Είναι βόας; Είναι κροταλίας; Ζητείται … αρμόδιος για να δώσει απαντήσεις αλλά και να αναλάβει δράση για το φίδι που φαίνεται πως έχει «βολευτεί» στην περιοχή της Φοινικιάς, ενώ με κάθε εμφάνισή του προκαλεί τον πανικό!
Το φίδι, που όσοι το έχουν δει, λένε πως έχει μήκος 5-6 μέτρων, έκανε και πάλι την εμφάνισή του, περίπου στις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου. Γυναίκα, κάτοικος απέναντι από κέντρο διασκέδασης το αντίκρισε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική, μη γνωρίζοντας σε ποια αρμόδια υπηρεσία πρέπει να απευθυνθεί.
Προηγουμένως, κάτοικος της περιοχής με περίσσιο θάρρος προσπάθησε να το χτυπήσει με αγροτικό εργαλείο, χωρίς, ωστόσο, να το καταφέρει, με αποτέλεσμα το φίδι να «χωθεί» ξανά  ως την επόμενη φορά που θα εμφανιστεί και θα σπείρει τον πανικό, σύμφωνα με το cretalive.gr
Ως σήμερα, πάντως, παρά το γεγονός ότι το θέμα έχει δημοσιοποιηθεί και γίνει ευρέως γνωστό, δεν έχει εμφανιστεί κανένας αρμόδιος φορέας που θα δώσει επίσημα απαντήσεις και θα αναλάβει να απομακρύνει το ερπετό. Επιστήμονες, κατά καιρούς, έχουν διαβεβαιώσει ότι μη ενδημικά είδη, όπως φαίνεται πως είναι αυτό το φίδι, που εικάζεται πως το έσκασε από κάποιο σπίτι, δε ζουν ελεύθερα στη φύση, πάνω από τρεις ημέρες. Η ανάγκη όμως, φαίνεται πως κατεργάζεται … τρόπους κι έτσι το φίδι ζει … και βασιλεύει, καταρρίπτοντας κάθε επιστημονική θεωρία.
Από την άλλη, οι κάτοικοι της περιοχής της Φοινικιάς έχουν αρχίσει να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να μην πρόκειται μόνο για ένα φίδι, αλλά για περισσότερα, σενάριο που εντείνει την ανησυχία, καθώς το εν λόγω φίδι και μόνο στη θέα προκαλεί τρόμο…

http://troktiko.eu/