Συνωμοσία πίσω και από αυτό;
Ημερομηνία: 18/01/2008
Καταχωριτής: Aragorn
Πηγή: http://www.ellhnismos.org/cgi-bin/kea/ikonboard.cgi?s=beaa81f48d5a58c20736290d47249761;act=ST;f=3;t=2635
Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, έργο μελέτης ψυχολόγων και ψυχιάτρων, αναφορικά με τις ευεργετικές "ιδιότητες" της χρήσης του πολυτονικού και της εκμάθησης των αρχαίων ελληνικών κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία. Παραθέτω τις πληροφορίες, όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του βιβλιοπωλείου "Πρωτοπορία", μαζί με την κριτική που υπάρχει για αυτό. Καλή ανάγνωση!
Η εκδίκηση των τόνων Η επίδραση των «Αρχαίων Ελληνικών» και του «Μονοτονικού» στην ψυχοεκπαιδευτικη εξέλιξη του παιδιού
Συγγραφέας: Τσέγκος, Ιωάννης
Εκδότης: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
[...]Η ιδέα, ο σχεδιασμός και η διεξαγωγή της έρευνας, για τις συνέπειες της επιβολής του μονοτονικού, είναι προϊόν παρατηρήσεων και προβληματισμών που έγιναν σε χώρο όχι της εκπαίδευσης, αλλά της υγείας, όταν διαπιστώθηκε ότι, εκτός από τους φυγόπονους διορθωτές ("κάτω τα αιματοβαμμένα γραπτά"), τώρα έχουμε και πελατοθήρες θεραπευτές... καθώς και βεβαιωσιολόγους για μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξίες και "δυσλεξίες".[...]
Τα ευρήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι με την εκμάθηση των αρχαίων ελληνικών-ιστορικής ορθογραφίας ωριμάζουν ταχύτερα: οι οπτικές λειτουργίες, καθώς και οι γνωστικές, όπως η Αντίληψη και η Μνήμη. Δηλαδή διαπιστώθηκε θετική επίδραση στις οπτικοαντιληπτικές ικανότητες και λειτουργίες των παιδιών, από 6 έως 9 ετών, τις οποίες η εκμάθηση αυτή αναπτύσσει με επιταχυνόμενο ρυθμό. Και, όπως είναι γνωστό, η ωρίμανση των οπτικοαντιληπτικών και γνωστικών ικανοτήτων και λειτουργιών συνεπάγεται και περαιτέρω θετική σχολική επίδοση.
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου.
0 Σχόλια: