βιβλιογραφίες οι γεώλοφοι υπάρχουν.

Οι τρεις αυτοί γεώλοφοι βρίσκονται δίπλα από το ιερό του Πανός και στην διαδρομή για το αρχαίο Ασκληπιείο των Μεγάρων, ένα από τα μεγαλύτερα της Αττικής φτιαγμένο από μοναδικό μάρμαρο Πεντέλης δημιουργώντας έτσι ένα ισομετρικό τρίγωνο.

Το 2014 και μετά από παρότρυνση των ιδιοκτητών του ενός γεώλοφου και με την συνδρομή του καθηγητή Κώστα Σπίνου, αποφασίστηκε να γίνει η πρώτη αναγνωριστική μελέτη.

Στην σελίδα 11 της πολυσέλιδης μελέτης διαβάζουμε:

>«Σε αυτές τις έντεκα περιοχές που ελέγχθηκαν αξίζει να γίνουν περαιτέρω έρευνες με πύκνωση του δικτύου των τομών ώστε να αποτυπωθεί λεπτομερώς το σχήμα των υπεδαφικών δομών και ενδεχομένος ο χαρακτήρας τους.
>Γενικότερα διαπιστώθηκε ότι οι λόφοι των Κουρμουλών {πυραμίδες} αποτελούν φυσικούς γηλόφους {με υπερκείμενο ασβεστομαργαικό ορίζοντα και υποκείμενο αριλομαργαικό στρώμα} και παρατηρήθηκε ότι τα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος εντοπίζονται στη δυτική πλευρά και των τριών λόφων» ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει η επιστημονική έκθεση ότι τα οικοδομήματα είναι σχετικά πολύ ψηλά στην επιφάνεια της γης.Την περιοχή το 2014 αμέσως μετά την πρώτη αναγνωριστική έκθεση στο σημείο βρέθηκε η αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή η οποία επισήμανε ότι «πρόκειται για μια τεράστια περιοχή που έχει αρχαιολογικό ενδιαφέρον μιας και φαίνονται παντού σπασμένα κεραμοειδή ακόμα και της αρχαϊκής περιόδου».

Στη κατιδίαν συνομιλία που είχαμε με τον καθηγητή Κώστα Σπίνο μας μετέφερε πως «πρόκειται για τεράστια υπεδαφικά οικοδομήματα που δεν γνωρίζουμε τι κρύβουν μέσα».

-Πηγή :Νίκος Νικόλιζας www.newsbreak.gr
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Στην αναφορά Η Αγία Παρασκευή φωτίζει το δρόμο Ο χρήστης Aragorn είπε:

Και η θεά Αθηνά φωτίζει τον δρόμο στην Οδύσσεια Τ, στίχος 30)

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Στην αναφορά Ο μικροσκοπικός θίασος και το ανθρωπάκι Ο χρήστης Aragorn είπε:

Ο μάρτυρας είχε και σε άλλες περιπτώσεις βοήθεια από το ανθρωπάκι τις οποίες όμως δεν ήθελε να δημοσιευτούν

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Στην αναφορά Ο Πάνας στη Βρύση Ο χρήστης Aragorn είπε:

Το λευκό χρώμα του Πάνα στη συγκεκριμένη αναφορά εντυπωσιαζει. Και όμως ο Πάνας ήταν λευκού χρώματος! Το αναφέρει ο Βιργίλιος στα Γεωργικά του "Αν είναι να πιστέψουμε τη φήμη, ο Πάνας, ο Θεός της Αρκαδίας, κατάφερε να σε ξελογιάσει, ω Σελήνη, χάρη στη λάμψη του άσπρου του τριχώματος και να σε παρασύρει, καλώντας σε στα βάθη των δασών, και σε, δεν στάθηκες κουφή στο κάλεσμα του". (Βιβλίο ΙΙΙ στ. 391-393)

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap

Στην αναφορά Ώστε ο Σωκράτης είχε και ψυχιατρικές γνώσεις; Ο χρήστης Aragorn είπε:

Βέβαια ο Σακεττος δεν γραφει πόσο ο Σωκρατης φουντωσε και κορωσε οταν ειδε κάτω από το ιματιο του Χαρμιδη όπως και αλλα παρόμοια...

