Στα βόρεια του νησιού υπάρχει ένα προστατευμένο λιμάνι και ακριβώς πάνω από αυτό ένα παλιό λατομείο απ’ όπου είναι γνωστό ότι ακούγονται παράξενοι κρότοι και δονήσεις σαν από εκρήξεις, ενώ ακόμα πιο αξιοπερίεργο φαινόμενο είναι οι έντονες λάμψεις που συχνά εμφανίζονται εκεί.. Το Μεταλλείο, όπως είναι γνωστό, απέχει περίπου τέσσερις ώρες από τον Ποταμό με τα πόδια. Το μονοπάτι είναι γνωστό σε πολύ λίγους. Αν και το Μεταλλείο έχει εγκαταλειφθεί από την δεκαετία του 1950, είναι γνωστό ότι υπάρχει ανεκμετάλλευτος βωξίτης στις στοές του, ένας ολόκληρος υπόγειος πλούτος. Ωστόσο, κάτι παράξενο ώθησε την εταιρεία που το εκμεταλλεύονταν στην πτώχευση και στην απόσυρση από το έργο. Αργότερα είπαν ότι απλά δεν τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας, αλλά τα ατυχήματα των εργατών ήταν τόσα πολλά που θα έλεγε κανείς ότι το μέρος ήταν καταραμένο.

… Λέγεται ότι κάποτε υπήρχε ένα κορίτσι που περιφερόταν στο Μεταλλείο και ζούσε παράξενη ζωή. Έλεγαν μάλιστα ότι την έβλεπαν κάθε μήνα να τριγυρίζει σε αυτόν τον τόπο, να σηκώνει τα φουστάνια της και να ποτίζει τη γη με το αίμα της εμμήνου της. Όποιος την ακολουθούσε στο Μεταλλείο έμπαινε μέσα στην πιο παλιά σπηλιά μαγεμένος και μετά από αυτό το πέρασμα, έχανε την λογική του και ότι του συνέβαινε εκεί διαγραφόταν από τη μνήμη του. Μόνο όταν επέστρεφε στην επιφάνεια της γης μπορούσε να καταλάβει ότι κάτι σημαντικό του είχε συμβεί και ότι δεν θα ήταν πια ο ίδιος άνθρωπος.

Μερικοί έλεγαν ότι αυτό το κορίτσι δεν ήταν άνθρωπος αλλά ξωτικό που είχε έρθει από τον Κάτω Κόσμο. Άλλοι πάλι, έλεγαν ότι ακόμα και σήμερα γίνονται τα ιερά μυστήρια της γονιμότητας, τα Φρυγικά Μυστήρια της Κυβέλης και ότι αυτό το κορίτσι είχε κάποια σχέση με όλα αυτά…