Το αεροσκάφος DC-4 σηκώθηκε από το αεροδρόμιο Σέδες της Θεσσαλονίκης. Λίγο πριν τη Σκιάθο ο πιλότος συνταγματάρχης Μαργόπουλος άφησε τον έλεγχο στον συγκυβενήτη λοχαγό Νικόλαο Στασινόπουλο και πήγε στη καμπίνα των επιβατών. Ο Στασινόπουλος ζήτησε ένα ποτήρι νερό από την αεροσυνοδό Μαργαρίτα Ζαχαράκη. Όταν μπήκε στο πιλοτήριο και οι δύο είδαν ένα ιπτάμενο αντικείμενο. Ήταν 5-10 μίλια μακριά και αρχικά ο Στασινόπουλος νόμισε πως ήταν άλλο αεροσκάφος. Γυαλιζε ιδιαίτερα κάτω από τον ήλιο. Πετούσε πάνω από τις βορεινές πλαγιές του όρους Όρθρυς και πάνω στη πορεία του αεροσκάφους. Ο Στασινόπουλος έστριψε το αεροπλάνο πέντε μοίρες δεξιά για να αποφύγει τη σύγκρουση. Αλλά "το αντικείμενο πλησίαζε με τεράστια ταχύτητα", όπως είπε αργότερα. "Από μακριά όταν το είδα έμοιαζε μεγάλο. Άλλα όταν το προσεγγίσαμε ή μας προσέγγισε είχα την εντύπωση πως μίκρυνε".

Συνέχισε να παρατηρεί το ανγτικείμενο γι 1,5 με 2 λεπτά. "Κοκάλωσα. Δεν ήταν άλλο αεροπλάνο. Ήταν ένα παράξενο αντικείμενο 2-3 μέτρα σε μέγεθος. Ξέρω όλα τα είδη των μετεωρολογικών αεροστάτων. Δεν είναι αερόστατο σκέφτηκα. Τα αερόστατα είναι στρογγυλά. Ήταν σαν μια μεγάλη καμπάνα αναποδογυρισμένη. Το εξωτερικό της μέρος ήταν διάφανο σαν τουλπάνι, νάιλον ή γυαλί, λίγο θαμπό. Στο εσωτερικό είχε κάτι αδιευκρίνιστο. Ήταν κάτι στερεό, φαρδύ στη κορφή με μία προεξοχή. Ήταν λευκό σαν βαμβάκι. Έμοιαζε επιτρέψτε μου την μεταφορά, σαν πελεκάνος χωρίς πόδια, δεν άγγιζε το εξωτερικό κέλυφος, έμοιαζε σαν να επέπλεε μέσα. Πέρασα 30-70 μέτρα δίπλα του, το είδα από το πλάι. Το σχήμα ήταν ίδιο. Έστειλα την αεροσυνοδό να φωνάξει τον πιλότο. Ήρθε αμέσως και γυρίσαμε το αεροπλάνο στα αριστερά, κάνοντας ένα μεγάλο κύκλο για να το ξαναδούμε. Αλλά το αντικείμενο είχε χαθεί. Αν ήταν αερόστατο θα το ξαναβλέπαμε γιατί μέχρι να ολοκληρώσουμε τον κύκλο δεν απομακρυνθήκαμε περισσότερο από δύο μίλια από αυτό.΄Έκανα ένα σχέδιο του αντικειμένου. Η αεροσυνοδός συμφωνεί με το σχέδιο. Ένας από τους επιβάτες που το είδε συμφωνεί επίσης.

Η αεροσυνοδός περιέγραψε το αντικείμενο σαν μία "γυάλινη μπάλα, γυρισμένη ανάποδα. Ήταν διάφανη και μπορούσα να δω κάτι λαμπερά λευκό μέσα κάτι που δεν μπορώ να περιγράψω. Κάτι σαν τρίποδα, με το ένα πόδι μακρύτερο από το άλλο, σαν ένα γεωμετρικό σχέδιο".

Ο επιβάτης Λεωνίδας Πετρακάκος, ο οποίος καθόταν στη θέση 16 είδε το αντικείμενο όμως νόμισε πως ήταν μετεωρολογικό αερόστατο.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία απέκλεισε την πιθανότητα αεροστάτου. Ένα τέτοιο αερόστατο πράγματι είχε σηκωθεί στη Θεσσαλονίκη στις 15:30 όμως ο συνταγματάρχης Περογιαννάκης της Μετεωρολγικής δήλωσε πως αυτά τα αερόστατα σηκώνονται με μεγάλη ταχύτητα, φτάνοντας στα 20000 πόδια μέσα σε ένα τέταρτο. Σημειώνει πως είναι απλά αδύνατον για ένα μπαλόνι να σταματήσει στα 5500 πόδια. Είπε πως ο άνεμος έπνεε από το βορρά και πως μια τέτοια συνάντηση με ένα αερόστατο στο συγκεκριμένο σημείο "θα ήταν ενάντια στους νόμους της φύσης"

Δεν είναι ξεκάθαρο αν το αντικείμενο κινούνταν ή ήταν σταθερό. Ένα αεροπλάνο μπορεί να εντοπιστεί από ένα άλλο αν η απόσταση είναι λιγότερη από 5-7 μίλια. Το DC-4 κάλυψε την απόσταση σε 2-3 λεπτά. Από την στιγμή που το πλήρωμα εντόπισε το UFO μέχρι που το συνάντησε πέρασαν 2 λεπτά, παρόλα αυτά το UFO πρέπει να ήταν σταθερό. Ακόμα, λόγω της έντονης λαμπρότητάς του η αρχική απόσταση μπορεί να ήταν μεγαλύτερη από 5-7 μίλια, άρα ίσως το UFO να κινούταν με μεγάλη ταχύτητα. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός της εξαφάνισής του όταν το αεροπλάνο έκανε τη στροφή για να το ξαναδεί.