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Στην αναφορά Αντιμέτωποι με το πιο μακάβριο εύρημα Ο χρήστης teammorfeas.blogspot.com είπε:

οκ φιλε φυσικά και τις ειδαμε τις αναφορες


Στην αναφορά Αντιμέτωποι με το πιο μακάβριο εύρημα Ο χρήστης Aragorn είπε:

Δεν έχει κάτι το μεταφυσικό ή έστω συνωμοσιολογικό για να το βάλω σαν ξεχωριστή αναφορά. Το αφήνω ως έχει. Έχω βάλει μερικές νέες αναφορές για Πεντέλη, δεν ξέρω αν τις είδατε

 

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Στην αναφορά Αντιμέτωποι με το πιο μακάβριο εύρημα Ο χρήστης teammorfeas.blogspot.com είπε:

την να και το λινκ    https://teammorfeas.blogspot.com/2019/02/blog-post.html


Στην αναφορά Αντιμέτωποι με το πιο μακάβριο εύρημα Ο χρήστης teammorfeas.blogspot.com είπε:

https://teammorfeas.blogspot.com/2019/02/blog-post.html φιλε αραγκων βαλε και το μαυσωλειο γιατι εγω οσο και αν προσπαθησα


Τα ίδια κιαι στη Δράμα Σάββατο βράδυ αλλά και 2-3 μέρες πριν πρωι-βράδυ

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Στην αναφορά Οι Μινωίτες ανακάλυψαν τη... Γερμανία Ο χρήστης Aragorn είπε:

Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο καθηγητής Εθνολογίας και Ιστορίας του

Πολιτισμού Hans – Peter Dorr (Χανς Πέτερ Ντυρ), τον Απρίλιο του 2008!..

Εάν αυτήν την ίδια ακριβώς ανακοίνωση την έκανε ένας δικός μας καθηγητής ή

επιστήμονας, θα είχαν πέσει όλοι πάνω του να τον «φάνε» και να του κρεμάσουν την

ρετσινιά του «εθνικιστή». Εγώ προσωπικά έχω ξαναγράψει πως η Βιέννη επήρε το

όνομα της από την Βιάννου της Κρήτης, όταν άποικοι εκ της Μεγαλονήσου

συνέπτυξαν πρώτοι στην θέση της εμπορικό οικισμό.

Η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Ντυρ κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα έπειτα

από πολυετείς ανασκαφές στην προαναφερόμενη περιοχή (Βαττ), στα Βόρεια της

μικροσκοπικής νήσου Ζίντφαλ, στην Θάλασσα Βάντεν. Εκεί ευρίσκονται και τα

υπολείμματα του – άλλοτε πλούσιου – λιμανιού Ρούνγκχολτ κάτω από ένα στρώμα

τύρφης του οποίου ευρέθησαν τα μινωικά απομεινάρια…

Ανάμεσα στα ευρήματα, που στηρίζουν την ανωτέρω άποψη, είναι μια ορειχάλκινη

λόγχη, κεραμικά δοχεία και αγγεία, αλλά το κυριότερο μια μινωική σφραγίδα – η

πρώτη που εντοπίζεται εκτός Αιγαίου.

