Η προϊστορία είναι ιστορία, είπε πριν λίγα χρόνια ο Φερνάρντ Μπροντέλ, ο θεωρούμενος μεγαλύτερος σύγχρονος ιστορικός. Κοινώς, πιστεύει πως δεν υπάρχει προϊστορία, ό,τι ανήκει σε αυτήν είναι ένα αχνό ιστορικό κομμάτι.
Και ο Μπροντέλ, στο σημαντικό βιβλίο του οι «Μνήμες της Μεσογείου», προάγει πολύ διακριτικά την αρχή της ιστορίας του ανθρώπου (και της προϊστορίας του) στη Μεσόγειο.
Η Μεσόγειος, θεωρητικά δεν αποκλείεται να υπήρξε το ενδιάμεσο της ενιαίας γης (Πανγαία - Παγγαία) και τόπος διάνοιξής της προς Λαυρασία και Γκοντβάνα που η δεύτερη δημιούργησε την Αφρική, υποτιθέμενο τόπο καταγωγής του πρώτου ανθρώπου. Και αν αυτός έχει ηλικία έως 3,5 εκατομ. χρόνια, όπως ισχυρίζονται κάποιοι ή μικρότερη, όπως και νάχει το πράγμα, το πλαίσιο της προϊστορίας του αρχίζει σε φάση υποχώρησης της πρόσφατης εποχής των παγετώνων (η οποία ως φαίνεται δεν τελείωσε ακόμα).
Ως εκ τούτου, ασχέτως χρονολογίας, η ανάπτυξη της πρωτανθρώπινης ζωής δεν προκύπτει να είχε καλύτερη και πιο πρόσφορη επιλογή από το να εκπτυχθεί στη «μέση γη», που ήταν τόπος αρχέγονων μικρολιμνών και αβαθών θαλασσών. Αυτή μπορεί να οριστεί ως «ψυχή» της Τηθύος, οι ενδείξεις επι της οποίας συγκλίνουν ότι δονείτο στην ευαίσθητη, καλύτερη σε κλίμα πλην όμως γεωλογικά ασταθή ρηχή θαλάσσια περιοχή της διάνοιξης των μεγάλων τεκτονικών πλακών που επέφεραν τη Μεσόγειο θάλασσα. Το όνομα Μεσόγειος - μέση γη δεν αποκλείεται να είναι μια μνήμη.
Μια πόλη της Μεσογείου, η Λυκόσουρα της Πελοποννήσου, η οποία απέχει 12 χιλιομ, νότια της Μεγαλόπολης, απετέλεσε κατά τον περιηγητή Παυσανία την πρώτη πόλη στον κόσμο, δημιούργημα των Πελασγών, ενός ιθαγενούς λαού της Μεσόγειου - Αιγαίου που ήταν κάτι σαν «Πελαργοί της θάλασσας» - έμποροι και πραματευτάδες. Οι έρευνες επί αυτών συγκλείνουν πως είχαν μάλλον αποβιβαστεί σε μεγάλο αριθμό στα Κύθηρα, λόγω γεωλογικών ασταθειών κι ενός μεγάλου κατακλυσμού σε Μεσόγειο - Αιγαίο...
Τα Κύθηρα - Ελαφόνησος είχαν χαρακτηριστεί από τα παλιά σαν «η σέσουλα της Πελοποννήσου», ιδανικός τόπος αποβίβασης μεγάλου αριθμού ανθρώπων για πορεία στα ενδότερα. (βλ. μορφολογία, αφορισμοί Χίλωνα, Ηρόδοτος - συμβουλές Δημάρατου προς Ξέρξη, κ.λπ.). Στο σημείο αυτό της υποτιθέμενης απόβασης βρέθηκε πρόσφατα η παλαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου, πιθανό επίκεντρο της Πελασγικής «επιδρομής» και αργότερα επίνειο της Πελασγο-Αρκαδικής υποδομής, στην καλούμενη σήμερα περιοχή «Παυλοπέτρι». Αυτή η βυθισμένη πόλη «Παυλοπέτρι» έχει όμως ηλικία «μόλις» 5.000 ετών.
