Ονομάζομαι Πηγή Τσουτσούλη-Σαμρά και είμαι από την Θεσσαλονίκη. Η κόρη μου 10 ετών, στις 9/9/2000 άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Άρχισε να έχει απώλεια μνήημης, δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη και είχε και ένα μυόκλωνο στη δεξιά κοιλιακή χώρα, δηλαδή τιναζόταν ο μυς που είναι στη κοιλιά για όλο το 24ωρο πολύ έντονα. Η ανησυχία μου ήταν πολύ μεγάλη. Ενώ κοιμόταν πήγα να δω πως είναι Πήρα ένα βιβλίο σας Αγία Ηγουμένη με θαύματα του Αγίου Ραφαήλ, διάβασα τρεις φορες το απολυτίκιο των Αγίων και μετά έβαλα το βιβλίο κάτω από το μαξιλάρι της. Εκείνη τη στιγμή άνοιξε τα μάτια της, τα έκλεισε και τα άνοιξε πάλι. Της μιλούσα και δεν καταλάβαινε. Εκείνη την ώρα κινδύνευε, γιατί είχε γυρίσει η γλώσσα της, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και δεν καταλάβαινε τίποτα. Φώναζα τον Άγιο Ραφαήλ και ξαφνικά το παιδί συνήλθε, αλλοιώς θα το έχανα εκείνο το βράδυ. Αμέσως κάναμε εισαγωγή στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε περίπου ένα μήνα.
Οι γιατροί ήταν πολύ ανήσυχοι γιατί οι εξετάσεις που έκαναν δεν συμβάδιζαν με την κλινική εικόνα του παιδιού. Γι' αυτό άρχισαν να της δίνουν πάρα πολλά φάρμακα για να καλύψουν ορισμένες περιπτώσεις.
Στις 14/9/2000 στις 3 τα ξημερώματα η Κυριακή κοιμόταν και εγώ διάβαζα τα βιβλία σας Αγία Ηγουμένη. Επειδή έιχε τον μυόκλωνο στην κοιλιά, έβαλα την εικονίτσα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης επάνω στην κοιλιά της. Τότε η Κυριακή βόγγηξε και η εικόνα εξαφανίστηκε. Το παιδί δεν είχε κουνηθεί καθόλου. Παραξενεμένη έψαχνα τα σεντόνια μήπως γλίστρυσε αλλά η εικόνα δεν υπήρχε πουθενά. Την άγγιξα τότε στο μέτωπο για να δω μήπως έχει πυρετό και βλέπω την εικόνα κάτω από το κεφάλι της, στο σημείο όπου είχαν δημιουργηθεί οι βλάβες. Δεν το είδα στον ύπνο μου, ήταν στην πραγματικότητα.
Την επόμενη μέρα έγινε μαγνητική τομογραφία για να δουν οι γιατροί από που προέρχεται ο μυόκλώνος και η μαγνητική έδειξε ότι είναι από τη βλάβη που είχε δημιουργηθεί στο κεφάλι. Ο Άγιος Ραφαήλ μου έδειξε πριν από τους γιατρούς από που προερχόταν ο μυόκλωνος.
Μετά από λίγες μέρες όπως διάβαζα το βθβλίο σας Αγία Ηγουμένη και παρακαλούσα με δάκρυα τον Άγιο Ραφαήλ να βοηθήσει το παιδί μου να γίνει καλά και να μου δώσει δύναμη να της συμπαρασταθώ, άκουσα τη φωνή του να μου λέει : "Σε τρεις μέρες, σε τρεις μέρες, σε τρεις μέρες".
Πράγματι σε τρεις μέρες το παιδί άρχισε να έχει σημαντική βελτίωση στην υγεία του. Οι γιατροί ήταν πολύ χαρούμενοι, γιατί έβλεπαν την Κυριακή να καλυτερεύει ενώ σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα θα έπρεπε να βρισκόταν ακόμα σε λήθαργο, σε κωματώδη κατάσταση. Ειχα συνεχώς κάτω από το μαξιλάρι της ένα βιβλίο σας Αγία Ηγουμένη.
Την επόμενη ημέρα βλέπω στον ύπνο μου έναν γιατρό, ήταν ο Άγιος Ραφαήλ με άσπρη ιατρική μπλούζα και μου λέει "Μη στεναχωριέσαι, το παιδί σου θα γίνει καλά, έχει Adem. "Πρώτη φορά άκουγα τη λέξη αυτή, δεν ήξερα τι σημαίνει. Την επόμενη μέρα της έκαναν μαγνητική τομογραφία και έδειξε ότι είχε Adem. Ο Άγιος Ραφαήλ πάλι μου το είπε πιο μπροστά από τους γιατρούς, η βοήθειά του ήταν ολοφάνερη. Σε λίγες μέρες είχαμε βγει από το νοσοκομείο. Η ανάρρωση της θα επρεπε να γίνει κανονικά σιγά-σιγά σε 6 μήνες όμως η Κυριακή επανήλθε στη φυσιολογική της κατάσταση αμέσως με την επέμβαση των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Τους ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου. Η Κυριακή τώρα πηγαίνει πάλι στο σχολείο στην τετάρτη τάξη και είναι πολύ καλή μαθήτρια. Τίποτα δεν θυμίζει την δοκιμασία που πέρασε.