Πριν από έξι χρόνια, ένας νεαρός άνδρας πήγε στο εξομολόγηση πολλές φορές. Ήταν ένας αναρχικός? φορούσε σκουλαρίκια και πήρε πολλά φάρμακα. Ένας από τους φίλους του, είχε ένα βιβλίο για τη ζωή του Γέροντα Παϊσίου. Τον Δεκέμβριο του 1996, δύο χρόνια μετά το θάνατο του Γέροντα, αυτός ο φίλος μου ήταν να επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο της Μονής στο Soureti, Ελλάδα. Στο βιβλιοπωλείο υπήρχε ένα ζευγάρι με το κοριτσάκι τους, και ο πατέρας τους, δύο μεσήλικες γυναίκες και ένας νεαρός άνδρας. Ξαφνικά όλοι άκουσαν μια δυνατή κραυγή. Ένας από τους μεσήλικες η γυναίκα κατέρρευσε στο πάτωμα και άρχισε να χτυπά τον εαυτό της και να φωνάξει έξω άγρια. Ήταν στρίβοντας το κεφάλι της γύρω βίαια. Ήταν πραγματικά ένα τρομερό θέαμα για να παρακολουθήσουν. Η γυναίκα με το μικρό κορίτσι άφησε την βιβλιοπωλείο, ενώ οι άλλοι άνθρωποι εκεί προσπάθησε να βοηθήσουν τη γυναίκα που ήταν στο πάτωμα. Η γυναίκα στο πάτωμα φώναξε, έξω με μια άγρια, απίστευτα ανδρική φωνή: «Εγώ θα αναλάβω τα παιδιά σας που δεν με ακολουθούν θα σου δείξω. Δεν θα είναι μακρύς και τώρα θα βάλω το σημάδι μου 666 στα χέρια τους σε όλους εσάς. Θα όλοι λατρεία μου, εσείς χαμένοι και ηλίθιοι. "Η φωνή είπε, επίσης, πολλές άλλες προσβολές εναντίον ανθρώπων.

Η γυναίκα στο πάτωμα άρχισε να εξέρχεται και φάνηκε φοβισμένος. Η ανδρική φωνή που έβγαινε από μέσα της έλεγε: «Παΐσιος, δεν με καίνε, δεν με καίνε. Ξέρω ότι θέλετε να μου στείλετε πίσω τα κύπελλα της κόλασης (Τάρταρα). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το χαμένο μου φέρνει όλα αυτά τα μοναστήρια. Γιατί Παΐσιος είναι να την βοηθήσει; Είσαι με καύση, εσύ μου καίει. »Αφού το είπε αυτό άρχισε να προδίδω πιο δυνατά. Ήταν χτυπώντας το κεφάλι της, τόσο σκληρά ενάντια στο πάτωμα που φοβηθήκαμε ότι θα τραυματίσει το κρανίο της. Σε αυτό το σημείο, αυτό έγινε πολύ σαφές για εμάς ότι είχε προσβληθεί από έναν δαίμονα.

 

 

Αυτή φώναξε και πάλι λέγοντας φωνή του δαίμονα μίλησε και πάλι λέγοντας «Ααα.": "Τώρα η Μαρία έχει έρθει πάρα πολύ, που μου καίει Παΐσιος." Έχει αφήσει έξω μια μεγάλη κραυγή και τότε έγινε ακίνητος σαν να είχε λιποθύμησε ξανά. Οι άνθρωποι που στέκονται γύρω της, την πλησίασε με προσοχή και στη συνέχεια καλύπτονται της με τα παλτά τους. Μόλις ηρέμησε που σήκωσε από το πάτωμα, άνοιξε τα μάτια της και έκλαιγε σιγανά. Στη συνέχεια έδωσε τις ευχαριστίες από τα βάθη της ύπαρξής της, λέγοντας: «Σας ευχαριστώ Γέροντα, σας ευχαριστώ τον Θεό μου." Συνέχισε λέγοντας ότι αυτό ξανά και ξανά με μεγάλη ευγνωμοσύνη. Σηκώθηκε και στάθηκε μπροστά στην εικόνα του Ιησού και της Παναγίας και στη συνέχεια φώναξε με δυνατή φωνή: «Θεέ μου, Θεέ μου, πώς θα με δεχτεί στους κόλπους σας, εμένα, τον ανάξιο; Σας ευχαριστώ, Θεέ μου, σας ευχαριστώ Γέροντας Παΐσιος. Δεν είμαι άξιος αυτής της βοήθειας, ο Θεός μου. "

 

Η σκηνή ήταν πολύ συγκινητική. Αργότερα χαιρέτησε ο φίλος μου με ευγνωμοσύνη και αριστερά. Ήταν πολύ προφανές ότι η γυναίκα είχε στην κατοχή του ένα δαίμονα. Όπως έφυγε, γύρισε και μας είπε ότι είχε ονειρευτεί του Γέροντα Παΐσιου και της είπε στο όνειρο: ". Έλα στον τάφο μου και θα σας κάνω καλά" Όταν ήρθε στη Μονή ρώτησε ήταν ο τάφος του Γέροντα βρισκόταν. Αυτή λάτρευε τον Γέροντα κατά τη χάρη και στη συνέχεια πήγε στο βιβλιοπωλείο όπου το όλο περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια μας.