Και λέω, «μόλις», διότι πιο πάνω, στο Πελασγο-αρκαδικό που μετά έγινε Αρκαδο-λακωνικό βουνό, το Λύκαιο, βρίσκονται τα ερείπια της Λυκόσουρας, της οποίας η αρχή, όπως επισήμως αναφέρεται, χάνεται στο 8-10.0000 π.Χ.. Αν αληθεύει αυτό, προηγείται κατά μερικές χιλιάδες χρόνια από τον θεωρούμενο πρώτο ανθρώπινο οικισμό, της Τσατάλ Χουγιούκ (Μικρασία), και αρκετά περισσότερο της κτίσης των επίσης θεωρούμενων πρώτων πόλεων, Εριντού έως Ουρούκ και Ουρ, πατρίδα η τελευταία του Νώε και όλων μαζί κατακλυσμιαίων ανθρώπων της Μεσοποταμίας.
Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη νομίζω κάποιος να αποδεχθεί πως στέκει η υπόθεση ότι η Μεσόγειος, λόγω των στενών του Ευξείνου και του Γιβραλτάρ, με το λιώσιμο των παγετώνων και τις γεωλογικές μεταβολές πλημμύρισε πρώτη (αργότερα έγινε η είσοδος νερών απο τα στενά του Άντεν - Περσικός). Στην πρωτοκαθεδρία της πλημμυρίδας της Μεσογείου εκ του Ατλαντικού και των μεγάλων αλλαγών, όπου τα πάνω ήλθαν κάτω (βλ.αμμώδεις έρημοι, κλίση Αφρικής, βύθιση «Ατλαντίδος» κ.λπ.) συντελεί και η ύπαρξη της Νεκρής θάλασσας που αποτελεί αρχέγονο θαλάσσιο λείψανο (η ηλικία της θάλασσας μετριέται από την περιεκτικότητα των αλάτων).
Επίσης, η σχέση ευρημάτων Μεσόγειου - Δραβιδικού πολιτισμού της κοιλάδας του Ινδού στις περιοχών Μοχέντζο Ντάρο και Χαράπα, καθώς και η γλωσσολογική συγγένεια Ελλήνων με Χετταίους ή Ετέους (βλ. Ετεοκρήτες - Αληθείς Κρήτες), όπως και με Λύκιους και Ιρανούς που πέραν των προάριων Ινδών η δαιδαλώδης γραμμή συνάφειας φτάνει ως την Κίνα (με ίχνη και στην Ιαπωνία), συντελεί στην εκτίμηση ότι καταγωγή του ανθρώπου, έστω και αν υπήρξε στικτή (πιο πιθανό από Αφρικανο-κεντρική), δεν αποκλείεται να έχει ένα σημαντικό γενεσιουργό πυρήνα τη Μεσόγειο - Αιγαίο.
Και η διάχυση του Μεσόγειου πρωτοπολιτισμού δεν συνέβη μόνο προς ανατολικά αλλά και προς βόρεια και δυτικά, καθώς οψιδιανός της Μήλου ανιχνεύεται στις βαλτικές χώρες των οποίων οι κάτοικοι ανήγαγαν την καταγωγή τους από τη θάλασσα (βλ. έθιμο της καύσης των αρχηγών σε πλωτό μέσο με πορεία προς το πέλαγος). Εάν κάποτε, μετά την αρχαϊκή σούπα και τις εποχές ζέστης και παγετώνων άναψε κατά κάποιο τρόπο κάπου ο ανθρωπομορφικός δαυλός, αυτός δεν αποκλείεται να είχε επίκεντρο της πυράς του το Αιγαίο.
