Ένα δεκάχρονο κοριτσάκι από την Αθήνα βασανιζόταν για χρόνια από ένα δαίμονα που είχε εισβάλλει στο κορμί και την ψυχή του.



Οι γονείς του για μεγάλο διάστημα προσπαθούσαν να το απαλλάξουν από τα βασανιστήρια που περνούσε, αλλά μάταια. Μέσα στην απελπισία τους είχαν κάνει 2-3 απόπειρες εξορκισμού αλλά δεν απέδωσαν. Έτσι, εξακολουθούσε να έχει απ’ τη μία στιγμές όπου φαινόταν ένα φυσιολογικό παιδί που έπαιζε με τους φίλους του και απ’ την άλλη, ξαφνικά, στιγμές όπου άλλαζε όψη πέφτοντας στο έδαφος ουρλιάζοντας.



Το 1980 οι γονείς του κοριτσιού, μη έχοντας πλέον άλλη επιλογή, και έχοντας ήδη εξαντλήσει και κάθε επιστημονική προσέγγιση του θέματος χωρίς αποτέλεσμα, επισκέφθηκαν την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Όταν έφτασαν εκεί, το κορίτσι μάλιστα προσευχήθηκε στον Άγιο να την βοηθήσει και να την απαλλάξει από τα βάσανα της.



Ο Άγιος, όπως φάνηκε, εισάκουσε τις προσευχές της καθώς, σύμφωνα με την οικογένεια της, «εμφανίστηκε» στο παιδί λίγες μέρες  μετά. Όπως μας εξιστόρησαν, το κορίτσι είδε ένα περίεργο όνειρο. Πως βρισκόταν σε ένα δάσος και την πλησίασε ένας άνδρας που της είπε ότι το μαρτύριο της θα τελείωνε πολύ σύντομα. Την επόμενη μέρα το κορίτσι ξύπνησε ανάλαφρο σα να είχε φύγει από πάνω της ένα βάρος. Από τότε, ό,τι και αν ήταν αυτό που την ενοχλούσε, δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά.