Ημερομηνία : 31 Δεκεμβρίου 1999
Τοποθεσία : Καβάλα
Περίληψη : Δεν ήταν κάποιο φως, δίσκος ή ιπτάμενη συσκευή. Κινούνταν σαν αμοιβάδα στον ουρανό, είχε το μέγεθος μιας μεσαίου μεγέθους φάλαινας, μετακινούμενη χωρίς προσπάθεια με τη βοήθεια του ανέμου.
Ώρα θέασης : 16:00, Αριθμός μαρτύρων 1, Διάρκεια 10-15 λεπτά
Περιγραφή αντικειμένου : Με μια κοντινότερη ματιά έμοιαζε σαν μια γιγάντια αμοιβάδα να πλέει στον ουρανό. Να απλώνεται και να συστέλεται κινούμενο με τη βοήθεια του ανέμου. Έμοιαζε με ζωντανό σύννεφο. Μπορούσα να δω την υφή του. Δεν ήταν μεταλλική.

Ήταν ένα σώμα από μια ουσία που έμοιαζε με πυκνό καπνό, υγρό. Υπήρχε μόνο μία δορυφορική "μπάλα" του ίδιου υλικού η οποία περιστρεφόταν ακριβώς πίσω από το μεγαλύτερο σώμα σαν να ήταν προσκολλημένο σε αυτό με ένα αόρατο νήμα. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι είδα. Όταν πέταξε πάνω από την πανεπιστημιούπολη εξαφανίστηκε πίσω από τους λόφους της Καβάλας. Δεν ήταν μπαλόνια καθώς το φως δεν μπορεί να περάσει μέσα από αυτά, ούτε και πουλιά αφού δεν υπήρχε κανένας ήχος. Δεν ήταν ανθρώπινο
κατασκεύασμα γιατί δεν αναγνώρισα κανένα υλικό σαν μέταλο ή πλαστικό ή γυαλί τα οποία χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να κατασκευάσουν ιπτάμενες μηχανές. Έμοιαζε ζωντανό ή οργανικό. Και όταν ο οδηγός του ταξί ήρθε να με πάρει όλα γύρισαν στο φυσιολογικό. Κανένας στη πόλη δεν έμοιαζε να το είδε. Και δεν υπήρξε τίποτα σε τοπικό ή εθνικό δίκτυο ενημέρωσης σχετικά με αυτό και οι άνθρωποι της πόλης συνέχισαν τις καθημερινές τους ασχολίες. Έτσι σκέφτηκα πως ήταν κάτι φυσιολογικό. Πιθανόν κάποιο αέριο που δέφυγε από κάποιο κοντινό εργοστάσιο. Αλλά το αέριο θα δυαλύονταν στον αέρα, έτσι δεν είναι;
Μέγεθος αντικειμένου : Κινούνταν σαν αμοιβάδα στον ουρανό, είχε το μέγεθος μιας μεσαίου μεγέθους φάλαινας μετακινούμενης

χωρίς προσπάθεια με τη βοήθεια του ανέμου.
Απόσταση και ύψος αντικειμένου : Δεν είμαι σίγουρος. Ήταν περίπου ένα χιλιόμετρο πάνω από το έδαφος από εκεί που ήμουν.
Περιγραφή περιοχής : Ο λόφος πάνω από τη πόλη της Καβάλας. Κατοικημένες περιοχές από κάτω, λιμάνι, θάλασσα και πανεπιστήμια. Λόφοι, δάση και εργοστάσια πίσω από το πανεπιστήμιο.
Περιγραφή και λεπτομέρειες : Είχα επισκεφτεί ένα φίλο στο πανεπιστήμιο της Καβάλας. Υπηρετούσα τη στρατιωτική μου θητεία στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας και μου εδωσαν τριήμερη άδεια να επισκεφτώ την οικογένειά μου που εκείνη την εποχή έμενε στη Δράμα.