Η πόλη Λυκόσουρα προκύπτει από πολλές πτυχές σαν η αρχαιότερη πόλη στον κόσμο. Ο Αριστοτέλης αναφέρει τους Αρκάδες (Πελασγούς), «προσελήνιους», δηλαδή ότι υπήρχαν πριν δημιουργηθεί η σελήνη (αυτόχθονες). Εξ’ όλων αυτών των αναφορών και ευρημάτων, αναδύεται στον απλό άνθρωπο και μέτριο ερευνητή το εξής ερώτημα: Είναι όντως η Λυκόσουρα πόλη 10-12.000 χρόνων; Και αν πράγματι, ναι, γιατί σε σχέση με τα ευρήματα του Παυλοπέτρι οι αρχαιολόγοι μας δεν κάνουν σύγκλιση και τηρούν σιγή ιχθύος;
Τι συμβαίνει και τα ευρήματα δεν συντίθενται σε μιαν υπόθεση – σενάριο, όπως γίνεται στην επιστήμη, και «θάβονται» ή δεν αξιοποιούνται; Υπάρχει φόβος μήπως δημιουργήσει αναστάτωση ότι ο Αδάμ, ο αδαμάντινος άνθρωπος, προήλθε από το χώρο του Αιγαίου; Ας μας απαντήσει τουλάχιστον κάποιος αρχαιολόγος: Είναι όντως η Λυκόσουρα πόλις άνω των 10.000 χρόνων;
Του Σωτήρη Γλυκοφρύδη
ΛΥΚΟΣΟΥΡΑ:Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΙΣ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΨΕΥΔΟΘΕΩΡΙΕΣ
Ημερομηνία: 13/05/2013
Καταχωριτής: Aragorn
Πηγή: http://www.visaltis.net/2013/05/blog-post_12.html
10 Σχόλια:
Και έρχεται ο Μανέθων αρχιερέας του Ναού του Όσιρι στην Αίγυπτο το 280 π.Χ. όπου συμβουλευόμενος τα πανάρχαια αιγυπτιακά αρχεία (βλέπε προηγούμενο σχόλιο) καταγράφει τα ονόματα των πρώτων βασιλέων της Αιγύπτου, 11500 χρόνια πριν. Για δείτε τα ονόματα. Τα περισσότερα είναι ελληνικά. Πρόβλημα υπάρχει στα χρόνια βασιλείας του του πρώτου βασιλιά, του Ήφαιστου. Είτε είναι λάθος του Μσνέθωνα, είτε τότε ζούσαν τόσο πολύ, είτε τα μετρούσαν με άλλο τρόπο.
Πρώτη δυναστεία Αίγυπτίων. α. έβασίλευσεν "Ηφαιστος, έτη ψκζ'/δ (= 727 3/4;) β. "Ηλιος `Ηφαίστου, έτη λς' (= 36). γ. 'Αγαθοδαίμων, έτη νς / ιβ' (=56 7/12). δ. Κρόνος, έτη μ (= 40). ε. "Οσιρις καί "Ισις, έτη λε' (=35). στ. Τύφων, έτη κθ' (= 29). ζ. Ωρος ήμίθεος, έτη κε (=25). η. "Αρης ημίθεος, έτη κψ' (=23). θ. "Ανουβις ημίθεος, έτη ιζ' (=17). ι. Ηρακλης ημίθεος, έτη ιε' (=15). ια. 'Απόλλων ήμιίθεος, έτη κε' (=25). ιδ. "Αμμων ήμιθεος, έτη λ' (=30). ιγ. Τιθοής ήμιθεος, έτη κζ' (=27). ιδ. Σώσος ήμίθεος, έτη λβ' (=32). ιε. Ζεύς ήμιθεος, έτη κ' (=20)».
