Βάση αναφορών

Τα αφεντικά των χωραφιών

Ο Στυλιανός Βίου στο βιβλίο του «Χιακαί Παραδόσεις» Λαογραφία τομ. Θ’ 1926 παραθέτει τη διήγηση της Πελαγίας Λυμπέρη από τα Καρδάμυλα Χίου, ο παππούς της οποίας είχε δει ένα φίδι μακρύ και χοντρό με κεφάλι μεγάλο σαν του ελαφιού και τρία χρυσά σημάδια στο κούτελο. Το πλάσμα αυτό σκότωσε κάπ...
Περισσότερα >>

Γουρούνα με γουρουνόπουλα

Στη Χίο, στη Σούδα, ανάμεσα στο κάστρο και στη χώρα, βγαίνει μέσα από μια σπηλιά ένα στοιχειό που οι ντόπιοι λένε ότι μοιάζει με γουρούνα και την κυνηγούν μουγκρίζοντας τα γουρουνόπουλά της.
Περισσότερα >>

UFO το 1734

Απόσπασμα από τον Κώδικα της Χίου αναφέρει ότι " 1734 , Φεβρουαρίου 14 , ημέρα Πέμπτη , εφάνισαν τρείς Ήλιοι , ο ένας κατά ανατολάς , ο άλλος βορινά , ο άλλος νότια , και δυο είχαν ακτίνες ωσάν εκείνες που έχει η κυρά Σελήνη . Και εβάσταξαν ώραν πολλήν και εχάθησαν ."
Περισσότερα >>

Τι ήταν αυτό;

Περίεργο φαινόμενο που εκδηλωνόταν στη δεκαετία του 1980 σ'ένα στρατόπεδο της Χίου λίγο πιο πάνω από το αεροδρόμιο του νησιού. " Κάτι " απροσδιόριστο που προκαλούσε τον πανικό σε στρατιώτες και βαθμοφόρους του στρατοπέδου είχε αναφερθεί πολλές φορές από την τοποθεσία αυτή. Οι σκοποί είχαν χρησιμο...
Περισσότερα >>

Πλάσματα

Εμφανιζόταν στο καταμεσήμερο μικρά πλάσματα που περιγράφονταν σαν ολόγυμνα παιδάκια και τα οποία γύριζαν γύρω-γύρω στις επάλξεις. Όποιος τα έβλεπε έχανε το φως του.
Περισσότερα >>

Login

Η εγγραφή ενός νέου χρήστη στην ιστοσελιδα μας είναι εντελώς δωρεάν και προσφέρει την δυνατότητα καταχώρισης αναφοράς.
Μπορείτε και έσεις να καταχωρίσετε κάποιο "παράξενο" φαινόμενο που έχετε δεί ή έχετε ακούσει.