Φίλοι τζογαδόροι και μη, χαίρετε, στις 9/1/2012 παρατηρούσα το λογότυπο του ΚΙΝΟ.
Πολλά είναι αυτά που μου έκαναν εντύπωση και θα προσπαθήσω να τα μοιραστώ μαζί σας. Ίσως σε πολλούς φανούν αστεία σε κάποιους αδιάφορα, αλλά επειδή πάντα παίζει και το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να ωφεληθεί, πιστεύω ότι άξιζε τον κόπο να τα διατυπώσω και να τα καταγράψω όσο πιο κατανοητά γινόταν. Προσδεθείτε.
Α’ ΜΕΡΟΣ
1) ΤΟ ΣΤΟΜΑ: παρατήρησα ότι σχηματίζεται ένα 6
στο σημείο που ενώνεται το Κ με το Ι , το οποίο εξάρι μάλιστα καλύπτει μια μπάλα που είναι ο τόνος του.
Σ’ αυτό το σημείο γύρισα και κοίταξα το λογότυπο από το πλάι.
Όταν του έκανα μια περιστροφή δεξιά είδα ότι το μισοσκεπασμένο αυτό εξάρι είναι το στόμα του εικονιζόμενου (όταν σβηστεί ο τόνος φαίνεται ολοκάθαρα)
Δε νομίζω άλλωστε να υπήρχε άλλος λόγος που παρά το ότι όλα τα γράμματα είναι κεφαλαία, το Κ΄ είναι ακόμα μεγαλύτερο.
.
2) Η ΟΥΡΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ 666
H ουρίτσα στα αριστερά του σχεδίου, παρατήρησα ότι κρύβεται πίσω
από την 6η μπάλα από τις 7 :
Χτυπάει λοιπόν από πίσω την μπάλα νούμερο 6.
Εδώ συνέχισα την σχεδίαση στην μπροστινή πλευρά για να γίνει σαφές.
2) Αριθμητικό αποτέλεσμα της λέξης ΚΙΝΟ:
Κ =20 Ι =10 Ν =50 Ο =70 σύνολο 150= 1+5+0= 6
Έτσι έχουμε: ….στόμα 6……ουρά 6 …..και τελικό λεξάριθμο 6 = 666
4.ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑ. Αυτά τα βλέπει κι ο τυφλός:
5. Η ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΠΑΝΤΑ.
Η όγδοη μπάλα που είναι ο τόνος, πλησιάζει το στόμα του.
Έχει την έννοια την τροφής.
Εδώ είναι που αρχίζει η εικόνα να μιλάει και να αποτυπώνει
ακριβώς αυτό που συμβαίνει την ώρα που παίζεται το παιχνίδι.
Όλοι μα όλοι οι παίκτες χάνουν τα μεγάλα κέρδη την τελευταία στιγμή της κλήρωσης, για ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ (ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ).
Είναι αποτυπωμένη ολόκληρη η σατανική τακτική του ηλεκτρονικού υπολογιστή προς τα ανυποψίαστα θύματα:
''θα σου δώσω , όμως όχι όλα αυτά για τα όποια αγωνιάς…
Θα σου δώσω 7 στα 8 ή αλλιώς: πάντα θα σε τρελαίνω και θα σε κάνω να βλαστημάς και να χτυπιέσαι για ΕΝΑ νούμερο. Αυτό το ΕΝΑ είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ και εξασφαλίζει την επιβίωση μου. Θα σε κάνω να κυνηγάς με μανία αυτό το ΕΝΑ που όμως είναι δικό μου και θα σε καταστρέφω λίγο λίγο.''
Πράγματι, όσοι καταστρέφονται από τον τζόγο, εξαιτίας πείσματος καταστρέφονται, για κάτι που δεν τους δίνεται ΠΟΤΕ.
6.Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ.
''θα βλαστημάς και θα χτυπιέσαι.''