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Στον πανάρχαιο αυτόν πολιτισμό αναφέρεται και ο Ηρόδοτος :
'Ας δούμε τώρα, άπό Ιστορική σκοπιά, τίς πληροφορίες καί τά συμπεράσματα τού 'Ηροδότου, συνοπτικώς. 'Αρχίζω μέ τίς πληροφορίες πού έλαβε άπό τούς Αϊγύπτιους Ιερείς (Ευτέρπη 143-146): «Μέ εϊσήγαγαν στό έσωτερικό τού ναού (τού Καρνάκ) καί έκεϊ μού έδειξαν τριακοσίους σαράντα καί έναν κολοσσούς ξύλινους λέγοντας ότι κάθε άρχιερεύς τού ' Ηφαίστου στήνει στόν τόπο τούτο, έν δσω ακόμη ζή, ένα ξόανο μέ τήν μορφή του· δεικνύοντας σ' έμένα οί Ιερείς τά ξόανα αυτά καί άπαριθμώντας τα μέ έβεβαίωναν, ότι καθένα άπό τά πρόσωπα αύτά ήταν υιός ένός πατρός συμπεριλαμβανομένου στήν σειρά.' »"Αρχισαν -συνεχίζει ό Ηρόδοτος- άπό τήν εϊκόνα (ξόανο) τού ϊερέως πού άπέθανε τελευταίος καί έπέρασαν όλόκληρη τήν σειρά, έως ότου συνεπλήρωσαν τήν έπίδειξι γιά ύλες τίς σειρές, άπό τόν πρώτο βασιλέα έως τόν Ιερέα τούτον τού 'Ηφαίστου πού έβασίλευε τώρα. Καί όντως τριακόσιες μέν γενεές άνθρώπων σέ σειράν άρρένων ϊσοδυναμούν πρός δέκα χιλιάδες χρόνια· καί οί σαράντα μία γενεές πού υπολείπονται προστιθέμενες στις τρακόσιες μάς κάνουν χίλια τριακόσια σαράντα ετη. » "Ετσι σέ διάστημα ένδεκα χιλιάδων καί τριακοσίων σαράντα έτων, σύμφωνα πρός τούς λόγους των, ουδείς θεός μέ άνθρώπινη ύπόστασι έγεννήθη. ΟΙ τριακόσιοι σαράντα πέντε κολοσσοί έγεννήθησαν, πίρωμις άπό πίρωμιν, χωρίς νά συνδέσουν αυτούς ούτε μέ θεό ούτε μέ ήρωα. Πίρωμις μεταφραζόμενο στήν έλληνική γλώσσα σημαίνει "καλός κάγαθός".
Περιοδικό Δαυλός, τεύχος 110 σελ. 6330
Και άλλα :
https://www.scribd.com/document/335501695/Egypt
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Για να διηγούνται οι μύθοι τα παρακάτω κάποιοι θα έμεναν εκεί :
Υπάρχει αλήθεια στους μύθους; Ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ηλίας Μαριολάκος, θεωρεί αδιαμφισβήτητα πως ναι και το αποδεικνύει μέσα από πολυετείς έρευνες, όπως αυτή που αναφέρεται στην ιστορία για τον Αχελώο και τις Εχινάδες νήσους.
Ο μύθος Αχελώου-Εχινάδων Νήσων ταυτίζεται απόλυτα με τη φυσικό-γεωλογική εξέλιξη της περιοχής του Δέλτα του Αχελώου, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18.000 ετών, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ηλίας Μαριολάκος.
«Ο Αχελώος είναι ένας από τους πιο γνωστούς ποταμούς της αρχαιότητας και τιμόταν ως θεός. Ο μύθος λέει ότι οι Νύμφες που ζούσαν στις όχθες του, ενώ προσέφεραν θυσίες σε άλλους θεούς ξεχνούσαν να τιμήσουν κι αυτόν κατά τον ίδιο τρόπο. Για να τις τιμωρήσει λοιπόν «έσυρε την περιοχή τους στη θάλασσα» (όπως αναφέρει ο Οβίδιος) και έτσι δημιουργήθηκαν τα νησιά Εχινάδες. Αργότερα, κάποιες από αυτές μετατράπηκαν και πάλι σε ξηρά, εξαιτίας των αποθέσεων του Αχελώου (σύμφωνα με τον Ηρόδοτο). Σήμερα, οι νησίδες αυτές βρίσκονται στο μέτωπο του Δέλτα του Αχελώου, στο ΝΔ άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, κοντά στις ακτές του Ιονίου», αναφέρει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Μαριολάκος.
