Ο προθυπουργός μας έχει κατα καιρούς βραβευτεί από διάφορα τάγματα : http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1344&rf=1551024929&m=4553&rm=6262620&l=1
ΈΧουν σχέση με μασονικές ομάδες;
Order of Pius IX : http://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_Pius_IX
(Αυτό το τάγμα έχει και βαθμούς όπως οι μασόνοι)
Order of Prince Henry : http://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_Prince_Henry
(Μια από τα ίδια. Και αυτό έχει μυητικούς βαθμούς)
Order of the Crown (Belgium) : http://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_the_Crown_%28Belgium%29
(Μια από τα ίδια)
Order of Isabella the Catholic : http://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_Isabella_the_Catholic
(Μια από τα ίδια και εδώ)
Order of Merit : http://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_Merit
(Εδώ δεν έχουμε βαθμούς)
Order of Honour
Order of the White Star : http://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_the_White_Star
(Άλλο ένα τάγμα με βαθμούς)
Order of the Polar Star : http://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_the_Polar_Star
(Και εδώ το ίδιο. Επιπλέον σε ένα από τα σύμβολά τους έχουμε και μία ανάποδη πεντάλφα)
Order of thw Civil Merit
Order of the Polish Republic
Order of the Lion of Finland : http://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_the_Lion_of_Finland
(Και εδώ έχουμε βαθμούς)
Order of Prince Yaroslav the Wise : http://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_Prince_Yaroslav_the_Wise
(Εδώ δεν έχουμε βαθμούς αλλά αυτό το σύμβολο κάτι με θυμίζει σχετικά με αποκρυφισμό. Αν ξέρει κάτι κάποιος ας βοηθήσει)
Όποιος έχει όρεξη ας ψάξει αν τα συγκεκριμένα τάγματα έχουν σχέση με την επιβολή της παγκόσμιας τάξης στον πλανήτη.
Έχουν σχέση με την μασονία αυτά τα τάγματα;
Ημερομηνία: 11/06/2011
Καταχωριτής: Aragorn
Πηγή: Aragorn
Λήψη παλαιότερων σχολίων
20 Σχόλια:
Στον ελληνικό Τεκτονισμό θεωρούμε ότι κάθε ένας από εμάς έχει το δικαίωμα να φαντάζεται το Θεό είτε ως πρόσωπο είτε ως κάτι άλλο. Από εκεί και πέρα, δύο πράγματα δέχεται ως βάση ο τεκτονισμός· την αθανασία της ψυχής (αυτό πάει μαζί με το Θεό) και την αδυναμία του ανθρώπου να πιστέψει σε αυτήν. Αυτό το τελευταίο μπορεί να μην λέγεται με σαφήνεια στους όρους εισδοχής, όμως ο τέκτονας το αντιλαμβάνεται με τον καιρό μέσα από τη μύησή του στους τρεις συμβολικούς βαθμούς και τη διακόσμηση της Στοάς.
Καταλαβαίνω λοιπόν, ότι ουδεμία σύνδεση υπάρχει μεταξύ θρησκείας και παγκοσμίου τεκτονισμού, απ' τη στιγμή που υπάρχουν τόσο διαφορετικές θέσεις σχετικά με την ύπαρξη ή όχι του Υπέρτατου Όντος. Συγκεκριμένα, για τον Ελληνικό τεκτονισμό όμως, το Υπέρτατο Ον το αντιμετωπίζετε σαν ένα αυτόβουλο και ένλογο ον; Εννοώ ένα είδος Θεού με βούληση και κάποιο σχέδιο ή θα μπορούσε να είναι και ένα σύνολο φυσικών νόμων όπως αυτό που διέπει το σύμπαν που δεν είναι προσωποιημένο και απλά υπάρχει;
ο Θεϊσμός του τεκτονισμού, δηλαδή η πίστη στο υπέρτατο Ον ως προυπόθεση εισδοχής, είναι ένα από τα λεγόμενα αρχαία τεκτονικά Οροθέσια (Landmarks). Αυτά είναι κάποιες βασικές αρχές που λειτουργούν ως οδηγοί στην εξέλιξη του τεκτονισμού στο χρόνο. Και λέμε ''εξέλιξη'' διότι αφενός ο τεκτονισμός δεν είναι θρησκεία για να διατηρεί αναλλοίωτα δόγματα, αφετέρου τονίζεται στο νέο τέκτονα ότι είναι ''προοδευτικός και ουδέν θέτει όριον εις την αναζήτησιν της αληθείας''. Παρ' όλα αυτά γίνεται και ένας διάλογος με την αρχαία παράδοση, εφόσον ήδη δεχόμαστε ως τέκτονες ότι ο θεσμός μας περιέχει σύμβολα και μύθους με διαχρονική και αρχετυπική σημασία.
