Στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο του “Παρνασσού” γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη ενός εξαιρετικά ισχυρού και διαισθητικού μέντιουμ στην Ελλάδα, ονόματι Κωνσταντία Ι. Νικολαΐδου.

Στις 24 Απριλίου του 1930, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε ειδική συγκέντρωση των μελών του διεθνούς ψυχοφυσιολογικού συνεδρίου, τα οποία κατέπληξε η Κωνσταντία με τα πειράματα τηλεπάθειας, υποβολής και διόρασης που εξετέλεσε.

Οι ξένοι προσκεκλημένοι έμειναν κατενθουσιασμένοι με όσα έκανε και διαπίστωσαν, άνευ εξαιρέσεως, ότι το ελληνικό αυτό μέντιουμ ήταν πανθομολογουμένως ισχυρότατο και άριστο σε όλα του.

Ποια, όμως, ήταν η Κωνσταντία και τι ακριβώς πειράματα εκτελούσε;

Ο Πρόεδρος της ελληνικής Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών και Πρόεδρος του Δ’ Διεθνούς Ψυχοφυσιολογικού Συνεδρίου, Άγγελος Τανάγρας, δήλωσε σχετικώς στους δημοσιογράφους:

“-Η Κωνσταντία είναι πράγματι το καλύτερο μέντιουμ που διαθέτουμε ως χώρα. Μέντιουμ αποκαλούμε τα άτομα εκείνα που διαθέτουν μεγάλη ραδιενεργό δύναμη και κατά συνέπεια μπορούν υπνωτισμένα να υπεισέλθουν μέσα στη σκέψη σας και να σας πουν τι ακριβώς συλλογίζεσθε, να μαντέψουν αυτά που γνωρίζετε και αυτά που υπέπεσαν στην αντίληψή σας, χωρίς, όμως, και να τα σκέφτεστε εκείνη τη στιγμή, που κατορθώνουν ακόμη να διαβάζουν δια μέσου των στερεών σωμάτων, να υφίστανται υποβολή και να ενεργούν οποιαδήποτε εντολή και πολλά άλλα πράγματα. Η εταιρείας μας-η Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών-έχει βρει και συγκεντρώσει πολλά μέντιουμ, αλλά την πρωτεύουσα θέση κατέχει η Κωνσταντία.

Η γυναίκα αυτή μπορεί να εκτελέσει παντός είδους πειράματα τηλεπάθειας, αλλά και τηλεπάθειας από μακρά απόσταση, όπως και τηλεπάθειας εκ λανθάνουσας μνήμης. Έχει σημειώσει και πολλές επιτυχίες σε πειράματα διόρασης. Επίσης, εκτελεί σε κατάσταση υπνωτισμού κάθε εντολή υποβολής.

Και για να σας αναφέρω περισσότερο συγκεκριμένα παραδείγματα: Η Κωνσταντία, όταν υπνωτιστεί, μαντεύει πλήρως τη σκέψη σας. Τη ρωτάτε γιατί πήγατε να τη δείτε και τι θέλετε να μάθετε από αυτή κι εκείνη αμέσως σας απαντά και σας λέει ακριβώς ό,τι έχετε στο μυαλό σας. Καταπλήσσεστε. Αυτό είναι η τηλεπάθεια.

Και δε μαντεύει απλώς και μόνο ορισμένα μικροπράγματα, όπως το όνομά σας. Μπορείτε να σκηνοθετήσετε και μάλιστα, σε συνεργασία και με έναν άλλον, ένα τραγικό ναυάγιο, ένα φανταστικό ταξίδι, μια αλλόκοτη ιστορία, κάτι τέλος πάντων που εκείνη τη στιγμή να το έχετε συλλάβει και να μην το ξέρετε παρά εσείς και ο συνεργός σας. Η Κωνσταντία σε λίγο θα σας διηγηθεί όλη την ιστορία, όπως την έχετε στο μυαλό σας και θα την πλάσει με την παραμικρότερη λεπτομέρεια.

Το μέντιουμ αυτό, όμως, δεν έχει την ιδιότητα της απλής τηλεπάθειας. Έχει επαυξημένη την τηλεπάθεια και από μακρά απόσταση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών, με την Κωνσταντία, πραγματοποίησε πειράματα μεταβίβασης και λήψης σκέψης με μέρη μακρινά, με την Αλεξάνδρεια, το Παρίσι, τη Βιέννη και τη Βαρσοβία. Είναι κάτι σαν ασύρματος ψυχών αυτή η μακρινή τηλεπαθητική επικοινωνία.

Επίσης, έχει αποδειχτεί εξαιρετική και στη λανθάνουσα μνήμη. Δηλαδή, ενώ διαβάζει τη σκέψη σας και σας λέει τι σκέφτεστε, αιφνιδίως, προς μεγαλύτερη ακόμη κατάπληξή σας, αρχίζει να σας διηγείται και μια ιστορία που τη γνωρίζετε, αλλά δεν την είχατε εκείνη τη στιγμή στο μυαλό σας. Διαβάζει τρόπον τινά το υποσυνείδητό σας.

