Πητ Παπαδάκος α λα... Indiana Jones. Στο κυνήγι μεγάλου θησαυρού, όπως o ήρωας της θρυλικής σειράς ταινιών του Στίβεν Σπίλμπεργκ, έχει επιδοθεί ο Πητ Παπαδάκος. Οχι βέβαια για να βρει... ιερές πέτρες, τον χαμένο θησαυρό που αναζητούσε ο Χάρισον Φορντ βάζοντάς τα με φίδια και δαίμονες, αλλά «τα δεκαοκτώ κασόνια με χρυσές λίρες» που κάποιοι υποστηρίζουν ότι βρίσκονται κρυμμένα στην περιοχή του χωριού Αγκιστρο, στον νομό Σερρών.

Το γνωστό μέντιουμ βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στην περιοχή, με σκοπό να βοηθήσει εκείνους που του ανέθεσαν την υπόθεση. Μια ομάδα δέκα ανθρώπων που πιστεύουν ότι εκεί βρίσκεται κρυμμένος ο θησαυρός ζήτησε τη βοήθειά του για να τους διευκολύνει στις έρευνες. Οι εργασίες ξεκίνησαν χθες, αφού βεβαίως προηγουμένως εκδόθηκαν ειδικές άδειες από την αστυνομία και την αρχαιολογική υπηρεσία.

Ο Πητ Παπαδάκος ήταν εκεί και έδωσε τις σχετικές οδηγίες για να ψάξουν στα γύρω βουνά. «Αυτά είναι δύσκολα θέματα και απαιτούν διακριτικότητα και σοβαρότητα. Οι άνθρωποι που έχουν στα χέρια τους τον χάρτη έψαξαν αρχικά μόνοι, αλλά δεν βρήκαν τίποτα» λέει ο ίδιος στην «Espresso». «Υστερα από ένα συμβούλιο που έκαναν με ειδοποίησαν και μου ανέθεσαν τη δουλειά. Δεν αναλαμβάνω συχνά τέτοιες υποθέσεις, γιατί κρύβουν κινδύνους. Δεν θέλω να ρισκάρω και να κινδυνεύσουν οι συνεργάτες μου, ούτε κι εγώ». Και συμπληρώνει: «Εχει χυθεί αίμα για να προστατευτούν τα χρήματα. Αυτός είναι ο περίφημος νόμος των λιρών. Ο ένας από τους δύο που γνωρίζουν για τον θησαυρό σκοτώνει τον άλλον και το αίμα του είναι αυτό που παρέχει προστασία. Χρειάζεται λοιπόν να καθαρίσει το περιβάλλον από τα πνεύματα και στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι εκσκαφές».

Μπορεί να κρατάει απόρρητες τις λεπτομέρειες, ωστόσο, όπως υποστηρίζει: «Χρειάζεται οπωσδήποτε ένας ειδικός για να μελετήσει τα εμπόδια. Αλλιώς κινδυνεύουν άνθρωποι. Επτά άτομα έχουν χαθεί μέχρι σήμερα, που ξεκίνησαν να ψάχνουν και δεν επέστρεψαν ποτέ. Δέχτηκα να βοηθήσω επειδή μου το ζήτησαν προσωπικοί μου φίλοι, ανώτατα στελέχη. Θέλω πάντα να είμαι νόμιμος, δεν ξεκινώ εάν δεν υπάρχουν κρατικές άδειες».

Υπάρχουν στα αλήθεια κρυμμένοι θησαυροί; «Υπάρχουν και είναι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Εάν σταθούμε μία μόνο φορά τυχεροί, θα σώσουμε την Ελλάδα από την πτώχευση. Εγώ είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόσκληση. Σήμερα που η χώρα μας αντιμετωπίζει οικονομική κρίση, εάν μπορώ, να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι».


ΧΡΥΣΑ ΔΟΤΣΙΟΥ