Εκτός από την παράδοση, κύριο χαρακτηριστικό του τεκτονισμού είναι η ελεύθερη φιλοσοφία. Όσοι έχουν ασχοληθεί με την ιστορία της φιλοσοφίας γνωρίζουν ότι η γαλλική φιλοσοφική σχολή είναι αυτή που ταυτίστηκε με την ''προοδευτικότητα'', η οποία δεν σήμαινε τίποτε άλλο από την αντίδραση των Γάλλων διανοητών απέναντι στον Καισαροπαπισμό, με όργανο τον ορθό λόγο ως ισχυρότερο εργαλείο από την πίστη. Αυτή η ορθολογική έως αθειστική παράδοση συνεχίζεται στη Γαλλία μέχρι και σήμερα. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί και ο γαλλικός τεκτονισμός από αυτήν. Έτσι, το 1877 (αν θυμάμαι καλά) η Μεγάλη Στοά (Ανατολή) της Γαλλίας αποφάσισε να καταργήσει την πίστη στο υπέρτατο Ον ως απαραίτητη για τον τέκτονα, δηλώνοντας ότι ''σέβεται την ελευθερία της συνείδησης'' (ή κάτι τέτοιο, τα κείμενα αυτά υπάρχουν στο γκουγκλ). Η κατάργηση της πίστης στο Θεό ήταν αιτία για να έλθει σε ρήξη με τη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας και όσες άλλες ΜΣ ήθελαν να μείνουν πιστές στα αρχαία Οροθέσια. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας παραμένει μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη σε μέλη τεκτονική δύναμη της χώρας, αν και υπάρχει και μια άλλη, η Μεγάλη Στοά της Γαλλίας η οποία διατηρεί το ΜΑΤΣ και αναγνωρίζεται από την Αγγλία.
Στον αντίποδα του γαλλικού τεκτονισμού βρίσκεται η σχολή της Σκανδιναυίας όπου όχι μόνο είναι ξεκάθαρα θεϊστική, αλλά θέτει ως προϋπόθεση και το να είναι τα μέλη της χριστιανοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γνωστότερος φιλόσοφος των χωρών αυτών, ο Κίρκεγκωρ, είχε αγωνιστεί να συγκεράσει την ελευθερία και την αμφιβολία με τη χριστιανικότητα. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν και οι τέκτονες της γης εκείνης να ξεφύγουν από την κουλτούρα τους.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλες χώρες όπου, ξεκάθαρα, υπήρξε μία ώσμωση των τοπικών ιδεών με τον τεκτονισμό τους - ακόμη και στην Ελλάδα. Αυτό αποτελεί βεβαίως και μια απάντηση σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι ο τεκτονισμός προωθεί την απαλοιφή των τοπικών παραδόσεων. Επί του ερωτήματος που μου έθεσες, η φιλοσοφία μπορεί να οδηγήσει και στον αθεϊσμό και οπουδήποτε. Γι' αυτό υπάρχουν στην Ευρώπη αυτές οι δύο αντίθετες τεκτονικές σχολές - παρ' όλα αυτά, υπάρχει ένας άτυπος κανονισμός, που δεν έχει διατυπωθεί επίσημα, και ισχύει σε όλους τους τέκτονες της υφηλίου, ανεξάρτητα από το αν αναγνωρίζονται οι Μεγάλες Στοές που ανήκουν μεταξύ τους· το να θεωρεί ο ένας τον άλλο τέκτονα.
