Σε αναφορά που στάλθηκε από τέσσερις μάρτυρες πριν λίγο καιρό στη HUFORC, φαίνεται ότι συνεχίζονται τα περιστατικά που μας απασχόλησαν έντονα τον περασμένο Σεπτέμβρη, με το μπλε φως στον Υμηττό.
Για ακόμα μία φορά φέτος, στις 1 Δεκεμβρίου, το μπλε χρώματος ΑΤΙΑ ξεκίνησε μια κάθετη πορεία με σταθερή ταχύτητα προς το ουρανό μέχρι που σταθεροποιήθηκε σε ένα αρκετά μεγάλο ύψος για λίγη ώρα, ενώ ένα δεύτερο πολύχρωμο αντικείμενο εμφανίστηκε σε αρκετά κοντινή απόσταση και κινήθηκε πλάγια προς την πλευρά της Αθήνας.
Οι μάρτυρες που κοιτούσαν τα δύο εναέρια φώτα από Ν. Σμύρνη προς Υμηττό, δήλωσαν στην πασίγνωστη ιστοσελίδα: ''Γνωρίζαμε από το ίντερνετ ότι υπάρχουν παρόμοιες θεάσεις στη περιοχή, από τον Αύγουστο μέχρι και σημερα, με ανάλογα χαρακτηριστικά όπως αυτά που είδαμε. Το 1ο ΑΤΙΑ που εμφανίστηκε ήταν μπλε χρώματος, και έμεινε σταθερό για αρκετή ώρα σε μεγάλο ύψος, κατέβηκε κάθετα με σταθερή ταχύτητα και έσβησε. Το 2ο κινήθηκε πλάγια μέχρι που σταθεροποιήθηκε και αφού άλλαξε 5-6 χρώματα κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μοβ, έσβησε και αυτό.
Η απόσταση ήταν αρκετά μεγάλη γιατί το έχω καταγράψει με την κάμερα και παρόλο το μεγάλο ζουμ δεν φαίνεται κάποιο σχήμα, οπότε ολόκληρο πρέπει να καλυπτόταν με φως.
Το μοναδικό αεροπλάνο που ξέρω ότι μπορεί να ανέβει κάθετα, είσαι το harrier το οποίο όμως θα είχε σηκώσει όλα τα Νότια Προάστια στον πόδι με τους κινητήρες του, και ίσως το ακούγαμε έστω και λίγο. Σε αυτό δεν ακούστηκε τίποτα απολύτως... και Harrier να ήταν, η ταχύτητα ήταν πάρα πολύ μεγάλη και το ίδιο και το ύψος στο οποίο σταθεροποιήθηκε.
Αν βάλω ένα σενάριο όταν ήταν πειραματικό ελαφρύ αεροσκάφος (μη επανδρωμένο), πρώτον θα ήταν τόσο μικρό που δεν θα φαινόταν από την απόσταση που το παρατηρούσαμε και 2ον για ποιο λόγω να είχε τόσο έντονα φώτα.''