Η πρώτη λέξη που λένε όλοι οι παίκτες αφότου βγουν τα πεντάλεπτα νούμερα είναι: ΟΧΙ,ΟΧΙ, ΟΧΙ ΡΕ…κτλ.
Το σώμα του εικονιζόμενου- εκτός από το κεφάλι- το απαρτίζουν δυο γράμματα, μια λέξη ΝΟ…(ΟΧΙ)
Αυτή η λέξη είναι το σήμα κατατεθέν του αιώνιου αρνητή του Σατανά.
7.ΟΙ ''ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ'' ΠΑΙΚΤΕΣ. Ένα ακόμα κατεξοχήν σύμβολο του σατανά είναι ο πάγος. Απ’ όπου λείπει ο Θεός, λείπει το φως η ζεστασιά.
Επικρατεί σκοτάδι και παγωνιά. Οι παίκτες παρουσιάζουν την εξής εικόνα: ''είδα τα νούμερα και πάγωσα, έλειπε ΕΝΑ'' Τη στιγμή που βγαίνουν τα νούμερα δεν κοιτάζουν όλοι την οθόνη κοκαλωμένοι;
Η λέξη-ονομα ‘’ΙΖΟ’’
που φαίνεται αν εξαιρέσουμε από τον εικονιζόμενο τη μάσκα, σημαίνει ακριβώς ice, iron
=====================================================
Β΄ ΜΕΡΟΣ
ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ.
ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ: ΤΑ 6+1 ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.
Αν κοιτάξουμε να ερμηνεύσουμε και μέσα από μια σειρά αλεπάλληλων συμβολισμών τη μορφή αυτη, παρατηρούμε τα εξής: Αποτυπώνεται ολόκληρη η καταστροφική πορεία του εθισμένου τζογαδόρου. Ξεκινώ από το σημείο πάνω από τα μάτια (Κ)και φτάνω μέχρι τον κύκλο στον οποίο στηρίζεται (Ο).
6 επίπεδα-στάδια προηγούνται του κύκλου από πάνω μέχρι κάτω.
Θα μπορούσα να τις ονομάσω 6 ράβδους,6 πατώματα.
1η ράβδος
(το πάνω μέρος του Κ) πάνω από τα μάτια είναι η πιο χοντρή από όλες: Είναι το αρχικό στάδιο που ο παίκτης κερδίζει τα πρώτα χρήματα και ‘’παχαίνει’’(το πορτοφόλι από χρήματα κι αυτός από υπερηφάνεια).
2η ράβδος,
(το κάτω μέρος του Κ) στραπατσαρισμένη. Ο παίκτης παίζοντας, τσαλακώνεται ο χαρακτήρας του(ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΤΑΙ) . Συμφιλιώνεται με το εύκολο χρήμα, αλλοιώνεται η όψη του. Παθαίνει ‘’ζημιά’’ όταν του καρφώνεται η εμμονή πως έτσι θα σώσει τον εαυτό του και τους γύρω του.
3η ράβδος
(το γράμμα Ι), πολύ πιο λεπτή από την πρώτη. Ο παίκτης ενθουσιασμένος παίζει αμέσως –απερίσκεπτα- ένα μεγάλο ποσοστό από τα πρώτα κέρδη, νιώθοντας ευγνωμοσύνη προς το μηχάνημα. Το ποσό αυτό το χάνει ακαριαία έτσι παρουσιάζεται ‘’λεπτότερος.’’
4η ράβδος
(η πάνω γραμμή του Ζ), εμφανώς ακόμα πιο λεπτή από την προηγούμενη, η χασούρα συνεχίζεται.
5η ράβδος
(η διαγώνια γραμμή του Ζ), πτωτική, κατηφορική πορεία, τσουλήθρα .Είναι το στάδιο που προμηνύει την καταστροφή του παίχτη.
Τα χρήματα του σύντομα θα τελειώσουν αν δεν γυρίσει η τύχη με το μέρος του. Τον έχει πάρει ο κατήφορος αλλά δεν το παραδέχεται. Το γράμμα Ζ έχει κατά κάποιο τρόπο γονατιστή και φθίνουσα πορεία.
