Τοποθεσία : Αράχοβα

Ημ/νία : Ιούνιος 2013

Ώρα : 22:00-22:30

Μάρτυρες : 2

Αντικείμενα :1

Σχήμα αντικειμένου : Μη ευκρινές

Μπορεί το αντικείμενο να ήταν μπαλόνι ; Ναι

Καιρικές συνθήκες : Πολύ καλές χωρίς σύννεφα

 

Περιγραφή : Καθόμουν στο μπαλκόνι τη νύχτα τρώγοντας όταν είδα κάτι που έμοιαζε με αστέρι και το οποίο κινούταν πάρα πολύ αργά οριζόντια από δεξιά προς αριστερά για λίγα μέτρα και μετά σταματούσε. Έτριψα τα μάτια μου για να διαπιστώσω αν ήταν τις φαντασίας μου και το είδα να κινείται ξανά.

 

Ήταν μεγάλο και λευκό και έμοιαζε όπως είπα με αστέρι. Ο σύζυγος ήταν μαζί μου αλλά είχε τη πλάτη γυρισμένη προς το αστέρι και τον φώναξα να δει αυτό που έβλεπα γιατί ήθελα μια επιβεβαίωση πως δεν τρελαίνομαι. Το παρακολουθήσαμε να σταματάει ξανά και στη συνέχεια να κινείται αργά. Εκεί που μένουμε υπάρχει αεροδιάδρομος αλλά τα αεροπλάνα έρχονται από την αντίθετη κατεύθυνση. Είδαμε ένα αεροπλάνο να έρχεται και τότε το αστέρι απομακρύνθηκε από εμάς και εξαφανίστηκε.

 

Τρία πράγματα ήταν παράξενα : Ήταν λαμπρό σαν αστέρι. Δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε λεπτομέρειες λόγω της λαμπρότητας. Δεύτερο, σταματούσε για δύο περίπου δευτερόλεπτα και μετά κινούνταν ξανά αλλά πάρα πολύ αργά και ίσια και τρίτον κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση από τα κανονικά αεροπλάνα.

 

Σκεφτήκαμε πως μπορεί να ήταν ελικόπτερο αλλά δεν υπήρχε κανένας ήχος ή προβολέας, απλά ένα μεγάλο λαμπερό φως. Επίσης δεν υπήρχαν κόκκινα φώτα να αναβοσβήνουν

 

Επιπλέον πληροφορίες

 

Συγγνώμη, έγιναν κάποια λάθη. Δεν είμαι σίγουρη αλλά ήρθε από τη κατεύθυνση των Δελφών. Έχω ένα προαίσθημα πως δεν είναι η πρώτη φορά που τριγυρίζει εδώ. Νομίζω πως έχω δει αρκετές φορές παράξενα πράγματα κατά τη διάρκεια της δύσης όπως ένα παράξενο λευκό φως χαμηλά στον ουρανό αλλά πραγματικά δεν έχω αστρονομικές γνώσεις και σκέφτομαι πως μπορεί να ήταν το ίδιο αστέρι το οποίο τότε εξαφανίστηκε στη Δύση. Παρ’ όλα αυτά τράβηξε τη προσοχή μου. Αυτό που ήταν παράξενο ήταν πως αυτή ήταν η μοναδική φορά που ήρθε τόσο κοντά σε μένα.

 

Ένα άλλο περιστατικό συνέβη όταν ήμασταν διακοπές στην Ιτέα. Ήμασταν στο μπαλκόνι και αυτή τη φορά ο σύζυγός μου το αντιλήφθηκε πρώτος. Κοιτούσαμε προς την Αράχοβα και είπε πως είδε ένα UFO. Νόμιζα πως αστειευόταν αλλά τότε ένα φως σηκώθηκε και σε ένα ξέσπασμα λάμψης εξαφανίστηκε.

 

Ενημέρωση 23/12/2013 για το περιστατικό της Ιτέας.

 

Ναι, ήταν Αύγουστος του 2013. Νομίζω ότι ήταν τις πρώτες δύο εβδομάδες πριν τις 15. Ο σύζυγος μου το είδε και αρχικά δεν μπορούσα να το εντοπίσω αλλά μόλις το είδα, είδα και τη λάμψη. Δεν είπε τίποτα μόνο πως ήταν παράξενο. Δεν πιστεύει στα UFO και δεν μιλάει γι’ αυτά έτσι με τη συμπεριφορά του ξαφνιάστηκα.

 

Από την Ιτέα δεν μπορείς να δεις την Αράχοβα ή τους Δελφούς. Υπάρχει ο λόφος όπου βρίσκεται η Δεσφίνα και από πίσω βρίσκεται η Αράχωβα. Προφανώς δεν υπάρχουν φώτα και τα βουνά είναι σκοτεινά δείχνοντας μόνο το περίγραμμά τους.