Στις 7 Σεπτεμβρίου 2014, η κ. Ιωάννα Τ. από την Θεσσαλονίκη επικοινώνησε με την ομάδα της Ερ.Ε.Ν.Ζω για να μας περιγράψει μία εμπειρία που βίωσε μαζί με την 15χρονη κόρη της. Αυτή η εμπειρία αφορούσε δέκα περίπου πορτοκαλί φώτα μεγαλύτερα από αστέρια τα οποία ταξίδευαν στο νυχτερινό ουρανό νοτιοδυτικά. Παρακάτω η αναφορά της κ. Ιωάννας:

"Σήμερα  (7.9.14) γύρω στις  10.30 η κόρη μου με φώναξε έξω στο μπαλκόνι του σπιτιού μας στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης για να δω κάτι περίεργο. Πραγματικά είδα πορτοκαλί φώτα πιο μεγάλα από αστέρια να κινούνται προς  νοτιοδυτικά. Κινούνταν αργά χωρίς θόρυβο και χάνονταν. Στην αρχή νόμισα ότι ήταν ελικόπτερα λόγω του ότι υπάρχει κινητικότητα στην πόλη λόγω της ημέρας (Σημ: Ερ.Ε.Ν.Ζω: Έκθεση Θεσσαλονίκης). Αλλά διαπίστωσα τελικά πως δεν ήταν. Κινούνταν το ένα πίσω από το άλλο με συχνότητα περίπου 5 έως 10 δευτερολέπτων. Μετρήσαμε γύρω στα 10. Μετά σκεφτήκαμε ότι ίσως ήταν μετεωρίτες και πραγματικά φοβηθήκαμε γιατί διαβάσαμε ότι σήμερα θα περνούσε ένας αστεροειδής σε κοντινή απόσταση από τη γη (Σημ. Ερ.Ε.Ν.Ζω: αναφέρετε στον αστεροειδή 2014RC, που πέρασε πολύ κοντά από την γη στις 7/7/2014, αλλά δεν ήταν ορατός με γυμνό μάτι και πέρασε πάνω από τη Νέα Ζηλανδία). Μάλιστα το φαινόμενο το παρατήρησαν και κάποιοι γείτονες που τους ακούσαμε να το σχολιάζουν εκείνη τη στιγμή".

 

Αφού ενημερώσαμε την κ. Ιωάννα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είδε τον αστεροειδή 2014RC, με νέο email της αναφέρει:

 

"Δυστυχώς δεν βρήκα κάποιον γνωστό ή φίλο που  να παρατήρησε το φαινόμενο και μάλιστα  όταν τους το ανέφερα δεν έδωσαν πολλή σημασία  και είναι λογικό νομίζω (εκτός βέβαια από κάποιους γείτονες που όπως σας είπα, άκουσα να σχολιάζουν από κάποιο μπαλκόνι και να λένε "να κι άλλο ένα, κι άλλο, κι άλλο!"). Πάντως θα ήθελα να πω ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν της φαντασίας μου,  αφού πρώτη η κόρη μου  (15 ετών) παρατήρησε τα περίεργα φώτα. Μάλιστα προσπαθήσαμε να βγάλουμε κάποια φωτώ με το κινητό,  αλλά δεν διακρίνεται κάτι,  λόγω της απόστασης. Και βέβαια βλέπω ότι η αναφορά μου συμπίπτει  απόλυτα με άλλες αναφορές. Ακόμη θέλω να πω ότι δεν ασχολήθηκα με UFO, εξωγήινους κλπ.  και δεν επηρεάστηκα ποτέ από σχετικές μαρτυρίες και δημοσιεύματα. Και θέλω ακόμη να πιστεύω πως υπάρχει κάποια λογική εξήγηση γι αυτό που είδαμε. Γι αυτό προσπάθησα να δώσω κάποια εξήγηση σχετική με τον αστεροειδή".

 

Η αναφορά της κ. Ιωάννας ταιριάζει πολύ με το στόλο ΑΤΙΑ από την Παραλία Πιερίας που καταγράφτηκε λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα. Συγκρίνοντας τα βίντεο με τη  δική της εμπειρία, η κ. Ιωάννα αναφέρει: "Είδα τα videakia και νομίζω πως έχουν πολλά κοινά στοιχεία ως προς το χρώμα, το σχήμα, τον τρόπο  και την ταχύτητα που κινούνταν. Αυτά που είδαμε όμως εμείς έρχονταν κατά κύματα  σε άνισες αποστάσεις το ένα μετά το άλλο (2  μαζί, μετά 4, μετά 3 κλπ.). Μόνον ως προς αυτό το σημείο  εντοπίζω διαφορά".