Νέες μαρτυρίες όμως που έφτασαν στην Ερ.Ε.Ν.Ζω δείχνουν ότι το φαινόμενο συνεχίζετε το ίδιο εντυπωσιακά. Αυτή τη φορά άγνωστο αντικείμενο, σχήματος «πούρου», πετώντας χαμηλά (200 – 300 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας), έγινε ορατό στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Τριζόνια, Φωκίδας, με κατεύθυνση προς τη γέφυρα Ρίου Αντιρίου. Δεκαπέντε περίπου λεπτά αργότερα ένα αντικείμενο ακόμα, αυτή τη φορά κυκλικού σχήματος, θα γίνει επίσης ορατό. Μάρτυρες ήταν ένα ζευγάρι που εκείνη την ώρα απολάμβανε το καφέ του. Υπήρξαν συνεχείς επαφές μεταξύ της Ερ.Ε.Ν.Ζω και του ζευγαριού, και οι πληροφορίες που αντλήσαμε είναι όντως εντυπωσιακές. Το αντικείμενο σχήματος «πούρου» εντοπίστηκε από τη γυναίκα. Ήταν μεγάλων διαστάσεων, αθόρυβο, λευκού χρώματος, χωρίς να εκπέμπει κάποιο φως, και χωρίς να αφήνει πίσω του ίχνη καπνού. Η ταχύτητα του ήταν υπερβολικά μεγάλη, και η πορεία του σταθερή. Το αντικείμενο κυκλικού σχήματος που ακολούθησε έγινε ορατό και από τους δύο μάρτυρες. Βρισκόταν σε μεγαλύτερο ύψος ενώ ταξίδευε και αυτό με πολύ μεγάλη ταχύτητα (ίσως και δεκαπλάσια από την ταχύτητα ενός μαχητικού). Και τα δύο ΑΤΙΑ δεν μπορούσαν να ταυτιστούν από τους μάρτυρες με κανένα από τα γνωστά ιπτάμενα αντικείμενα, ενώ εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας δεν κατέστη εφικτή η λήψη κάποιας φωτογραφίας ή βίντεο.
Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο που συνέταξαν οι δύο μάρτυρες και εστάλει στην Ερ.Ε.Ν.Ζω.
*Οι μάρτυρες επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. (Τα ονόματα τους βρίσκονται στη διάθεση της Ερ.Ε.Ν.Ζω).
*Την ώρα της εμφάνισης των δύο αντικειμένων δεν εκτελείτο καμία πτήση από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αράξου (Η πληροφορία προέρχεται από πηγή που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της)
Περιγραφές μαρτύρων


«Η συνήθεια πολλές φορές βοηθάει να αντιληφθείς πράγματα τα οποία κανονικά δεν θα έβλεπες καν... καθημερινά βρίσκομαι σε ένα μέρος.. σε ένα συγκεκριμένο μέρος, και απολαμβάνω το πρωινό μου καφέ. Η γυναίκα μου και εγώ είμαστε και οι δύο λάτρεις της φύσης με αποτέλεσμα καθημερινά να καθόμαστε να χαζεύουμε απλά το τοπίο. Τη συγκεκριμένη λοιπόν ηλιόλουστη ημέρα, στις 4 Μάρτη 2015 και ώρα 3 το μεσημέρι, η γυναίκα μου παρατηρεί ένα άσπρο πούρο να πετάει πολύ χαμηλά κοντά στη θάλασσα, αλλά με πάρα πολύ γρήγορη ταχύτητα με κατεύθυνση από Β.Α. προς Β.Δ.Όσο και αν προσπάθησα να το δω δεν μπόρεσα, μου έδειχνε το κάθε σημείο αλλά αυτό ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά. Την ώρα που το είδε βρισκόταν πάνω από τα Τριζόνια περίπου, με κατεύθυνση προς τη γέφυρα Ρίου Αντιρίου. Το ύψος που πετούσε ήταν γύρω στα 250 με 300 μέτρα. Το αντικείμενο αυτό βρισκόταν στον θαλάσσιο χώρο τής Αιτωλοακαρνανίας. Μετά από κάνα τέταρτο επίμονης και συνεχούς παρακολούθησης του ουρανού και γενικότερα του τοπίου, συγκρίνοντας τα διάφορα αεροπλάνα που περνούσαν και συζητώντας ταυτόχρονα, το μάτι της γυναίκας μου αντιλαμβάνεται ένα δεύτερο αντικείμενο το οποίο στην αρχή νόμιζε ότι ήταν μαχητικό αεροπλάνο. Με το που πέφτει στο δικό μου οπτικό πεδίο αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχει καμία σχέση με μαχητικό αεροπλάνο. Το αντικείμενο είχε πορεία από Ν.Α.προς Β.Δ. Το ύψος του ήταν ένα ύψος που πετάει ένα συνηθισμένο επιβατικό αεροπλάνο. Η διαφορά του όμως ήταν η απίστευτη ταχύτητα του, και ότι την ώρα που περνάει από την ευθεία του οπτικού μου πεδίου και βρίσκεται στα αριστερά μου αρχίζει να στρίβει και να βουτάει προς τα Β.Δ.. περίπου στο ύψος και στο σημείο που χάσαμε από την οπτική μας το προηγούμενο αντικείμενο. Την ώρα που έστριψε και βούτηξε με άφησε να δω το σχήμα του στην ουσία... ήταν δίσκος στρογγυλός και σε καμία περίπτωση πουλί ή ένα μαχητικό  αεροπλάνο γιατί δεν είχε φτερά. Η ταχύτητά του ήταν τουλάχιστον δεκαπλάσια από ένα συνηθισμένο μαχητικό αεροπλάνο, τα οποία έχουμε δει άπειρες φορές όλοι μας!Επίσης σε κανένα από τα δύο συμβάντα δεν ακούστηκε κανένας ήχος..»

Η πορεία των αντικειμένων όπως το σχεδίασαν οι δύο μάρτυρες