Από μια κυρία πήρα το βιβλίο που έχετε γράψει εσείς με τα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ. Το πήρα στα χέρια μου και ρωτούσα ποιος είναι αυτός ο Άγιος, γιατί ως τότε μου ήταν άγνωστος και μου είπαν πως ήταν νεομάρτυρες της Μυτηλήνης, ο Άγιος Ραφαήλ, ο Άγιος Νικόλαος, και η Αγία Ειρήνη. Πήγα στο σπίτι και δεν χόρταινα να διαβάζω τα θαύματα και ένοιωθα μια γαλήνη μέσα μου, ένοιωθα ότι στο σπίτι μου βρίσκονταν οι Άγιοι. Ήρθε και μια κουμπάρα μου από τη Φλώρινα με το παιδάκι της άρρωστο και διάβασε και αυτή το βιβλίο.
Το βράδυ βλέπει στον ύπνο της τον Άγιο Ραφαήλ και της λέει : "Ευαγγελία, ήρθα να δω τι κάνει ο Νίκος, γιατί δεν μπορούσα να περιμένω να γυρίσεις στη Φλώρινα". Το εξέτασε το παιδί και της είπε ότι θα γίνει καλά. Το ίδιο βράδυ το παιδί βλέπει σαν όραμα τον Άγιο Ραφαήλ να ψάχνει το στήθος του. Το παιδί είχε ένα σπήλαιο στον πνεύμονα και ήρθε για θεραπεία. Και γυρίζοντας στη Φλώρινα το ίδιο βράδυ παρουσιάστηκαν και οι τρεις Άγιοι και του χαμογελούσαν.
Αγία μου Ηγουμένη, το παιδί είναι πολύ καλά, είναι δευτέρα γυμνασίου και πάει μια χαρά στο σχολείο, οι Άγιοι έβαλαν το χέρι τους και μας αξίωσαν να έρθουμε στη Μυτηλήνη να τους προσκυνήσουμε.

Αθηνά Βασιλοπούλου