Γεια σας και συγχαρητήρια για τις ιστορίες που έχετε συλλέξει! Μπορώ να πω ότι μου σηκώθηκε η τρίχα με μερικές που διάβασα! Όπως και όταν έζησα αυτό που θα σας διηγηθώ τώρα.

 

Έχω ένα εξοχικό στο Λαγονήσι και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πήγαμε εκεί με την γυναίκα μου και τον 5χρονο γιο μου, για να ξεκουραστούμε λίγο. Το σπίτι μας εκεί είναι μια μονοκατοικία, μικρή, με τεράστιες μπαλκονόπορτες.

 

Φτάσαμε το απόγευμα της Παρασκευής και με τη γυναίκα μου τακτοποιήσαμε λίγο το σπίτι. Ο μικρός έπαιζε με τα παιχνίδια του στην αυλή.  Όσο έπαιζε τον ακούγαμε που φώναζε, σαν να μάλωνε με άλλα παιδάκια. Βγήκα μια δυο φορές να δω τι κάνει. Έπαιζε με τα playmobil και έκανε με αυτά διάφορες ιστορίες.

 

Τελειώσαμε αργά με τις δουλειές και δε βγήκαμε καθόλου εκείνο το βράδυ. Προτιμήσαμε να ξεκουραστούμε στο σπίτι. Κατά τις 2130 βάλαμε το μικρό για ύπνο και βγήκαμε στην αυλή που είχε δροσιά.

 

Μέσα στο σπίτι αφήσαμε αναμμένο μόνο ένα φωτάκι στο δωμάτιο του μικρού. Όλα τα άλλα τα φώτα ήταν σβηστά.  Ξαφνικά η γυναίκα μου άκουσε ομιλίες μέσα από το σπίτι! Ξύπνησε ο μικρός;

 

Σηκώθηκε και πήγε να δει. Οι φωνές προερχόταν από το σαλόνι. Είχε πάει εκεί ο πιτσιρικάς και μας φώναζε; Όχι. Η γυναίκα μου δεν βρήκε κανένα μέσα στο σαλόνι. Μόνο την τηλεόραση ανοιχτή. Πως έγινε αυτό σκέφτηκε... Την είχε κλείσει πριν βγει έξω. Ήρθε και μου το είπε.

 

Μάλλον θα την ξεχάσαμε ανοιχτή σκέφτηκα και συνεχίσαμε το ποτάκι μας στην αυλή.  Τότε ακούσαμε και δεύτερο θόρυβο, αυτή τη φορά από την κουζίνα. Έτρεξα να δω τι ήταν. Ακουγόταν κάτι μηχανικό που έκανε πολύ θόρυβο. Όταν έφτασα, βρήκα την φραπεδιέρα να δουλεύει!!! Την έβγαλα από την πρίζα. Φώναξα την γυναίκα μου και έτρεξα στο δωμάτιο του παιδιού να δω αν ξύπνησε. Ευτυχώς κοιμόταν ακόμη.

 

Η γυναίκα μου ήρθε και της είπα τι έγινε. Φοβήθηκε ότι κάποιος μπήκε μέσα στο σπίτι. Έμεινε με το παιδί στο δωμάτιο και εγώ πήγα να κοιτάξω και το υπόλοιπο σπίτι. Πήγα στη κρεβατοκάμαρα, στο μπάνιο, στη κουζίνα. Έψαξα καλά. Δεν βρήκα τίποτα. Πήγα στο σαλόνι και εκεί είδα και πάλι την τηλεόραση ανοιχτή... Την έκλεισα και πάλι.

 

Επέστρεψα στο δωμάτιο του μικρού. Η γυναίκα μου είχε ψάξει όλο το δωμάτιο. Ήταν όλα εντάξει και εκεί. Της είπα για την τηλεόραση και καταλήξαμε ότι υπήρχε πρόβλημα με τα ηλεκτρολογικά.

 

Βγήκαμε και πάλι έξω, αυτή τη φορά για να ηρεμήσουμε. Καθίσαμε στο τραπεζάκι κι άναψα ένα τσιγάρο. Η γυναίκα μου με σκούντηξε και μου έδειξε την μπαλκονόπορτα από το δωμάτιο του μικρού. Το φωτάκι μου είχαμε αφήσει αναμμένο άρχισε να τρεμοπαίζει.

 

"Πρέπει να φωνάξουμε αύριο ηλεκτρολόγο", μου είπε.

 

Πριν προλάβω να απαντήσω είδαμε στο κρεβάτι μια σκιά! Ο μικρός ξύπνησε και σηκώθηκε στο κρεβάτι. Βλέπαμε τη σκιά του στην λεπτή κουρτίνα, που ήταν κλειστή. Είδαμε που άπλωσε τα χέρια του.

 

"Ωχ θα αρχίσει να κλαίει" είπε και πάλι η γυναίκα μου. Και ετοιμάστηκε να σηκωθεί.

 

Πήγα και εγώ να σβήσω το τσιγάρο και να πάω μέσα.

 

Όταν ξαφνικά, δίπλα στη σκιά του παιδιού μας, δεξιά και αριστερά, εμφανίστηκαν άλλες δύο ψηλές σκιές!!!!

 

Η γυναίκα μου άρχισε να φωνάζει και να τρέχει στο δωμάτιο! Εγώ πέταξα το τσιγάρο κάτω και έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα στο παιδί! Οι στιγμές μέχρι να φτάσουμε στο δωμάτιο μας φάνηκαν ώρες!

 

Μπήκαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε μέσα στο δωμάτιο του παιδιού. Ήμασταν έτοιμοι για το χειρότερο. Βρεθήκαμε μπροστά σε μια έκπληξη...

 

Ο γιος μας κοιμόταν στο κρεβάτι του και δεν υπήρχε κανείς άλλος μέσα.  Η γυναίκα μου άρχισε να κλαίει. Δεν ήξερα τι να πω, πως να αντιδράσω.

 

Πήραμε το μικρό και κοιμηθήκαμε όλοι μαζί στην κρεβατοκάμαρα. Την άλλη μέρα φέραμε ηλεκτρολόγο.  Βρήκε φθορές σε κάποια γραμμή του πίνακα. Ελπίζουμε το επόμενο σαββατοκύριακο που θα πάμε εκεί να μην έχουμε προβλήματα.