Ονομάζομαι Μαρία Ραλλάκη. Σας είχα ξαναγράψει και σας ζητούσα να προσυεχηθείτε στους Αγίους για την υγεία μου. Είχα χειρουργηθεί στο Θεαγένειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, είχα όγκο στη κοιλιά. Ήταν μια πολύ σοβαρή εγχείρηση . Μετά έκανα χημειοθεραπείες και ως τον Οκώβριο έπρεπε να ξαναχειρουργηθώ στη μήτρα, είχα τρία μεγάλα ινομυώματα, θα γινόταν ολική αφαίρεση μήτρα. Καταλαβαίνεται ότι το πρόβλημα ήταν πολύ μεγάλο.
Σ' αυτές τις δύσκολες μέρες που περνούσα ήρθαν στα χέρια μου δικά σας βιβλία Αγία Ηγουμένη "Ιστορικό Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ" και "Νέα θαύματα Αγίου Ραφαήλ". Η συγγκίνησή μου ήταν πολύ μεγάλη. Μόλις διάβασα το βιβλίο σας "Ιστορικό Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ", είδα στον ύπνο μου ότι βρέθηκα στο μοναστήρι σας και ο Άγιος Ραφαήλ με σταύρωσε με ένα χρυσό μεγάλο σταυρό. Πϊστεψα με όλη μου τη καρδιάότι ο Άγιος θα με βοηθησει και θα κάνει και σε εμένα το θαύμα του. Σας έστειλα αμέσως γράμμα να προσευχηθείτε για μενα και να μου στείλετε και άλλα βιβλία σας καθώς και λαδάκι και αγίασμα. Περίμενα με αγωνία να μου τα στείλετε και δεν πήγα να κάνω εγχείρηση.
Έλαβα τα βιβλία σας στις 13 Ιανουαρίου 1999 και στις 15 του ίδιου μήνός έκανα αξονική τομογραφία αφούπροηγουμένως σταυρώθηκα με λαδάκι και ήπια αγίασμα από τη χάρη τους. Και το θαύμα έγινε και όλα τα ινωμυόματα είχαν διαλυθεί, όλες οι εξετάσεις ήταν καθαρές. Μου έκαναν και άλλες εξετάσεις και ο γιατρός είπε πως δεν χρειάζεται εγχείρηση γιατί δεν υπάρχει τίποτα πλέον