Τα δημοσιεύματά μας σ’ αυτή εδώ την εφημερίδα, που συνδυάζουν τη γεροντική παράδοση της Πίστης μας με ό,τι πιο σύγχρονο και προωθημένο υπάρχει στην παγκόσμια γεωπολιτική, έχουν – όπως ξαναγράψαμε και άλλοτε – προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Κατά συντριπτική πλειοψηφία θετικές, εφόσον κάθε λογικός νους αντιλαμβάνεται πόσο χρήσιμη είναι υπό συνθήκες μεγάλης κρίσης η εθνική και θρησκευτική αυτογνωσία ενός λαού. Γι’ αυτόν τον λόγο και τα εν λόγω κείμενά μας έχουν αναπαραχθεί και στο διαδίκτυο, με διάφορα επί αυτών σχόλια, κάτι που προωθεί τον διάλογο και δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον.

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που διαφωνούν! Και δεν εννοούμε βεβαίως ανθρώπους σαν τον αγαπητό μας κ. Αργύρη Τσακαλία, ο οποίος βγήκε δημόσια (με όνομα, πρόσωπο και στοιχεία!) και διαφώνησε μαζί μας στην τηλεόραση. Τέτοιες θέσεις είναι για εμάς απολύτως σεβαστές, όσο και να έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα δικά μας Πιστεύω! Εννοούμε έναν κύκλο δεδηλωμένων σατανολατρών, οι οποίοι – εξοργισμένοι τα μέγιστα επειδή τους θίξαμε τον «αγαπημένο» τους Μπαθομέτ και τον Ψευτοθεό τους τον Καντ! – στρέφονται με μίσος (που φτάνει στα όρια της τρέλας) εναντίον μας και, βεβαίως, πολύ θα επιθυμούσαν ακόμα και το κακό μας!!! Ο νοών νοείτω... Μέχρι εδώ καλά. Απαντάμε: «Μολών λαβέ»! Ένα όμως λέμε σ’ αυτούς τους ψυχανώμαλους: ΜΗΝ διανοηθείτε ποτέ να πειράξετε μία τρίχα έστω φίλου και συνεργάτη μας!... Σ’ αυτή την περίπτωση θα σας γίνει τέτοιος πόλεμος που ΔΕΝ θα τον πιστεύετε!

Πάμε τώρα να δούμε μία ακόμα μαρτυρία που αποδεικνύει το μεγαλείο της ορθόδοξης γεροντικής μας παράδοσης, που τόσο ενοχλεί τους λάτρεις του Εωσφόρου. Η εν λόγω μαρτυρία, που αφορά ένα φοβερό θαύμα του Γέροντα Παϊσίου και που αποδεικνύει περίτρανα ότι αυτή η μεγάλη μορφή της Πίστης μας είναι ακόμα ΕΔΩ, βγήκε στη φόρα από τον Πρεσβύτερο Διονύσιο Ταμπάκη, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ναυπλίου, πριν από λίγες ημέρες και αξίζει βεβαίως να την παραθέσουμε, λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντός της, και να την σχολιάσουμε εν συντομία.

Ιδού λοιπόν η σχετική ανάρτηση (υπάρχει και στο pentapostagma.gr του διαδικτύου), υπό τον τίτλο «Νέο θαύμα του Γέροντος Παϊσίου πριν λίγες ημέρες στη Βόρειο Ελλάδα»:

«Σε καιρούς πλέον που οι άνθρωποι, ακόμη και Χριστιανοί, αποψυχούν από φόβου και προσδοκίας των επερχομένων τη οικουμένη (Λουκ,21,26) και μία βαθιά αγωνία και απελπισία συνταράσσει τις ψυχές τους, μόλις πριν δύο μέρες περνώντας από την Κόνιτσα και συζητώντας με συγγενείς του Γέροντος Παϊσίου έμαθα για ένα πρόσφατο και συγκλονιστικό θαύμα που έλαβε χώρα στην Ι. Μονή Σουρωτής από τον Γέροντα Παίσιο.
Ίσως μου ξεφεύγουν πολλές λεπτομέρειες, αλλά θα παραμείνω με λίγα λόγια στην ουσία των πραγμάτων ως εξής.

Πριν λίγο καιρό ασθένησε σοβαρά ένα μικρό παιδί στην βόρεια Ελλάδα. Οι ειδήμονες γιατροί αμέσως έστειλαν την οικογένεια και το παιδί στο διαβαλκανικό κέντρο στην Θεσσαλονίκη για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Φθάνοντας (πριν 15 ημέρες περίπου) λοιπόν απελπισμένοι οι γονείς στην Θεσσαλονίκη για να επισκεφθούν την επόμενη μέρα το αναφερόμενο κέντρο σκέφθηκαν να περάσουν την παραμονή το απόγευμα από την Ι. Μονή Σουρωτής προκειμένου να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Αρσενίου και τον τάφο του π. Παϊσίου.

