Όχι μόνον υπέρ των γάμων ομοφύλων αλλά και της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος της προηγούμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη, Παναγιώτης Πικραμμένος, σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο
«Εγώ όχι ως νομικός, ως ελεύθερος πολίτης και άνθρωπος, θεωρώ ότι φυσικά υπάρχει το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του ατόμου και μέσα σε αυτό το δικαίωμα περιλαμβάνεται και το δικαίωμά τους να παντρεύονται», σημείωσε ο κ. Πικραμένος, ο οποίος είχε θητεύσει και ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός το 2012.

Σε ερώτημα σχετικά με το θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρατήρησε ότι «αν δοκιμαστεί και δούμε ότι τα προερχόμενα από τέτοιου είδους γάμους παιδιά δεν εξελίσσονται σε υγιή στοιχεία σε μία κοινωνία αλλά υπάρχουν προβλήματα τόσο στους ίδιους όσο και ως πολίτες μεταγενέστερα, ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσουμε απόψεις».

Μάλιστα, να κάνουμε τα παιδιά πειραματόζωα και βλέπουμε. Αν δεν πετύχει δεν τρέχει και τίποτα. Σημασία είναι ότι αυτή είναι η γνώμη του πρώην πρωθυπουργού και «σεβάσμιου» γέροντα του κυβερνώντος κόμματος.

Αντιπαρερχόμαστε του γεγονότος ότι αυτές οι πρακτικές έχουν εφαρμοστεί στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του '90 και τα «προϊόντα» αυτών των υιοθεσιών έχουν ήδη ενηλικιωθεί, ώστε να μπορεί κανείς να εξάγει χωρίς θλιβερούς και επικίνδυνους πειραματισμούς τις δυσάρεστες συνέπειες αυτής της ιδεοληψίας.