Γεια σας, βρηκα ενα ενδιαφερον θεμα σε αλλο φορουμ και θελω τις γνωμες σας.

(Δεν ξερω αν ειναι σωστο να το παραθεσω, αν κανω κατι λαθος παρακαλω διαγραψτε το και ζηταω προκαταβολικα συγγνωμη)

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=28&t=275678

"Θα σας διηγηθώ ένα συμβάν που έλαβε χώρα το Σάββατο (21/9) και τη σημερινή μου εμπειρία. Δεν θα αναφέρω τοποθεσία και θα προσπαθήσω να μην αφήσω να εννοηθεί αυτή, για την περίπτωση επίσκεψης επίδοξων χρυσοθήρων, περίεργων κτλ.

Λοιπόν στην περιοχή μου δώσανε άδεια για κοπή καυσόξυλων. Αποφάσισα με ένα φίλο που πήρε άδεια αυτές τις μέρες να πάμε στο βουνό μας να κόψουμε μερικά ξύλα για το χειμώνα. Ετοιμάσαμε τα αλυσοπρίονά μας τις καδένες μας και πήραμε μαζί μας και τα απαραίτητα (καφέ 1 μπουκάλι τσίπουρο και μερικές κονσέρβες). Ανεβήκαμε με το αυτοκίνητο στην προτελευταία κορυφή σε υψόμετρο 1030 μέτρων αν και είχε ξύλα πολύ πιο χαμηλά. Προτιμήσαμε να πιούμε πρώτα έναν καφέ στην κορυφή αγναντεύοντας τη θάλασσα απέναντι και τα χωριά μας. Αφού τελείωσε ο καφές είδα στα πόδια μου έναν κάλυκα από όπλο (δεν ξέρω τι ) με ημ/νία 1879. Περπατήσαμε λίγο παρακάτω σε μια πολύ απότομη πλαγιά μήπως και βρούμε κι άλλους. Άλλο κάλυκα δεν βρήκαμε αλλά συναντώντας ένα πυκνό μέρος από πουρνάρια διακρίναμε στα 2 περίπου μέτρα ένα άνοιγμα γύρω στο 1 μέτρο ύψος. Χωρίς συζήτηση ανεβήκαμε πίσω στο αυτοκίνητο και πήραμε τα αλυσοπρίονα. Μέσα σε 10 λεπτά κόψαμε τα κλαδιά και βρήκαμε το άνοιγμα μιας σπηλιάς που τελικά είχε 1.50 μέτρα ύψος.
Όπως ήμασταν ιδρωμένοι αμέσως παγώσαμε από ένα κρύο ρεύμα αέρα που βγήκε από μέσα. Αποφασίσαμε να μπούμε μέσα χωρίς πολύ σκέψη. Από το άνοιγμα υπήρχε ένας διάδρομος 2 μέτρων και ύψους 1.5 και αμέσως αριστερά υψωνόταν η σπηλιά στα 3 μέτρα περίπου με μήκος 5-6 μέτρα.
στο τελευταίο άκρο της σπηλιάς υπήρχε ανθρώπινος σκελετός. (Πιθανόν αντάρτης από τον εμφύλιο αν και δεν υπήρχαν δίπλα του ούτε όπλα ούτε κάλυκες).Τουλάχιστον έτσι νομίσαμε αφού μετά καταλάβαμε πως ήταν σκελετός ζώου.

Στα τοιχώματα της σπηλιάς υπήρχαν σκαλισμένα κάποια σχέδια τα οποία δεν θα αναφέρω για μα μην εξάψω κάποιους. Τα παράξενα αρχίζουν μετά. Γύρισα στο αυτοκίνητο να πάρω την φωτογραφική και μαζί μου και το φαγητό με το τσίπουρο. Βγάλαμε κάποιες φωτογραφίες και κατόπιν άνοιξα το gps για να "μαρκάρω" το μέρος. Το gps μου έδειξε 400 μέτρα ψηλότερα από το αυτοκίνητο ενώ είμαστε 30 μέτρα περίπου πιο κάτω. Διαφορετικό και πιο τρελό αποτέλεσμα πήρα από το gps του κινητού μου.
Δεν δώσαμε και πολύ σημασία και μια που φάγαμε το χρόνο μας αποφασίσαμε να μην πάει χαμένο το τσίπουρο που ανέβηκε τόσο ψηλά. Καθίσαμε στην είσοδο της σπηλιάς μια που είχαμε "καθαρίσει" όλα τα πουρνάρια για να μη μας βλέπει ο ήλιος . Αρχίσαμε να τρώμε και να πίνουμε στις 11:00. Δύο κονσέρβες λίγο ψωμί και το τσίπουρο. Ήπιαμε από 3 ποτηράκια συζητώντας για τα περασμένα. Κάποια στιγμή ο φίλος μου με ρωτάει: "Τι ώρα πήγε; πάμε κάτω μη μας ψάχνουν;" . Βλέπω την ώρα 11:10. Έπρεπε να έχουν περάσει τουλάχιστον 2 ώρες από τότε που καθίσαμε. Το δεχθήκαμε και είπαμε να ξαναπάμε εκεί χωρίς τσίπουρο.

Πήγαμε λοιπόν σήμερα το πρωί ξανά με 2 gps δικά μου 1 του φίλου μου κι ένα του αδερφού μου τα οποία στο κυνήγι δε μας πρόδωσαν ποτέ. Η συμπεριφορά των gps ήταν ίδια με του Σαββάτου. Λάθος συντεταγμένες λάθος υψόμετρο ακόμη και ώρα στην είσοδο της σπηλιάς και σε απόσταση 3 μέτρων έξω. Αμέσως μετά (μακρύτερα)επανερχόταν στη λειτουργία τους. Κάναμε το πείραμα να καθίσουμε πάλι στην είσοδο για 2 ώρες. Τελικά πήραμε ούζο μαζί μας αυτή τη φορά 1 λίτρο και είπαμε "ως που να το πιούμε αυτό θα πρέπει να περάσουν 2 ώρες". Συν την ώρα που ψήσαμε τα λουκάνικα πανσέτες κτλ θα έπρεπε σίγουρα να έχουν περάσει 2 ώρες.
Τελικά στα ρολόγια των κινητών μας είχαν περάσει 10 λεπτά και μόνο από την ώρα που φτάσαμε στη σπηλιά. Στο ρολόϊ του αυτοκινήτου είχαν περάσει 21. Κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο στις 10:30 και γυρίσαμε πίσω στις 10:51 ενώ θα έπρεπε να είναι 12:30 τουλάχιστον. Για μας ο χρόνος κυλούσε κανονικά. Τα ρολόγια μας όμως; Άντε καλά τα ρολόγια. Να φύγεις από το σπίτι στις 10 να ανεβείς στο βουνό να ψήσεις, να φας να πιεις και να γυρίσεις στις 11 και να το πεις και στη γυναίκα σου και να σου λέει "μη λες τέτοια πράγματα στα παιδιά μπροστά θα αρχίσουν να βλέπουν xfiles";
(Σαν οδηγός που ήμουν και τις 2 φορές ήπια μόνο 2 γουλιές από το τσίπουρο γιατί ο δρόμος είναι πάρα πολύ επικίνδυνος για 6 χλμ, χωματόδρομος ανοιγμένος με γκρέιντερ). Αν είχα πιει κι εγώ δεν θα το έκανα θέμα καν."

Στη συνεχεια του νηματος υπαρχουν υποννοιες οτι βρισκεται στο Ολυμπο απο μερια λιτοχωριου... Κανεις που εχει καποια παρομοια εμπειρια;