6η ράβδος
(κάτω πλευρά του Ζ),εξίσου πολύ λεπτή. Είναι το κατώτατο σημείο του τζογαδόρου από το όποιο πάντα ελπίζει πως θα σηκωθεί παίζοντας για να ξανακερδίσει όσα έχασε. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΟΜΩΣ. Ανεβαίνουν ποτέ στην τσουλήθρα ανάποδα;
7ο στάδιο της εικόνας του τζογαδόρου:
Μετά από 6 πατώματα φτάσαμε και στον κύκλο που δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από το ΜΗΔΕΝ = ΟΥΤΕ ΕΝΑ (…..ευρώ)
ΠΛΗΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
5 Σχόλια:
Για ατυχήματα κατά την περίοδο της πανσελήνου δεν γνωρίζω όμως έχω μια φίλη που δουλεύει σε κέντρο ψυχικής υγείας και όντως οι ασθενείς την συγκεκριμένη περίοδο είναι πιο τσιτωμένοι.
Στα πειράματα υπεραισθητικής αντίληψης, που λέει το σχόλιο, συμφωνώ. Ποιο είναι δηλαδή το ποσοστό επιτυχίας για να θεωρηθεί το πείραμα επιτυχές; Πως ορίζεται αυτό το ποσοστό; Όμως ένα όνειρο μπορεί όντως να είναι ενορατικό, ότι και αν σημαίνει αυτό. Θυμάμαι ένα περιστατικό που είχε γράψει ο Τανάγρας. Είχε πεθάνει κάποιος και ο γιος του (ή η κόρη του;) έψαχνε απεγνωσμένα ένα έγγραφο. Έφαγε όλο το σπίτι για μέρες και τίποτα. Αφού πήρε την απόφαση πως το έγγραφο είχε χαθεί το βράδυ παρουσιάστηκε στο όνειρό του η μορφή του πατέρα και του είπε που είναι το έγγραφο. Σηκώθηκε και το βρήκε στο συγκεκριμένο μέρος. Δεν είναι αυτό ενορατικό;
Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα ανεύρεσης εικόνων (και θησαυρών αλλά και αρχαίων αντικειμένων αλλά πιο σπάνια) μέσα από όνειρα. Μέχρι και η εικόνα της Παναγίας της Τήνου βρέθηκε με αυτό τον τρόπο από τη μοναχή Πελαγία. Πολλές από αυτές τις ευρέσεις είναι ψεύτικες αλλά όλες;
Είναι παράξενο αυτό με τα όνειρα. Σαν να "βλέπουμε από ψηλά" τα πράγματα. Αν είμαι στη πλατεία της πόλης μπορώ να δω σε μια απόσταση ας πούμε 100 μέτρα. Έχουμε ένα σωρό εμπόδια που μας εμποδίζουν να δούμε. Αλλά είμαστε και χαμηλά. Αυτή είναι η "ξύπνια" μας πραγματικότητα. Όταν όμως κοιμόμαστε και εισερχόμαστε στον κόσμο των ονείρων φαίνεται πως η συνειδότητά μας κάποιες φορές "ανεβαίνει έναν λόφο" με αποτέλεσμα από ψηλά να έχουμε καλύτερη θέα, να βλέπουμε άλλα πράγματα που δεν μπορούμε να δούμε από τη πλατεία.