Όμως εκείνη την ημέρα, μάλλον Τετάρτη, το Μοναστήρι μένει πλέον κλειστό για περισσότερη προσευχή, και έτσι η δοκιμαζόμενη οικογένεια βρήκε κλειστή την θύρα. Δεν πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα και ένας ηλικιωμένος Μοναχός με την μαγκουρίτσα του κατέβαινε από πάνω από τα δέντρα του πάρκιν της Μονής.
- Γεια σας ευλογημένα! τους χαιρέτισε. Γιατί δεν μπαίνετε μέσα στο μοναστήρι;
- Μα είναι η πόρτα κλειστή.
- Όχι βρε παιδιά, ανοιχτά είναι! Άντε ανοίχτε.
Και τούτη την φορά το πόμολο γύρισε και εισήλθαν έκπληκτοι και χαρούμενοι στην αυλή της Μονής. Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα και αφού ανέβαιναν στα σκαλοπάτια κάτω από το κωδωνοστάσι, τους συνάντησε με απορία μία Μοναχή όπου και τους ρώτησε με έκπληξη: - Καλά πώς μπήκατε μέσα; Δεν είναι κλειστά;
-'Οχι! Ένας μοναχός μας άνοιξε και μας είπε να έρθουμε εδώ!
-Ποιος Μοναχός; ρώτησε η Καλόγρια.
-Ένας ηλικιωμένος.

Τότε δείχνοντάς τους η ευλαβής Μοναχή την φωτογραφία του π. Παϊσίου έμειναν με το στόμα ανοικτό διαπιστώνοντας πως αυτός ο Μοναχός ήταν που πριν λίγο τους προσήγαγε με βεβαιότητα μέσα στο ησυχαστήριο, όπως κάποιος βάζει τους καλεσμένους του στο δικό του σπίτι.
Την επομένη ημέρα, και αφού έγιναν οι σχετικές εξετάσεις στο διαβαλκανικό, διαβεβαίωσαν οι γιατροί πως το παιδάκι είναι τελείως καθαρό και υγιή από κάθε αρρώστια!!! ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ»!
Το παραπάνω συγκλονιστικό, όσο και συγκινητικό, περιστατικό έρχεται ως συνέχεια ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ παρόμοιων περιπτώσεων, όπου ζώντες συμπολίτες μας είδαν τον Γέροντα Παΐσιο να τους συμβουλεύει, να τους παραινεί και να τους δίνει κουράγιο!

[Σχετικά είχαμε κάνει πρωτοσέλιδο στην «Ε.Ω.» προ κάποιων μηνών]. Όλα αυτά δείχνουν ότι οι (σχετικά) συχνές εμφανίσεις του μακαριστού Γέροντα τον τελευταίο καιρό κάθε άλλο παρά μυθοπλασία αποτελούν, αλλά μία αναμφισβήτητη πραγματικότητα! Διότι δεν είναι δυνατόν άνθρωποι τελείως άσχετοι ο ένας με τον άλλο να ισχυρίζονται ΤΟ ΙΔΙΟ ακριβώς πράγμα, δηλ. την εμφάνιση του Γέροντα Παϊσίου, εμφάνιση μάλιστα η οποία συνοδεύεται και από θαυματουργά έργα της Αγίας αυτής μορφής της Ορθοδοξίας!...

Εδώ οφείλουμε να αναφέρουμε ότι αυτό ακριβώς το τελευταίο περιστατικό με την εκ νέου εμφάνιση του Παϊσίου πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη μας δείχνει ότι κάτι ιδιαίτερα κρίσιμο αναμένεται! Ότι δηλ. έρχεται κάτι το φοβερό και τρομερό (αν και σε εμάς απροσδιόριστο) και ο Άγιος μας καλεί σε επαγρύπνηση και εγρήγορση... Δείχνουν όμως οι εμφανίσεις του Παϊσίου αυτό που είχε πει κάποτε ο ίδιος ο Κύριος: ότι ακόμα και οι νεκροί εξακολουθούν να αποτελούν ζωντανές προσωπικότητες!!! Και ότι απλά έχουν κοιμηθεί, αναμένεται δε η ανάστασή τους με τη Δευτέρα Παρουσία του Ιησού Χριστού! [«Θεός δε ουκ έστι νεκρών, αλλά ζώντων. Πάντες γαρ αυτώ ζώσιν», Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, κεφάλαιο Κ΄, στίχος 38].

Και κάτι τελευταίο. Αναφερθήκαμε προηγουμένως στους σατανολάτρες εχθρούς μας. Χθες λοιπόν ήταν Παρασκευή και 13, «ιερή ημέρα» για τους οπαδούς του Σατανά. Και βέβαια έκαναν την καθιερωμένη τους «τελετή» προς τιμή του Οδηγού τους. Είμαστε σίγουροι ότι θα έρρευσε άφθονη η «άσπρη σκόνη», θα φορέθηκε η «τραγιάσκα» του Μπαθομέτ, αλλά και θα ακολούθησαν τα γνωστά όργια της... «πανάρχαιας» παράδοσης του Παλαιού των Ημερών!!! Ελεεινοί και δύστυχοι! Κατά τα άλλα «επιφανείς μορφές της κοινωνίας μας»!... Όμως η Αλήθεια θα λάμψει! Το Φως θα νικήσει και πάλι το Σκοτάδι!

Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης