Η συγγραφέας Barbara Marciniak μας περιγράφει πως ξεκίνησε το channeling και συγχρόνως την συγγραφική της καριέρα σχετικά με τα μηνύματα των Πλειάδιων.

" Ήμουν μαγεμένη από το υλικό που μετέδιδε ο Seth μέσω channeling στην Jane Roberts. Το κύριο μήνυμα ήταν ότι οι σκέψεις δημιουργούν την πραγματικότητα, και από τις εμπειρίες μου ήξερα πως αυτό ήταν σωστό. Η αδερφή μου η Κάρεν και εγώ την επισκεφτήκαμε λίγα χρόνια πριν πεθάνει για να την ευχαριστήσουμε που άλλαξε τη ζωή μας. Πάντα είχα μία ισχυρή διαίσθηση.

Τον Μάιο του 1988 ακολούθησα μία ελκυστική παρόρμηση και πήγα ένα ιερό ταξίδι στην Αίγυπτο και στην Ελλάδα. Καθώς ταξίδευα σε εκείνα τα αρχαία μέρη αισθάνθηκα μία οικειότητα και πως είχα ζήσει εκεί σε άλλες εποχές. Η τελευταία στάση ήταν στους Δελφούς, όπου εκεί έμαθα, πως γυναίκες ιέρειες σε καταστάσεις έκστασης τελούσαν χρέη επισήμων προφητών για αιώνες.

Καθώς προχωρούσα προς την είσοδο του ναού, το σώμα μου χτυπήθηκε από αυτό που τώρα αποκαλώ κυτταρική μνήμη. Έκατσα για λίγες ώρες σε έναν υπέροχο πέτρινο τοίχο τελείως ικανοποιημένη και σε μία τέτοια κατάσταση ηρεμίας σαν να είχα επιστρέψει σε ένα από τα παλιά μου σπίτια. Την επόμενη μέρα μετά τους αποχαιρετισμούς με το γκρουπ, είχα μια δυνατή επιθυμία να επιστρέψω στο δωμάτιό μου και να κάνω channeling. Έκατσα στο πάτωμα, με τη πλάτη μου να ακουμπάει στο κρεβάτι, αναπολώντας την επίσκεψή μου στον βασιλικό θάλαμο της μεγάλης πυραμίδας και είπα δυνατά «Σκοπεύω να έχω μία καθαρή επικοινωνία τώρα».

Μετά από λίγα λεπτά, μιλούσα με μία φωνή διαφορετική από την δική μου, και η πηγή σύντομα προσδιόρισε τον εαυτό της Οι Πλειάδειοι. Το channeling μου ξεκίνησε στην Αθήνα στις 18 Μαΐου, και πολλά χρόνια αργότερα, μέσα από τη μελέτη της αστρολογίας που είχα κάνει, έμαθα πως εκείνη την μέρα ο ήλιος ήταν στις 28 μοίρες του αστερισμού του Ταύρου συνδεδεμένος με το αστικό σύστημα των Πλειάδων "