Ήταν καλοκαίρι του 2004 όταν απεβίωσε ο παππούς γνωστού οικογενειακού προσώπου στη Χαλκίδα. Η πολυήμερη ταλαιπωρία του ηλικιωμένου στο νοσοκομείο μετά την ξαφνική επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του, έκαναν τους γιατρούς να αποφανθούν ότι θα έπρεπε να διακομιστεί σε εντατική μονάδα νοσοκομείου των Αθηνών για περισσότερη προστασία. Εκεί όμως οι διάφορες επιπλοκές τον οδήγησαν στο θάνατο.

Την ημέρα που απεβίωσε ήταν Κυριακή στις 3 το μεσημέρι. Ήταν η ώρα που η είδηση του θανάτου συγκλόνισε την οικογένεια κυρίως της πρόσφατα χαροκαμένης κόρης του που είχε πριν από μήνες χάσει το σύζυγό της. Μεγάλη ήταν η θλίψη και η οδύνη που επεσκίασε τους πάντες και τα πάντα.

Στις πέντε το απόγευμα οικογενειακή φίλη της κόρης του θανόντα, που δε γνώριζε τίποτα για την συγκεκριμένη απώλεια, τηλεφώνησε στην κόρη του για να της εξηγήσει το όνειρο που πριν λίγο είχε δει και την είχε συγκλονίσει Η γυναίκα κατά το μεσημεριανό της ύπνο, είδε τον πεθαμένο εδώ και μήνες άντρα της κόρης του θανόντα που αφού τη χαιρέτησε, της είπε ότι έπρεπε να φύγει εκείνη τη στιγμή, γιατί θα έπρεπε να πάει να υποδεχθεί τον πεθερό του και να τον οδηγήσει στους ουρανούς. Η γυναίκα είδε το όνειρο ολοζώντανο και όταν έμαθε από την κόρη του θανόντα ότι ο πατέρας της είχε εγκαταλείψει τα εγκόσμια λίγη ώρα πριν, έμεινε άλαλη. Το σημαντικότερο ήταν ότι την ώρα που έβλεπε το όνειρο ήταν ακριβώς τη στιγμή που ο ηλικιωμένος άφηνε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.