Πόλωση Επιβεβαίωσης
"είναι ένα παράξενο και διαιωνιζόμενο λάθος της ανθρώπινης νόησης, να συγκινείται και να ενθουσιάζεται από τα θετικά παρά τ'αρνητικά" --Francis Bacon
Η Πόλωση Επιβεβαίωσης αναφέρεται σε ένα τύπο επιλεκτικής κρίσης όπου κάποιος έχει την τάση να παρατηρεί και να ψάχνει για εκείνα τα οποία φαίνονται να επιβεβαιώνουν τις απόψεις του, ενώ να αγνοεί, να μην ψάχνει, ή να υποτιμά την αξία εκείνων που αντιτίθενται στις αντιλήψεις του.Για παράδειγμα, αν κάποιος πιστεύει ότι κατά τη διάρκεια των πανσελήνων υπάρχει άυξηση των ατυχημάτων, τότε θα δίνει μεγαλύτερη προσοχή στα ατυχήματα που συμβαίνουν κατά την διάρκεια μιας πανσελήνου ενώ δεν θα δίνει και ιδιαίτερη σημασία στα ατυχήματα που συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει πανσέληνος.Αν λοιπόν κάποιος έχει αυτή την τάση για αρκετό χρονικό διάστημα, τότε μετά απο κάποιο καιρό η άποψη ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ ατυχημάτων και πανσέληνου θα έχει ισχυροποιηθεί.
Η τάση του να δίνουμε περισσότερη σημασία και βάρος σε δεδομενα που υποστηρίζουν τις απόψεις μας απ'ότι σε αντίθετα δεδομένα, είναι ιδιαίτερα επιβλαβής όταν οι απόψεις αυτές είναι κάτι περισσότερο από προλήψεις.Αν οι απόψεις μας βασίζονται πάνω σε αδιαμφισβήτητα δεδομένα και πειραματικά αποτελέσματα, η τάση του να δίνουμε περισσότερη προσοχή και βαρύνουσα σημασία σε πράγματα που επιβεβαιώνουν τις πεποιθήσεις μας, κατά κανόνα δεν μας παρασύρει.Από την άλλη, αν εθελοτυφλούμε απέναντι σε δεδομένα που πραγματικά απορριπτουν μια αγαπημένη μας άποψη, έχουμε περάσει την γραμμή που χωρίζει την λογική από την στενοκεφαλιά.
Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι γενικά οι άνθρωποι δίνουν υπέρμετρη αξία σε επιβεβαιωτικές πληροφορίες, δηλαδή σε δεδομένα που είναι θετικά προς, ή υποστηρίζουν μια θέση (Gilovich, κεφ.13). Ο Τόμας Γκίλοβιτς (Thomas Gilovich) υποθέτει ότι "πιθανότατα ο λόγος της υπερβολικής επιρροής επιβεβαιωτικών πληροφοριών, είναι το ότι είναι πιο εύκολο να τις χειριστούμε νοητικά".Είναι πιο εύκολο να δούμε το πως μια πληροφορία υποστηρίζει μια θέση μας, παρά το πως την αντικρούει. Θεωρήστε για παράδειγμα, ένα τυπικό πείραμα υπεραισθητηριακής αντίληψης ή ένα φαινομενικά ενορατικό όνειρο: οι επιτυχίες είναι συχνές διφορούμενες και τα δεδομένα μπορούν εύκολα να χειραγωγηθούν ώστε το πείραμα να μετρήσει ως επιτυχές. Οι αρνητικές εκβάσεις ομως, χρειάζονται μια πνευματική προσπάθεια για να τις δεις ως όντως αρνητικές ή για να τις θεωρήσεις σημαντικές. Η τάση του να δίνουμε περισσότερη σημασία στα υποστηρικτικά παρά στα αντικρούοντα δεδομένα, έχει δειχθεί ότι επηρεάζει και τη μνήμη.Όταν ανακαλούμε δεδομένα από τη μνήμη μας για μια μας θέση ή άποψη, είναι πιο πιθανό να ανακαλέσουμε δεδομένα που υποστηρίζουν τη θέση αυτή(Gilovich).
