Η χθεσινή ημέρα, αλλά προπαντός η χθεσινή νύχτα, μου θύμισαν περιστατικό για το οποίο θα αναφερθώ αμέσως παρακάτω.

 

Επειδή όμως καραδοκούν πάντοτε κάποιοι «επιθετικούληδες» συντοπίτες αυτοπροσδιοριζόμενοι ξύπνιοι οι οποίοι θα επιχειρήσουν τα δικά τους.

 

Να τους πληροφορήσω λοιπόν ότι θα αναφερθώ σε υποθετικές υποκειμενικές καταστάσεις και λογικά συμπεράσματα. ΄ίσως θα έπρεπε να υπενθυμίσω ότι η ημερομηνία γέννησης όταν είναι πολύ παλιά δεν αποτελεί γενικό  μειονέκτημα ... ...

 

Υπήρχαμε λοιπόν από αρκετά χρόνια πρίν κάποιοι περίεργοι που προσπαθούσαμε να αφυπνίσουμε τους μακάριους συντοπίτες με αντικειμενικό σκοπό την επανελλήνιση τους ... ..... Τότε όπως και τώρα είχαν συντελέσει στην δημιουργία της όλης κατάστασής μας κάποιοι συγγραφείς οι οποίοι είχαν κάποια εξωτερική πληροφόρηση Θ. Αξιώτης, Ι.Φουράκης, Γ. Καλογεράκης. Αυτούς τους συμπλήρωνε μια πλειάδα ερευνητών οι οποίοι κατά καιρούς ανακοίνωναν τα συμπεράσματα των ερευνών τους. Κατά κανόνα υπήρχε μια σύμπλευση .  Την χρονιά στην οποία θα αναφερθώ ήταν ο Ιούλιος του 2011, ο οποίος έδειχνε μια κάποια ιδιαιτερότητα .... Υπήρχαν τα βράδια αστραπές και φωτεινά φαινόμενα άηχα και ας πούμε μακρινά. Χωρίς βροχή. Την 1η Αυγούστου 2011 αργά το απόγευμα προς το βράδυ υλοποιήθηκαν οι καταστάσεις με μια νεροποντή φοβερή σε πυκνότηα και ένταση με τα ανάλογα φωτεινά και ακουστικά φαινόμενα, ας πούμε με επίκεντρο την Γορίτσα του Βόλου. Η αίσθηση των παρατηρητών του φαινομένου υπήρξε γεμάτη ευχάριστα συναισθήματα ..... όπως της υποδοχής κάποιων συγγενών ξενιτεμένων  που καταφθάνουν με κάποιο συγκοινωνιακό μέσον. Κάτι παρόμοιο .....  ΄Όπως πληροφορηθήκαμε αργότερα αυτό το φαινόμενο ήταν ορατό από πολλές περιοχές που είχαν οπτική επαφή με το σημείο και ας βρισκόντουσαν σε μεγάλη απόσταση. Εκείνο το βράδυ της 1/8/2011 είχαμε κάθοδο Ολύμπιων δυνάμεων ....  απρόσκοπτη.