Έρευνα σημαίνει να βρίσκεις κάποια στοιχεία, να τα διασταυρώνεις δύο και τρεις φορές, να τα αναλύεις και να βγάζεις κάποιο αποτέλεσμα. Όχι δεν κάνω κανένα έλεγχο στις πληροφορίες. Ακόμα και μία γελοία αναφορά, που συνήθως είναι ψεύτικη, κρύβει χρήσιμα στοιχεία τα οποία έχουν παρθεί από πραγματικές αναφορές.
Ο δαίμονας του πληκτρολογίου... Ενοούσα "συγχρόνως".
Απευθυνόμενος στον FreeMason, διάβασα στην ιστοσελίδα του Ελευθεροτεκτονισμού, ότι μία προϋπόθεση συμμετοχής σε κάποιο τάγμα είναι η πίστη σε κάποιο Υπέρτατο Ον. Τί ακριβώς σημαίνει αυτό; Κάποιος άθρησκος δεν έχει θέση στον τεκτονισμό; Εφόσον είστε υποστηρικτές της φιλοσοφίας, αρνείστε το ενδεχόμενο οι φιλοσοφικές αναζητήσεις να οδηγήσουν κάποιους στον αθεϊσμό; Είναι λίγο άτοπο να ξεκινάς από μια τοποθέτηση που έρχεται σε αντίθεση με τα φιλοσοφικά συμπεράσματα κάποιου και συγχρώνος να προωθείς αυτά τη φιλοσοφική αναζήτηση. Κάνω λάθος;
Το σχόλιό μου δεν έχει κάτι κακοπροαίρετο προς τον τεκτονισμό, ούτε υπερασπίζομαι αντι-τεκτονικές θέσεις. Θα ήθελα όμως μια θέση πάνω σ' αυτό.
Δεν ξέρω αν το έγραψε κακόπιστα ή από άγνοια αλλά το να ψάχνεις και να μαζεύεις στοιχεία δεν είναι ένα είδος έρευνας; ΠΙστεύω ότι δεν βάζεις ό,τι να 'ναι στο site σου. Κάποιο έλεγχο δεν κάνεις; Ειδικά όταν στηρίζεις κάποιες θέσεις με προσωπικά σχόλια, πέρα απ' τις αναφορές.
Δηλώνω ότι δεν είμαι ερευνητής και αυτός που το έγραψε το έγραψε κακόπιστα. Ούτε έχω και καμία απόδειξη.
αυτό που έπρεπε να κάνει ο ερευνητής μας (δεν είμαι ο επισκέπτης των 8:00) είναι να φέρει μία κάθετη γραμμή και από αριστερά της να γράψει τα τυπικά του τεκτονισμού, ένα - προς - ένα και αναλυτικά, έπειτα από τα δεξιά τα τυπικά των ταγμάτων που θεωρεί ότι συνδέονται. Ύστερα να τα συγκρίνει. Δεν το έκανε διότι από ό,τι φαίνεται δεν ξέρει ούτε ο ίδιος περί ποίου θέματος ομιλεί, εφόσον δεν γνωρίζει ούτε τους τεκτονικούς τύπους ούτε τους πατριαρχικούς. Το αντικείμενο της συζητήσεως είναι για το φίλο μας ''σκιάς όναρ'', κι όμως το αδράχνει σαν να πρόκειται για πέτρα. Μάλλον δεν έχει διαβάσει πλατωνικό Σωκράτη - τι εμπαιγμός απέναντι στον ελληνικό Λόγο !
Επισκέπτη των 08:00. Ο Aragorn είναι ερευνητής και ότι γράφει το έχει ψάξει. Για να το λέει έχει τις αποδείξεις.