Στον δρόμο σταμάτησα για μια μονοήμερη επίσκεψη στον παιδικό μου φίλο και στη φίλη του που σπόυδαζαν μαζί στη Καβάλα. Έμεινα στην εστία τους η οποία ήταν στο πανεπιστήμιο, στην κορυφή του λόφου πάνω από τη πόλη. Είχαμε κάποια ποτά. Εγώ ήπια μόνο δύο κουτιά μπύρας, όχι αρκετά κατά τη γνώμη μου για να με κανουν να βλέπω πράγματα που δεν υπάρχουν.
Όταν ήρθε η ώρα να φύγω για να πάρω το λεωφορείο και να περάσω τη πρωτοχρονιά με την οικογένειά μου, καλέσαμε ταξί για να με πάει στη στάση των λεωφορείων. Περίμενα μόνος μου στην είσοδο του πανεπιστημίου το οποίο ήταν στην κορυφή του λόφου, όταν αντιλήφθηκα κάτι να πτάει πάνω από το λιμάνι της Καβάλας. Ηταν αρκετά μεγάλο και έμοιαζε σαν ένα μεγάλο σύννεφο πάνω από τη πόλη. Νόμιζα πως ήταν ένα πλήθος μπαλονιών που αφέθηκαν για τον εορτασμό του millennium.
Αλλά αυτό το πράγμα άρχισε να κινείται και να έρχεται προς το πανεπιστήμιο. Κινούνταν αργά αλλά σταθερά σαν να ακολουθούσε τον αέρα. Όσο πιο κοντά ερχόταν τόσο μαγευόμουν απ' αυτό. Δεν υπήρχε κανείς γύρω να του το δείξω. Ξαφνικά επικράτησε ησυχία στη πόλη. Σκέφτηκα πως όλοι κοιμόνταν για την προετοιμασία του μεγάλου πάρτυ που θα ερχόταν. Ήταν αργά το απόγευμα.
Δεν το ανέφερα σε καένα για χρόνια. Δεν είπα τίποτα στην οικογένειά μου εκείνη τη μέρα. Σκέφτηκα πως ήταν κάτι φυσιολογικό αφού δεν υπήρξε καμία αναφορά στις ειδήσεις. Η Καβάλα είναι μια πόλη μερικών εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων (Σημ. Aragorn : Τι λέει μωρέ;). Είναι δυνατόν να μην είδε κανείς τίποτα; Το πράγμα ήταν αρκετά μεγάλο και είχε ακόμα μέρα όταν εμφανίστηκε. Μετά από χρόνια το ανέφερα σε κάποια άτομα αλλά με κοίταζαν με δισπιστία. Ποτέ δεν ένιωσα άνετα συζητώντας το γιατί κανενας από τους ανθρώπους που το ανέφερα δεν γνώριζε τίποτα γι' αυτό και με κοίταζαν λες και το έλεγα για να τραβήξω τη προσοχή τους.

Κανείς δεν είχε ακούσει κάτι παρόμοιο.
Μπορεί η θέαση να εξηγηθεί με φυσιολογικό τρόπο; Όχι. Όχι απ' ότι ξέρω. Πιθανόν ένα πιο έμπειρο άτομο ή ένας επιστήμονας να μπορεί να λύσει το μυστήριο μια και καλή για μένα.
Πληροφορίες για τον μάρτυρα : Τότε υπηρετούσα στο στρατό. Τώρα έχω μεταναστεύσει στην Ιρλανδία όπου ζω τα τελευταία 8 χρόνια. Δουλεύω στο δημόσιο τομέα. Πίσω στην Ελλάδα εργάζομαι στην εξυπηρέτηση πελατών σε ξενοδοχεία.
Απόψεις πριν και μετά τη θέαση : Ακόμα σκεπτικιστής. Αλλά ανοιχτός στο σε όλα. Οι θεάσεις UFO συνήθως περιγράφουν ένα αντικείμενο που θυμίζει σκάφος. Μεταλλικό με φώτα. Κάτι που μπορεί να δημιουργηθεί από ανθρώπους ή εξωγήινους. Αυτό δεν φαινόταν να έχει κατασκευαστεί από κανένα... φαινομενικώς.