Στην μια της όψη εικονίζεται ένας ταύρος και στην άλλη ένα πλοίο με υπερυψωμένη

πρύμνη! Ίσως – κατά τον καθηγητή – να ήταν φυλακτό, που φοριόταν στον λαιμό ή

στον καρπό του χεριού. Συμβόλιζε δε την Λευκοθέα (την Ινώ), θεά των λευκών

αφρών της θαλάσσης. η λατρεία της οποίας ήταν ιδιαιτέρως διαδεδομένη στην Κρή-

τη… Ίσως μάλιστα κάποια χαράγματα επί αυτών, αργότερα να αναγνωρισθούν ως

γράμματα της γραμμικής Α. Στα ευρήματα επίσης υπάρχουν θυμίαμα από την νυν

Σομαλία, κοπάλη από την ΝΑ Αφρική, λαζούλιθος από τις μακρινές Ινδίες (1)”,

καθώς και σαλιγκάρια από την Ερυθρά Θάλασσα, όλα προϊόντα που εμπορεύονταν οι

Κρήτες. Αυτά μετέτρεψαν το «φερόμενο έως τότε αδιανόητο, σε ιστορική

πραγματικότητα», έγραψε γι’ αυτό το γερμανικό περιοδικό “Focus”.

Ότι τα ευρήματα παρασκευάσθηκαν περί το 1300 π.Χ. σε εργαστήριο της Νοτίου

Κρήτης απέδειξε το Εργαστήριο Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Βόννης,

με την μέθοδο της νετρονικής ενεργοποιήσεως. (Παρόμοια σκεύη έχουν ευρεθεί

μόνον σε ένα σημείο του πλανήτη, στην αρχαία κρητική πόλη Κομμό, στα Ανατολικά

των Ματάλων).

Ο Ντυρ ισχυρίζεται πως σίγουρα μια κρητική αποστολή το 1300 π.Χ. είχε σταλεί

προς εξερεύνηση της Β. Θαλάσσης. Το ταξίδι της ξεκίνησε από τον Κομμό, πέρασε

Δυτικά της Πελοποννήσου, Νότια της Ιταλίας, Βόρεια της Σαρδηνίας και από εκεί η

κρητική αποστολή έφθασαν έως τις ακτές της νυν Γαλλίας, περίπου όπου σήμερα το

Μονπελιέ, απ’ όπου και συνέχισαν πεζή την εμπορική – επιστημονική αποστολή

τους, κατά τον καθηγητή. Εκεί αποσυναρμολόγησαν τα πλοία τους και τα μετέφεραν

επί αμαξών, που έσερναν βόδια, έως το νυν λα Ροσέλ. Εκεί τα ξανασυναρμολόγησαν

και συνέχισαν πλωτά έως το Νορντ Φρίσλαντ, κατέληξε ο καθηγητής.

Το να έφθαναν οι Μινωίτες έως την Β. Θάλασσα, γι’ αυτούς δεν θα ήταν τόσο

δύσκολο, υπερθεμάτισε ο πρύτανης της Αρχαίας Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της

Ζυρίχης Βάλτερ Μπούκερτ (2)!

Σημειώστε δε, πως στην περιοχή αυτή ομιλείται μια διάλεκτος, η φριζική (frysk), που

ανήκει σε μια παμπάλαια δυτική γερμανική ομάδα πληθυσμού, τους Φρίζες, όπως

τους λεν. Αυτοί δεν είναι παρά οι αρχαίοι Έλληνες (Μακεδονο-Θράκες Φρύγες), που

έφυγαν από τις πανάρχαιες εστίες τους, στην Μ. Ασία και τον Πόντο, και κατοίκησαν

έπειτα από περιπέτειες τις Βόρειες χώρες της Ευρώπης (εξ αυτών οι Φράγκοι, η

Μπρυζ του Βελγίου, κλπ.). Κάποιοι εξακολουθούν να λένε πως η φριζική ανήκει στις

ινδοευρωπαϊκές γλώσσες, όταν η θεωρία του ινδοευρωπαϊσμού έχει προ πολλού

καταπέσει! Πάντως η φριζική έχει κοινά στοιχεία με την ολλανδική (και την αγγλική)

και έχει γραπτά κείμενα από τον 10ο μ.Χ. αι. Στην δε επαρχία Φρίσλαντ (Friesland)

της Ολλανδίας, περίπου 440.000 άτομα μιλάνε ακόμη την φριζική διάλεκτο! Εξ

αυτών, οι περίπου 350.000 την δηλώνουν και ως μητρική γλώσσα τους!

