Πριν από λίγο καιρό, είχαμε αναφερθεί στην ενορχηστρωμένη προπαγάνδα που γίνεται από τα ΜΜΕ για να αναγνωριστεί ο Κρητικός συγγραφέας ως «μεγάλος Έλληνας» και «ο μεγαλύτερος λογοτέχνης της χώρας»: Γι' αυτό το λόγο, βλέπουμε αλεπάλληλα τηλεοπτικά αφιερώματα - αγιογραφίες, εφημερίδες μοιράζουν μανιωδώς πολυτελείς επανεκδόσεις των βιβλίων του, ραδιόφωνα διαβάζουν αποσπάσματά τους, διοργανώνονται συνεχώς εκδηλώσεις «μνήμης» στο πρόσωπο του κλπ. Με λίγα λόγια, είναι ΕΜΦΑΝΗΣ η προσπάθεια συγκεκριμένων σκοτεινών κέντρων όχι απλά να προτείνουν, αλλά ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τον Μασώνο «θεοσοφιστή» Καζαντζάκη ως πρότυπο για όλους μας, μικρούς και μεγάλους!

Αυτά τα κάνουν, όπως προείπαμε, αντίχριστα και ανθελληνικά κέντρα. Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΜΩΣ, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;


Δεν αστειευόμαστε, δυστυχώς! Με μεγάλη μας λύπη παρατηρήσαμε ότι στην «Πεμπτουσία» (δείτε εδώ) προβάλονται τηλεοπτικά αποσπάσματα από «εκδήλωση στρογγυλής τράπεζας για την Πνευματικότητα και Θρησκευτικότητα του Ν. Καζαντζάκη»!!! Μάλιστα, βλέποντάς τα κανείς αναρωτιέται αν αναφέρεται όντως στον γνωστό για τις αντιχριστιανικές απόψεις του συγγραφέα ή σε κάποιον...Άγιο που μάλιστα είναι και...φιλοαγιορείτης!!!
Σημειωτέον ότι στις εν λόγω εκδηλώσεις μιλούν ΘΕΤΙΚΑ για τον Καζαντζάκη ακόμα και Επίσκοποι, όπως ο ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας (δείτε το σχετικό βίντεο εδώ).

Γενικότερα, διαφαίνεται μια προσπάθεια αποδοχής του εν λόγω προσώπου ΚΑΙ από την Ορθόδοξη Εκκλησία, παρότι ο Καζαντζάκης έχει συγγράψει γνωστά αντίχριστα έργα, με κορυφαία όλων τα εμετικά βλάσφημα «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» και «Ο τελευταίος πειρασμός»!

Αυτό πάντως δεν φαίνεται να ενοχλεί την Εκκλησία της Κρήτης, η οποία διαμέσου του Αρχιεπισκόπου της Ειρηναίου έχει βραβευτεί από την «Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη»!!! Ιδού η σχετική φωτογραφία - ντοκουμέντο:


Ο κος Νίκος Μαθιουδάκης, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ΔΕΦΝΚ, δίνει στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο την τιμητική διάκριση.
Κι επειδή μερικοί ίσως μας χαρακτηρίσουν υπερβολικούς, τους καλούμε να διαβάσουν με προσοχή τα ακόλουθα άρθρα:

Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, ΜΑΣΩΝΟΣ ΚΑΙ "ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΗΣ" ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»

Αναρωτιόμαστε για ένα μόνο πράγμα: Αν ο Καζαντζάκης ήταν πραγματικός Χριστιανός, θα τον προέβαλαν με τόση μανία όλοι οι ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ παράγοντες της κοινωνίας μας, από ΜΜΕ μέχρι πολιτικά κόμματα;
Ακούσατε ποτέ να μιλάει κανείς για τον Παπαδιαμάντη, τον Μωραϊτίδη κι ένα σωρό άλλους συγγραφείς που είναι απείρως ανώτεροι (και λογοτεχνικά) του υπερεκτιμημένου «θεοσοφιστή»;
Ας προβληματιστούν λοιπόν, όσοι εντός της Ορθόδοξης Εκκλησίας συμμετέχουν σε αυτά τα στημένα πανηγυράκια, που τελικά χρησιμεύουν ως ένα ακόμα όργανο των «αξιών» που πρεσβεύει ο Καζαντζάκης, δηλαδή της Νέας Εποχής, της Παγκοσμιοποίησης και της Πανθρησκείας...!

Υ.Γ. Διαβάστε με προσοχή και το παρακάτω κείμενο που αποδομεί ολοκληρωτικά την «επιχειρηματολογία» περί του «μεγάλου Καζαντζάκη», που θέλουν να μας επιβάλουν με το ζόρι:

Νίκος Καζαντζάκης: Η συμβολή των ιδεών του στο «Κοινωνικό Ολοκαύτωμα» που συντελείται στην σύγχρονη Ελλάδα