Άβολη ερώτηση από το κοινό δέχτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, περί της πρόσφατης επισκέψεώς του στην Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Το φιλοθεάμων κοινό που έβλεπε τον εκπρόσωπο του εν Ελλάδι νεοφιλελευθερισμού να ξιφουλκεί εναντίον του εκλογικού νόμου, επειδή θα κάνει αξιωματική αντιπολίτευση τη Χρυσή Αυγή, εν τέλει δεν... κρατήθηκε και ρώτησε τον Μητσοτάκη περί του τι συζητήθηκε στην συνάντηση των διεθνών πλουτοκρατών που έλαβε χώρα στα μέσα του μηνός.

Καταρχάς, ο Μητσοτάκης επέλεξε να μην πληροφορήσει τον Λαό, αλλά να τηρήσει την μυστικότητα της συνάντησης. Αρνήθηκε πεισματικά ότι λαμβάνονται αποφάσεις, ακόμα και όταν ο ερωτών του είπε ότι στην προηγούμενη συνάντηση συζητήθηκε το «πλαστικό χρήμα» και τώρα ξαφνικά επιβάλλεται σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Κατά δεύτερον υπερασπίστηκε τις πολιτικές της παγκοσμιοποίησης, πανηγυρίζοντας για το «πλαστικό χρήμα» που αποτελεί φακέλωμα των πολιτών, προκλητικό εισπρακτικό μέτρο προς χάριν των τραπεζών και προοίμιο της "Κάρτας του Πολίτη" με την δικαιολογία ότι δήθεν «καταπολεμά τη μικροδιαφθορά».

Τη νίκησες την μικρή διαφθορά, με το «πλαστικό χρήμα», Κυριάκο Μητσοτάκη... Για την μεγάλη διαφθορά της Siemens και των υπολοίπων κορακιών που πίνουν το αίμα του Λαού, τι προτίθεσαι να πράξεις; Μήπως, θα την καλέσεις, όπως υπέγραψες να μας κάνουν και... μαθήματα και μάλιστα με το... αζημίωτο;

Πάντως, όπως είπε ο Μητσοτάκης, εκεί γνωρίζεις πολύ... ενδιαφέροντες ανθρώπους και είπε σε όλους τους τόνους ότι θα πηγαίνει με κάθε ευκαιρία. Για να συζητάει τί; Για το πώς θα αντικαταστήσουν οι μηχανές τους ανθρώπους, όπως είπε. Για να μιλήσει για το «προσφυγικό» και την φυλετική αλλοίωση της Ευρώπης, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της Λέσχης. Υστερία τον έπιασε τον Κυριάκο με την απορία του κόσμου γιατί πήγε. Μήν γίνει συνάντηση των ταγών της παγκοσμιοποίησης και λείπει το Μητσοτακέικο. Πήγε και η Ντόρα, άλλωστε, πριν επιτρέψει την προσγείωση σκοπιανικού αεροπλάνου με το όνομα «Μακεδονία» στην Πατρίδα μας.

Όμως για να ξέρουμε τι ακριβώς θα μας φέρει ο Μητσοτάκης, ας δούμε τι άλλο αναφέρει το δελτίο τύπου της Λέσχης ότι συζητήθηκε:

α) Μέση Ανατολή, δηλαδή η στήριξη των τζιχαντιστών από τους «δυτικούς» για να ανατραπεί ο Άσσαντ και να περικυκλωθεί το Ιράν

β) Η ενότητα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και η μετάλλαξη που θα συμβεί λόγω του «προσφυγικού»

γ) Γεωπολιτική και ενέργεια, δηλαδή πως θα μοιραστούν τα ελληνικά πετρέλαια με τους «φίλους» μας τους τούρκους

δ) Η προλεταριοποίηση – φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης ή όπως ακριβώς αναφέρεται η «γενιά της επισφάλειας» και η επισφαλής – εκ περιτροπής εργασία