Είναι επίσης γνωστό, πως οι Μινωίτες Κρήτες έφθαναν έως την Κορνουάλλη για να

πάρουν κασσίτερο, που τους ήταν απαραίτητο, να το αναμείξουν με χαλκό, για να

κατασκευάσουν όπλα και άλλα αντικείμενα από ορείχαλκο, λέει ο καθηγητής

Χάρτμουτ Μάτχαουζ. Επίσης, έπαιρναν από την Β. Ευρώπη κεχριμπάρι και έδιναν

κρητικά κρασιά (οι Ευρωπαίοι τότε αγνοούσαν την τέχνη του κρασιού), αρώματα,

υφάσματα και πολύτιμους λίθους.

Πράγματι, τον 14ο αι. π.Χ. οι Κρήτες είχαν αυξημένες ανάγκες όπλων. για να

αντιμετωπίσουν τις πολεμικές διαθέσεις των Αιγυπτίων και των Χετταίων. Και γι’

αυτά οι πρώτες ύλες που χρειάζονταν, δεν υπήρχαν στο νησί τους.

ΠΗΓΕΣ: Eφημερίδα ‘Έθνος», εφημερίδα του Πανεπ. Κύπρου, εφημερίδα-Κέρδος

I3.4.2008., Λεκάκης Γ. «Ο Πόντιος Γάλλος, οι Γάλλοι, or Γαλάτες και οι Φρύγες

Φράγκοι», άρθρο στην εφημερίδα ‘Ελληνική Αγωγή’.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

(1) Κατά τον Ενήμερο, ότι οι Κρήτες είχαν εγκατασταθεί στο νησί Παγχαία στον

Ινδικό Ωκεανό, όπου και έκτισαν ιερό ναό αφιερωμένο στον κορυφαίο θεό τους τον

Δία.

(2) Πρόκειται για τον συγγραφέα του βιβλίου «Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός-Η

επίδραση της Ανατολής», (μτφρ. Αμ. Α. Λογιάκη. εκδ. Παπαδήμα*) το οποίο

υποστηρίζει ότι στην «ανατολίζουσα περίοδο* (μέσα 8ου -μέσα 7ου αι. π-Χ.) – αυτήν

που λέμε ομηρική εποχή – η ελληνική θρησκεία και λογοτεχνία επηρεάσθηκε από

ανατολικά πρότυπα! Και του βιβλίου -Η οριενταλιστική εποχή στην ελληνική

θρησκεία και λογοτεχνία (του I984).

Γιώργος Λεκάκης Συγγραφέας – Λαογράφος

 

Ιστοτόπος : erevna-enimerwsi.blogspot.com

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Στην αναφορά Η αποξήρανση της Κωπαϊδας Ο χρήστης Aragorn είπε:

Θεωρούμε ότι είναι συγκλονιστικά εντυπωσιακή η διαπίστωση του J. Knauss, που σηνειωτεόν είναι καθηγητής της υδραυλικής στο πολυτεχνείο του Μονάχου, ότι η τεχνική που εφάρμοσαν οι αρχαίοι Μινύες είναι ίδια ακριβώς με αυτή που διδάσκεται σήμερα στα Πανεπιστήμια και στα Πολυτεχνεία όλου του κόσμου, σχετικά με την κατασκευή χωμάτινων φραγμάτων. Έτσι τα έργα αυτά, μαζί με τα έργα του Λαυρίου, αποτελούν τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους για τη μελέτη της τεχνολογίας αυτής της εποχής.

