Απόψε, 9-7-2013, κατά τις 00.30 με 01.00 το πρωί και ενώ τρώγαμε με τον άντρα μου στο μπαλκόνι του σπιτιού μας -μένουμε ψηλά, προς το βουνό, στην περιοχή Αλθαία της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου- μου λέει "κοίτα εκεί!" και μου δείχνει ακριβώς μπροστά μας, χαμηλά, στο ύψος της παραλίας. Ένα έντονο πορτοκαλί ή κόκκινο φως κινείτο, τελείως αθόρυβα και με μεγάλη ταχύτητα, με κατεύθυνση σταθερή, παράλληλα δηλαδή προς το ύψος της παραλίας. Το είδα καθαρά, μετακινήθηκα μάλιστα για να το ακολουθήσω στην πορεία του. Να σημειωθεί ότι το σπίτι μας είναι επάνω από το δρόμο και έχουμε θέα από τη δεξιά μεριά την παραλιακή που οδηγεί στη Βάρκιζα ενώ από την αριστερή το δρόμο που οδηγεί προς το Σούνιο. Εξακολουθήσαμε να το κοιτάμε και οι δυο μας και αυτό μάλλον  μόλις μας αντιλήφθηκε εξαφανίστηκε (σαν να έσβησαν τα φώτα του). Μετακινήθηκα αμέσως και είδα πιο αχνό φωτισμό σε ένα διπλανό σημείο αποό εκεί που θα έπρεπε να είναι, σύμφωνα με την πορεία και την ταχύτητά του που υπολόγισα, αλλά πάλι μόλις με πήρε είδηση εξαφανίστηκε.

Πετούσε πολύ χαμηλά, ταχύτατα κιθα αθόρυβα. Αεροπλάνο και ελικόπτερο οπωσδήποτε δεν ήταν, όχι μόνο γιατί η διαφορά είναι εμφανής, αλλά κυρίως διότι την πιθανότητα απέκλεισε εντελώς ο άντρας μου που τυχαίνει να είναι... πιλότος στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Και όχι μόνο αυτό! Δεν είναι καθόλου θετικός στην υποθετική περίπτωση ύπαρξης "παράξενων φαινομένων", όποτε τυχαίνει να του αναφέρω κάτι που άκουσα ή διάβασα.

Ελπίζω να το έχουν δει και κάποιοι άλλοι εκτός από εμάς, αν και εκείνη την ώρα η περιοχή μας είναι μάλλον ήσυχη και ο κόσμος ή κοιμάται ή αποχαυνώνεται στα ιδιωτικά χαζοκάναλα των τηλεοράσεων...