Η αποκρυφιστική οργάνωση που δρούσε στα Καλάβρυτα πριν δυο χρόνια έκανε την εμφάνισή της πάλι, αυτή τη φορά με κείμενο εκπροσώπου της, που υπογράφει με ψευδώνυμο, σε blog της πόλης.

 

Η αποκρυφιστική αυτή οργάνωση με πλοκάμια σε ολόκληρη την Ελλάδα με την ονομασία "Alpha Chi Consultans - Σύμβουλοι του Αρχέγονου Φωτός" εκπροσωπεί τον Γερμανό ιδρυτή της Άγκνι Eickermann που αυτοαποκαλείται και Βούδας. Ο κ. Άγκνι στην δεκαετία του 80, άρχισε στη Γερμανία να εκπαιδεύει "πνευματικούς συμβούλους" δημιουργώντας ένα αποκρυφιστικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο.

 

Εδώ και 20 χρόνια διοργανώνουν τα "σεμινάρια" -όπως τα αποκαλούν- με την ονομασία: "Δρόμο Προς το Φώς®“ και στο κάλεσμά τους χαρακτηριστικά αναφέρουν:

 

"Εάν θέλετε όμως καθοδήγηση και βοήθεια και θέλετε να επιταχύνετε τις διαδικασίες, βρείτε το δάσκαλο σε οποιαδήποτε πολιτεία, οπού προσφέρει το «Δρόμο προς το Φως».

 

Πρόκειται για μια αποκρυφιστική οργάνωση - θρησκεία με ανατολικές ρίζες που χρησιμοποιει ανορθόδοξες «θεραπευτικές» μέθοδους που προϋποθέτουν και θεμελιώνονται σε εξωχριστιανικές περί Θεού, κόσμου και ανθρώπου αντιλήψεις τις οποίες, συνήθως εν αγνοία τους, οικειοποιούνται οι άνθρωποι πού τις χρησιμοποιούν.

Χρησιμοποιούν μέθοδους όπως βελονισμό, Feng–Shui, αρωματοθεραπεία, yoga και τελετές διαλογισμού.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που στα Καλάβρυτα και στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποιούνται τέτοιες ομάδες που όμως πάντα θα μας βρίσκουν απέναντί τους, χωρίς να μας τρομάζουν οι απειλές τους.