Πού όμως εντοπίζεται η αλήθεια της ιστορίας; «Ο μύθος αυτός είναι ένας από τους πολλούς που συμπίπτουν απόλυτα με την φυσικο-γεωλογική εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας κατά τα τελευταία 18.000 χρόνια», απαντά ο καθηγητής, εξηγώντας παράλληλα μέρος από το σκεπτικό του: «Η Μυθολογία αποτελεί την κωδικοποίηση προφορικών διηγήσεων που αναφέρονται σε ένα μακρότατο χρονικό διάστημα στο παρελθόν, το οποίο κυμαίνεται από την απώτατη προϊστορία έως τις παρυφές της «ιστορικής εποχής»
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/10/blog-post_1545.html
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Ο Αμερικανός καθηγητής John Antony West υποστηρίζει πως η Σφίγγα της Αιγύπτου, ο ναός της κοιλάδος της Γκίζας όπως και το Οσείριον στην Άβυδο δημιουργήθηκαν πριν την 11η χιλιετία π.Χ. Αυτό το υποστηρίζει σύμφωνα με σημάδια διάβρωσης που βρήκε σε αυτά τα τρία μνημεία από νερό. Και τα τρία αυτά μνημεία μπορούν να χαρακτηριστούν μεγαλιθικά. Πιο συγκεκριμένα στο ναό της κοιλάδος υπάρχουν μεγάλιθοι βάρους 200 τόνων ο καθένας οι οποίοι είναι υψωμένοι σε ύψος 40 ποδιών. Επίσης ο τρόπος κοψίματος και σύνδεσης μικρότερων μεγάλιθων στο συγκεκριμένο ναό είναι όμοιος με αυτόν της Νότιας Αμερικής. Φαίνεται λοιπόν πως γύρω στο 15000 π.Χ - 13000 π.Χ. υπήρχε ένα παγκόσμιος πολιτισμός ο οποίος είχε τη γνώση να δημιουργεί τέτοια μεγαλιθικά μνημεία.
Και σαν να μην έφταναν αυτά για την "επίσημη" επιστήμη, ήρθε και ο γεωλόγος Dr Robert Schoch, καθηγητής γεωλογίας του πανεπιστημίου της Βοστώνης να υποστηρίξει την ίδια άποψη με τον West, ότι δηλαδή τα σημάδια διάβρωσης στα προαναφερόμενα μνημεία είναι από νερό. Όταν δηλαδή η Σαχάρα ήταν κοιλάδα.
Και δημιουργούνται και παρελκόμενα ερωτήματα. Αν η επίσημη χρονολόγηση είναι λανθασμένη μήπως και οι πυραμίδες είναι πολύ πιο παλιές και είναι έργα αυτού του πολιτισμού; Έτσι θα μπορούσε να εξηγηθεί και η άποψη του Bauval πως οι τρεις πυραμίδες της Γκίζας αναπαριστούν τα αστέρια της ζώνης του Ωρίωνα όπως ήταν το 10450 π.Χ.
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Και επειδή κάποιοι Ελληνοκεντρικοί θα σπεύσουν να υποστηρίξουν πως η Λυκόσουρα ήταν η πιο αρχαία γνωστή πόλη του κόσμου, ο "αιρετικός" Γερμανό-Βολιβιανός Arthur Posnansky στο έργο του "Tiahuanacu: the Cradle of American Man" μετά από αστρονομικές μετρήσεις, υποστηρίζει πως το Τιαχουανάκο στη Βολιβία δημιουργήθηκε γύρω στο 15000 π.Χ. σε αντιθεση με την ισχύουσα άποψη πως η πόλη δημιουργήθηκε το 500 μ.Χ. Υποστηρικτικό αυτής της άποψης είναι οι απεικονίσεις στην πύλη του Ηλίου που υπάρχει εκεί, ενός είδος ελέφαντα με την επιστημονική ονομασία Cuvieronius και ενός τοξόδοντα, ζώα που σύμφωνα με την παλαιοντολογία εξαφανίστηκαν από την περιοχή γύρω το 12000 π.Χ. Βλέπουμε λοιπόν πως το Τιαχουνάκο είναι παλαιότερο από τη Λυκόσυρα.
