Στο χωριο Πετροπούλι της Ικαρίας ο Άρης Πουλιάνος μαζί με την σύζυγο του Δάφνη πραγματοποίησε τον Αύγουστο του 1999 μια εξερεύνηση στο σπήλαιο που ονομάζατε σήμερα (Φούτρα του Ράος ) εκεί ο Πουλιάνος βρήκε ενα ανθρώπινο τεμάχιο Βραχιώνου όπου ήταν εντελώς σταλαγματοποιημένο.

 

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έγινε στο σταλαγματοποιημένο τεμάχιο Βραχιώνου οστού έδειξε ότι είναι 5 εκατομμύριων ετών (πλειοκαινικό) .Αυτή η ανακάλυψη αποδεικνύει την αρχαιότητα του ανθρώπινου γένους στην περιοχη. Σε αυτό το εύρημα φαίνεται καθαρά η κεφαλή του δεξιού χεριού (εκ.Των όπισθεν ) και ο χειρουργικός αυχένας μέχρι την ακρολοφία του μείζονος ογκώματος.

 

Ο γιος του Άρη Πουλιάνο ο Νίκος Πουλιάνος, είναι πεπεισμένος ότι χρειάζεται εκτεταμένες ανασκαφές γιατί πιστεύει ότι υπάρχουν και άλλα ευρήματα στην σπηλιά αυτή, ο Άρης Πουλιάνος είπε ότι: Άδεια για τέτοιες ανασκαφές μου τις αρνιέται επίμονα το σημερινό κατεστημένο, ίσως για τον φόβο των ανακαλύψεων, που θα αμφισβητήσουν ακόμη περισσότερο τις σημερινές θεωρίες. Από την άλλη δεν είμαι σίγουρος αν θα προλάβω να πραγματοποιήσω ολοκληρωμένες έρευνες για τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις μου με πιέζει ο χρόνος.