Κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου, που πανηγυρίζει ο Ναός στην Τήνο, είναι αδύνατον να μη γίνει ένα ή και περισσότερα θαύματα. Το 1969, έγιναν έξι θαύματα. Τα τρία πρώτα ως εξής τα περιγράφει η εφημερίδα «Έθνος» της 16/08/1969.

 

«Δυο παράλυτοι και μια κωφάλαλος, ξαναβρήκαν την υγειά τους χθες στην Τήνο. Η Μεγαλόχαρη εθεράπευσε μια εικοσάχρονη κοπέλα που από χρόνια ήταν κατάκοιτη, ένα τετράχρονο αγόρι, που είχε γεννηθεί παράλυτο και μια κωφάλαλη.

 

Προχθές την νύχτα περίπου 18.000 πιστοί διανυκτέρευσαν γύρω από την Εκκλησία της Μεγαλόχαρης ή κοιμήθηκαν στους λιθόστρωτους δρόμους, προσμένοντας τη λιτάνευση της Εικόνος της Παναγίας.

 

Χιλιάδες λαού ένωσαν τις δεήσεις τους με τους συγγενείς των θεραπευθέντων, όταν έγιναν γνωστά τα θαύματα.

 

Η Βασιλική Α. 21 ετών, από το Διδυμότειχο, ήταν κατάκοιτη, με παράλυτα τα κάτω άκρα από 7ετίας, όταν της συνέβη ένα ατύχημα. Χθες, την στιγμή που η Εικόνα της Μεγαλόχαρης περνούσε από πάνω της,

σηκώθηκε και περπάτησε.

 

Είχε γεννηθεί παράλυτος ο 4χρονος Αργύρης Μ. (Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω). Χθές και κείνος, την ώρα που περνούσε η Εικόνα από πάνω του, σηκώθηκε και περπάτησε.

 

Χρόνια κωφάλαλη η Ευγενία, σύζυγος Νικολάου Β. έφθασε στο νησί από το Χούλμ της Γερμανίας, για να παρακαλέσει την Μεγαλόχαρη να βρει την υγεία της. Πράγματι η Παναγία της έδωσε πίσω το πιο πολύτιμο αγαθό».

 

Την επομένη έγραψαν οι εφημερίδες και τα άλλα τρία θαύματα, που επακολούθησαν. Η εφημερίδα «Έθνος» της 18/08/1969 γράφει:

 

«Και τέταρτον θαύμα έγινε την Παρασκευήν, κατά την εορτήν της Μεγαλόχαρης της Τήνου. Ο 4ετής Αργύρης Εμμανουήλ Μ. Κάτοικος Λιοσίων παρά την 13ην στάσιν του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ήτο παράλυτος και κατά τα δύο του πόδια. Οι ιατροί του Π.Ι.Κ.Π.Α. Βούλας τον είχαν χαρακτηρίσει ως ανίατον. Αλλά… Την 15ην Αυγούστου, την ώρα της περιφοράς της Εικόνος της Παναγίας, εξάπλωσε εις την μέσην του δρόμου, που θ’ ακολουθούσεν η λιτανεία και μόλις επέρασεν η θαυματουργός Εικών ο Αργύρης ηγέρθη αμέσως κι ήρχισε να βαδίζει κανονικά. Έτρεξε χαρούμενος και εξάπλωσε και πάλιν εις τον δρόμον, δια να περάσει δια δευτέραν φοράν η Εικών από επάνω του. Ο μικρός Αργύρης ύστερα από τέσσερα χρόνια, περπατά σήμερα κανονικά».

 

Αυτά τα θαύματα γίνονται ενώπιον δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, ενώπιον δικαστικών και Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών. Και όμως  υπάρχουν άνθρωποι, Ιεχωβάδες, Ευαγγελικοί, Προτεστάντες, υλισταί που δεν παραδέχονται τα Θαύματα Της Παναγίας!

 

Ε! Λοιπόν όλες αυτές οι χιλιάδες των ανθρώπων δεν καταλαβαίνουν! Και μόνον αυτοί είναι τόσον έξυπνοι και δεν τα παραδέχονται. Ε! Αυτοί δεν είναι για συζήτηση. Είναι πεπορωμένοι. Είναι αξιολύπητοι…