Από την άλλη όμως σύμφωνα με το προηγούμενο σχόλιο η Λυκόσουρα δημιουργήθηκε τουλάχιστον πριν από 13000 χρόνια δηλαδή μπορεί να υπήρχε πριν από την σύλληψη της Σελήνης στη Γη. Δεν έχουμε όμως καμία απόδειξη γι' αυτό εν αντιθέσει με το Τιαχουανάκο που αν μη τι άλλο έχουμε τουλάχιστον την άποψη του Posnansky. Επίσης στην πύλη του Ηλίου που ανάφερα πιο πάνω απεικονίζεται ο θεός Βιρακόχα όπου στο ένα χέρι κρατάει κεραυνούς ενώ από κάτω στο διάζωμα υπάρχει μία σειρά από μέανδρους. Μία πρώιμη αναπαράσταση του Δία; Μήπως πανάρχαιοι Έλληνες δημιούργησαν το Τιαχουανάκο; Ο μαίανδρος όμως αν και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σύμβολο στην Ελλάδα είναι ένα απλό σχήμα, θα μπορούσε να το δημιουργήσει ο οποιοσδήποτε και ο κεραυνός πάντα δημιουργούσε εντύπωση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.
Την απεικόνιση του Βιρακόχα με τουτς μαίανδρους μπορείτε να την βρίτε εδώ : http://paranormap.net/article/8082
Η εικόνα είναι κομμένη και δεν φαίνονται οι κεραυνοί στα χέρια του θεού
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Δίνετε για δεκανίκι, στην προσωπική σας ανεπάρκεια, αυτό που σας έμαθαν στο σχολείο: την εθνική υπερηφάνεια, αδυνατώντας να δείτε την προσωπική δυναμική μα βρίσκετε το δεκανίκι σπασμένο. Η ίδια ανεπάρκεια και στην εθνική ελλειπή πανάκεια και τότε η εθνικότητα γίνεται εθνικισμός, ντύνοντας αυτή την ανεπάρκεια με ουτοπικές, μυθιστοριματικές επινοήσεις υπεροχής. Το μόνο που καταφέρνετε είναι η διαιώνιση της ίδιας ανεπάκειας γιατί ένα πρόβλημα που δεν το βλέπεις δεν μπορείς να το λύσεις. Γι' αυτό αιώνες τώρα κατεβαίνουμε την ίδια σκάλα της καθημερινής απωλειακής λογικής.
Απ' το κακό στο χειρότερο πάτε. Φαντασιοπληξία και ξερό ψωμί. Άδειες ζωές που τις γεμίζετε με εγωκεντρικές εθνικιστικές μπούρδες, στηριγμένες σε ανυπόστατες βλακείες, για να νιώσετε να γίνεται "κάτι" το προσωπικό σας "τίποτα".
Αμάθεια και παραφιλολογία.
Οι πέτρες που έφεραν τα Απόλλων 12 και 14 από την περιοχή Fra Mauro της Σελήνης έδωσαν ηλικίες 20 δισεκατομμυρίων ετών. Άρα η Σελήνη είναι πιο παλιά από το ηλιακό μας σύστημα και στο παρελθόν η Γη αιχμαλώτισε στη τροχιά της τη Σελήνη. Έρχεται λοιπόν η επιστήμη να επιβεβαιώσει αυτά που λέγονταν για τους Αρκάδες πως είναι "Προσέληνοι" και για τη Λυκόσουρα που ιδρύθυκε όταν δεν υπήρχε Σελήνη στον ουρανό. Πόσο παλιά όμως είναι αυτή η ιστορία; Συμβολική γραφή που έχει βρεθεί στο Courtyyard of Kalasasaya κοντά στο Τιαχουανάκο δείχνει πως η Σελήνη εμφανίστηκε πριν από 13000 έως 11000 χρόνια. Άρα αν τα παραπάνω είναι σωστά οι Αρκάδες είναι ένα πανάρχαιο φύλο.
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap