Το νησί Δήλος είναι ακατοίκητο και απαγορεύεται η διανυκτέρευση ατόμων πάνω σε αυτό. Όχι τόσο για λόγους ασφαλείας των αρχαιοτήτων όπως ισχυρίζονται κάποιοι, όσο για να μη βλέπουν οι άνθρωποι τα φωτεινά φαινόμενα που εμφανίζονται τα βράδια. Οι μόνοι που διαμένουν στο νησί είναι οι φύλακες αρχαιοτήτων και οι φρουροί δύο κλιμακίων μυστικών υπηρεσιών, του τμήματος Ε της Ελληνικής ΕΥΠ και της Αμερικανικής CΙΑ, με επικεφαλής ανώτερους Αξιωματικούς της αεροπορίας Έλληνες και Αμερικανούς.

(Διανυκτερεύουν στην Μύκονο). Ένα μικρό κτίριο βρίσκεται στην είσοδο ενός υπογείου τούνελ της Δήλου, μήκους πολλών χιλιομέτρων αν και οι διαστάσεις του νησιού είναι μικρές. (Η Δήλος έχει μήκος περίπου έξη χιλιόμετρα και μέσο πλάτος χίλια τριακόσια μέτρα.) Στεγάζει υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρονικά όργανα και ένα τεράστιο υπολογιστή σαν αυτούς που χρησιμοποιούν επιχειρήσεις των 25.000 ατόμων. Τα κλιμάκια αυτά σε τακτά χρονικά διαστήματα μετρούν με υπερσύγχρονα όργανα τους «Την περίεργη αυτή δυναμική», που παρουσιάζεται όχι μόνο στη Δήλο αλλά και σε πολλούς ιερούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, όπως στην Ακρόπολη, στο Σούνιο, στον Αθωνα, τον Όλυμπο, τους Δελφούς κ.α. όπου άλλες φορές είναι πολύ έντονη και άλλες δεν παρουσιάζουν τίποτε.

Το πρόγραμμα με το οποίο γίνονται οι έρευνες αυτές, φέρει την ένδειξη «Ακρως Απόρρητον» και την κωδική ονομασία «Αλκυονίδες». Στη γλώσσα των ουρανίων συνομιλητών μας, το δικό μας σύμπαν λέγεται «Αλκυών». «Έγινε μπροστά μου κάτι απίστευτο, είδα από μια διαφανή ηλεκτρονική υδρόγειο σφαίρα να φεύγει ένα φωτεινό σήμα από τη Δήλο να διαπερνά τον κορμό της γης και να φθάνει στη Χαβάη, όπου εκεί το πήραν για αποκρυπτογράφηση» μου είπε διαπιστευμένος υψηλόβαθμος επισκέπτης. «Κύρια όμως αποστολή των κλιμακίων αυτών είναι η λήψη και αποκρυπτογράφηση ανεξήγητων και παράξενων μηνυμάτων που λαμβάνονται από το διάστημα με ανορθόδοξους τρόπους και καταγράφονται πάνω σε ειδικές γυάλινες πλάκες». Γενικά υπάρχει μια παγκόσμια συνομωσία για να αποσιωπάται κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να ρίξει φως στα μεγάλα μυστικά των ουρανών και σε αυτή συμμετέχει το κατεστημένο του εξουσιασμού, της θρησκείας και της επιστήμης.

Ζητώ συγνώμη από την ΕΥΠ, αλλά κάποτε ο Έλληνας πρέπει να μάθει πόσο ιερός είναι ο χώρος που ζει.