Πηγή : Βιβλίο ΙΕΡΑ-ΠΗΛΑΙΑ-ΝΕΣΤΑΝΗΣ σελ. 208

Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Στην αναφορά Ο υπολογιστής του Μίνωα! Ο χρήστης Aragorn είπε:
Aν τοποθετηθεί το αποτύπωμα του μηχανισμού του Παλαικάστρου(Σητείας Λασιθίου Κρήτης) πάνω σ’ ένα σκίτσο του Στόουνχεντζ, έτσι ώστε η ευθεία συμμετρίας που στοχεύει στο θερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ να ταυτιστεί με την εσωτερική γραμμή της διπλής σειράς του σταυρού στο δίσκο του Παλαικάστου και να φέρουμε και μία κάθετη γραμμή στον άξονα, τότε παρατηρείται ότι:

α) οι δύο δίσκοι με τους κάθετους άξονες χωρίζονται σε 4 τεταρτημόρια που καθένα έχει τους ίδιους αριθμούς χαράξεων (14 &15 άνω, 16 &14 κάτω) δίσκος Παλαικάστρου, και στο Στόουνχεντζ οι κύκλοι Ζ΄ και Υ΄ με τις 29 και 30 οπές ταυτίζονται ομοιόμορφα.

β) γενικότερα το πλήθος των χαράξεων 29 και 30 στον εσωτερικό κύκλο του Παλαικάστρου σχετίζονται με το πλήθος των οπών των δύο κύκλων Ζ΄ (29) και Υ΄ (30). Το πλήθος αυτών των οπών η χαράξεων αντιστοιχούν σε σεληνιακό μήνα 29,5 ημερών. Επιπρόσθετα μπορεί το πλήθος των 59 χαράξεων του Παλαικάστρου να ταυτιστεί και με τον κύκλο από 59 μικρότερες γαλαζόπετρες που ονομάζεται (Κύκλος από Γαλαζόπετρες) γύρω από τα 5 τρίλιθα του Στόουνχεντζ.

γ) O εξωτερικός τελικός κύκλος που περιβάλει όλο το Στόουνχετζ, με τις 57 οπές με όνομα κύκλος Όμπρι (Aubrey Holes). Μπορεί να ταυτιστεί με τον εξωτερικό κύκλο του δίσκου του Παλαικάστρου που έχει και αυτός 58 οπές.

δ) Μέσα από τα τρίλιθα στο Στόουνχεντζ υπάρχουν 19 πέτρες σε σχήμα πέταλου με όνομα (Πέταλο από Γαλαζόπετρες), το ίδιο πλήθος υπάρχει και στο δίσκο του Παλαικάστρου με μορφή μικρών οπών σε δύο περιοχές του εσωτερικού σταυρού.

Φωτογραφία από δημοσίευμα - συνέντευξη του δρ. Μ. Τσικριτζή
στον Τ. Καφαντάρη, στο ΒΗΜΑ.

Τώρα, ο δρ. Μηνάς Τσικριτζής συμπληρώνει: «Με βάση την τελευταία χρονολόγηση του πετάλου με τις γαλάζιες Πέτρες τοποθετείται η κατασκευή του περίπου το 1900 π.Χ. και με βάση την έρευνα διδακτορική διατριβή του Ι. Velsing (2017) ο Μινωικός Υπολογιστής χρονολογείται ΜΜΙΙ, δηλαδή ίδια περίοδο!».
Και κλείνει με μια έκπληξη: «Στα ορθόλιθα υπάρχει Γραμμική Α γραφή που διαβάζεται Sto-na δηλ πέτρα....».
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap


Login

Η εγγραφή ενός νέου χρήστη στην ιστοσελιδα μας είναι εντελώς δωρεάν και προσφέρει την δυνατότητα καταχώρισης αναφοράς.
Μπορείτε και έσεις να καταχωρίσετε κάποιο "παράξενο" φαινόμενο που έχετε δεί ή έχετε ακούσει.