Τώρα, η πλήρης διόραση είναι η ανάγνωση δια μέσου στερεών σωμάτων, όπως το εάν έχετε μέσα σ’ έναν αδιαφανή φάκελο κάτι γραμμένο και να το διαβάσει το μέντιουμ. Επ’ αυτού, τα αποτελέσματα της Κωνσταντίας δεν είναι απολύτως πλήρη, ενώ σε όλα τα άλλα είναι άρτια κι αλάνθαστη.

Προχθές, όταν έγινε η συγκέντρωση των μελών του διεθνούς συνεδρίου, κατά την οποία πραγματοποιούνταν πειράματα, η Κωνσταντία, σε κατάσταση υπνοβασίας, έλαβε εντολή να… φονεύσει τον Καθηγητή Ζούνερ, διευθυντή της “Παμψυχοφυσιολογικής Επιθεώρησης” του Βερολίνου. Πράγματι, παρευθύς εξετέλεσε την εντολή που έλαβε όταν ήταν κοιμισμένη. Μόλις ξύπνησε, άρπαξε από το χέρι της Κόμισσας Serecki ένα μαχαίρι και το βύθισε στην καρδιά του Γερμανού επιστήμονα, όπως την είχαμε διατάξει.

Εννοείται, φυσικά, ότι προηγουμένως της είχαμε υποβάλει να εκλάβει ως μαχαίρι μια… διπλωμένη εφημερίδα. Στη συνέχεια, είχε εντολή να αποδώσει το φερόμενο έγκλημα σε τρίτο πρόσωπο. Και πράγματι.

Όταν υποθετικοί αστυνομικοί τη συνέλαβαν, κατέθεσε απαθέστατα ότι τον φόνο τον είχε διαπράξει η Κόμισσα Serecki, από το χέρι της οποίας είχε αρπάξει το υποθετικό μαχαίρι”.

Η Κωνσταντία Νικολαΐδου διέμενε σ’ ένα κομψό σπίτι στο τέρμα της οδού Σκύρου, στην Κυψέλη. Ήταν μετρίου αναστήματος, με μεγάλα ζωηρά μάτια και τίποτε στην εξωτερική της εμφάνιση δεν πρόδιδε την τεράστια εσωτερική ραδιενεργό της δύναμη.

Όταν την επισκέφτηκε ο δημοσιογράφος, του φάνηκε αρκετά νέα. Πληροφορήθηκε ότι καταγόταν από τη Σμύρνη, από όπου είχε έρθει με τον σύζυγό της μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια της ζωής της είχε ανακαλύψει τις ιδιότητες που διέθετε ως μέντιουμ. Ο σύζυγός της, ο οποίος ήξερε να υπνωτίζει, όταν είχε πάει μια φορά στο σπίτι της στα 1905, την κοίμισε για πρώτη φορά. Το πράγμα επαναλήφθηκε και σιγά-σιγά η ραδιενεργός της δύναμη άρχισε να αποκαλύπτεται.

Η Κωνσταντία φρόντισε να διηγηθεί πολλά από τα πειράματά της στον δημοσιογράφο, τα οποία είχαν παρακολουθήσει πάμπολλοι επιστήμονες και διανοούμενοι.

Μάλιστα, του ανέφερε μια χαρακτηριστική ιστορία. Κάποτε, κάποιος κύριος Παπαδημητρίου συνόδευε έναν άλλον κύριο, ονόματι Δάνδρια, στο σπίτι της. Εκείνη, αφού υπνωτίστηκε από τον σύζυγό της, τον κύριο Νικολαΐδη, είδε τον κύριο Δάνδρια μέσα σ’ ένα υδροπλάνο. Τρομαγμένη, μετά από λίγο, του είπε να μην επιχειρήσει τέτοιο ταξίδι, διότι το υδροπλάνο θα έπεφτε και μόλις μετά κόπου θα κατάφερνε ο ίδιος να σώσει τη ζωή του.

Πράγματι, ο κύριος αυτός ταξίδευε συχνά εναερίως και ετοιμαζόταν και πάλι για παρόμοιο ταξίδι, μη δίνοντας σημασία στην πρόρρηση του μέντιουμ. Όμως, η γυναίκα του δεν τον άφησε να πετάξει. Τι συνέβη τότε;

Το υδροπλάνο, με το οποίο σκόπευε να ταξιδέψει στην Κέρκυρα, έπεσε και συνετρίβη και οι δύο επιβάτες του σκοτώθηκαν.

Εν κατακλείδι, η Κωνσταντία θεωρούνταν το καλύτερο μέντιουμ της Ελλάδας, ελεγμένη ποικιλοτρόπως από πληθώρα επιστημόνων, η οποία είχε σημειώσει τεράστιες επιτυχίες τόσο στον τόπο μας όσο και στο εξωτερικό.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 26/04/1930…