Οι ερευνητές βρίσκονται μερικές φορές ένοχοι πόλωσης επιβεβαίωσης, με τον να κατασκευάζουν πειράματα ή να επεξεργάζονται τα δεδομένα ώστε να υποστηρίζουν τις υποθέσεις τους.Για παράδειγμα, οι παραψυχολόγοι είναι διαβόητοι για την χρήση προαιρετικής αρχής και προαιρετικού τέλους στην έρευνα τους για υπεραισθητηριακή αντίληψη. Πολλοί κοινωνιολόγοι είναι επίσης ένοχοι πόλωσης επιβεβαίωσης, ειδικά αυτοί που ψάχνουν να βρούν συσχετίσεις μεταξύ αμφίσημων μεταβλητών όπως η σειρά γέννησης και η "ριζοσπαστικότητα ιδεών" για τυχαία επιλεγμένες χρονικές περιόδους. Αν ορίσετε την αρχή και το τέλος της συλλογής δεδομένων, όσον αφορά την ιδέα της εξέλιξης, με τον τρόπο που έκανε ο Φρανκ Σούλογεϊ (Frank Sulloway) στο Born to Rebel, θα βρείτε συσχετισμούς σχετικά με τη σειρά γέννησης και την τάση να αποδέχεστε ή οχι την θεωρία της εξέλιξης. Αν όμως αρχίσετε από τον Αναξίμανδρο και σταματήσετε στον Αγ.Αυγουστίνο, θα πάρετε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα μιας και η ιδέα της εξέλιξης είχε απορριφθεί παγκόσμια εκείνη την εποχή. Ή αν θεωρήσετε σαν ριζοσπαστική ιδέα κάτι παρόμοιο με αυτό του Φίλιπ Χένρυ Γκοσέ (Philip Henry Gosse) στο Creation (Omphalos): an attempt to untie the geological knot (1857), δεν θα βρείτε καμία υποστήριξη για την υπόθεση σας. Ο Gosse ήταν πιο ριζοσπάστης από τον Δαρβίνο στο να εξηγήσει τα γεωλογικά δεδομένα με την Γέννεση, αλλά ο Gosse έχει ξεχαστεί μιας και η ιδέα ότι ο Θεός έχει δημιουργήσει τα πάντα, ακόμα και τα απολιθώματα, είχε παγκόσμια απορριθεί σε κάποια στιγμή. Ο Gosse προσπάθησε να "συμφιλιώσει" τα επιστημονικά δεδομένα, που υποδείκνυαν μια πολύ παλιά Γη, με αυτό που είχε γίνει η ορθόδοξη άποψη ότι ο Θεός δημιούργησε τα πάντα γύρω στο 4004π.Χ., όπως είχε υπολογιστεί από τον Αρχιεπίσκοπο Ούσερ(Ussher). Τόσο οι πρωτότοκοι όσο και οι δευτερότοκοι δεν είχαν μάλλον ενθουσιαστεί και τόσο με αυτή την ιδέα.
Οι πειραματιστές μπορούν να αποφύγουν ή να μειώσουν την πόλωση επιβεβαίωσης, με το να συνεργάζονται με συναδέλφους τους που έχουν αντίθετες από αυτούς απόψεις. Τα άτομα πρέπει συνεχώς να υπενθυμίζουν στον εαυτό τους αυτή την τάση που έχουμε όλοι, και να ψάχνουν ενεργά για δεδομένα που αντικρούουν τις υποθέσεις τους. Μιας και κάτι τέτοιο είναι αφύσικο, φαίνεται μάλλον ότι ο καθημερινός άνθρωπος είναι καταδικασμένος στην μεροληψία.
Α!Μάλιστα!..τώρα που είδα πως το μετράνε..οκ!..
Αυτά με τους λεξάριθμους ποτέ δεν τα κατάλαβα. Όμως η λεξαριθμική αξία της λέξης ΚΙΝΟ σύμφωνα με το :
http://leksarithmos.com/antist.php
και τον συντάκτη της αναφοράς είναι σωστή.
Αυτό δεν το κατάλαβα... --> Γιατί!?.. Κ =20 Ι =10 Ν =50 Ο =70
Δεν πάει κανονικά: Κ =10 Ι =9 Ν =13 Ο =15 ???