Περιστατικό : 10/12/2016
Αναφέρθηκε : 30/1/2017
Τοποθετήθηκε : 3/2/2017
Περιοχή : Πλατανιας
Σχήμα : Δισκοειδές
Διάρκεια : Λίγα δευτερόλεπτα

Παράξενο σκάφος πάνω από τη Κρήτη

Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει αν με πιστέψει κανείς αλλά έχω ανάγκη να το πω σε κάποιον

Η σύζυγός μου και εγώ περπατούσαμε στη παραλία στο Πλατανιά κοιτάζοντας τα αστέρια. Ο Πλατανιάς είναι ένα μικρό χωριό δυτικά της πόλης των Χανίων στο νησί της Κρήτης. Με την άκρη του ματιού μου είδα κάτι στα δεξιά μου (στη ξηρά όχι πάνω από τη θάλασσα) και ήταν ξεκάθαρα κάποιο είδος σκάφους. Είχε παράξενο σχήμα. Έμοιαζε περισσότερο σε δίσκο αλλά στη μέση ήταν πολύ πιο πλατύ από τους τυπικούς δίσκους που βλέπουμε στις ταινίες και επίσης οι άκρς ήταν πιο στρογγυλεμένες. Ο δίσκος ήταν καλυμμένος με φώτα στη μέση και στο κάτω μέρος αλλά δεν ήταν όμοια. Κάποια ήταν λαμπρότερα από τα άλλα και δεν είχαν ίδια χρώματα. Θυμάμαι κάποια κοκκινωπά αλλά το χρώμα που κυριαρχούσε ήταν το κίτρινο όπως των λαμπτήρων.

Ήμουν στο στρατό για πολύ καιρό και είχα δει πολλά διαφορετικά σκάφη αλλά αυτό δεν ήταν δικό μας. Δεν μπορώ να πω πόσο μακριά ήταν γιατί είναι δύσκολο να υπολογίσεις την απόσταση και το μέγεθος κάποιου αντικειμένου που βρίσκεται στον αέρα τη νύχτα αλλά αν έπρεπε να υποθέσω φαινόταν να βρίσκεται 3-4 οικοδομικά τετράγωνα μακριά, περίπου 100-150 πόδια ψηλά σε σχέση με τα σπίτια.

Μαζί με τη γυναίκα μου το είδαμε για ένα δευτερόλεπτο πολύ μπερδεμένοι και μετά τα φώτα έσβησαν και εξαφανίστηκε. Δεν το είδα να φεύγει, απλά τα φώτα έσβησαν και αυτό "έφυγε" ή απλά πετούσε με τα φώτα σβηστά. Δεν έκανε κανένα ήχο και δεν είχε αέρα να σβήσει τον ήχο ενός ελικοπτέρου. Δεν ήταν κάποιο γνωστό σκάφος. Πιστέψτε με προσπάθησα ιδιαίτερα να δώσω μια λογική εξήγηση. Δεν υπάρχουν βουνά πίσω από την περιοχή της θέασης και το σχήμα του σκάφους ήταν πολύ ευδιάκριτο.

Όλο το περιστατικό κράτησε μόνο λίγα δευτερόλεπτα αλλά το θυμάμαι πολύ καλά. Προσπάθησαν να αναφερθώ στις αρχές δεν πιστεύουν σε αυτά τα πράγματα, Σκέφτηκα πολύ σχετικά με το περιστατικό και ξαναπήγα στο ίδιο μέρος. Ίσως δεν έχει καμία σημασία αλλά ήθελα να το πω σε κάποιον. Ίσως μαζεύεται δεδομένα για να βγάλετε κάποιο σχέδιο ή κάτι τέτοιο. Δεν είμαι εξοικειωμένος με αυτά τα πράγματα και ούτε τα συζητάς με την οικογένεια ή τους φίλους εκτός αν θέλεις να σε περάσουν για τρελό. Είμαι σοβαρός άνθρωπος και δεν παίρνω ναρκωτικά. Ελπίζω η καταγραφή μου να βοηθήσει.