Χαίρετε ! Θα ήθελα να αναφέρω ένα πολύ περίεργο περιστατικό που μου συνέβη σήμερα.
Πήγα σήμερα το πρωι να αγοράσω κάποια είδη γραφείου από ένα βιβλιοπωλείο και εκεί είδα ένα βιβλίο που μου άρεσε και αποφάσισα να το αγοράσω. Το βιβλίο το έβλεπα πρώτη φορά στην ζωή μου, δεν το είχα googlαρει, δεν είχα μιλήσει ποτέ για αυτό. Να σημειώσω επίσης ότι όσο ήμουν στο βιβλιοπωλείο το κινητό μου ήταν στην τσέπη του μπουφάν μου και η αγορά μου έγινε με μετρητά.
Γυρνάω λοιπόν σπίτι μου το μεσημέρι, μπαίνω στο Instagram και με μεγάλη έκπληξη βλέπω το Instagram να μου βγάζει διαφήμιση ακριβώς αυτό το βιβλίο το οποίο πριν ούτε δύο ώρες είχα αγοράσει.
Δεν μπορώ να το εξηγήσω πως συνεβει αυτό.
Μου είχε τύχει στο παρελθόν να ομιλώ μέσω κινητού τηλεφώνου για κάποιο θέμα ή κάποιο βιβλίο, ή να συζητάω με φίλο και να έχω το κινητό στο τραπέζι και μετά από μερικές ώρες να μου βγάζει διαφήμιση για αυτό ακριβώς που συζητούσαμε.

Αλλά αυτό που συνέβει σήμερα ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και όσο και αν προσπαθώ δεν μπορώ να δώσω μια λογική εξήγηση. Το μόνο που σκέφτηκα σήμερα ήταν, πως ο Όργουελ πριν 70 χρόνια μιλήσουμε για αστυνομία σκέψεις και "εγκληματίες" σκέψης στο "1984".
Και λέω εντάξει τώρα ήταν απλά ένα βιβλίο και γενικά με τα cookies οι ιστοσελίδες αλλά και με τα μικρόφωνα των κινητών μας απλά παίρνουν πληροφορίες για πιο στοχευμένη διαφήμιση προϊόντων. Όμως πως θα νιώθαμε αν "κάποιος" ήξερε τις σκέψεις μας ή ακόμη πιο ακραία μπορούσε να πρόβλεψη τι θα σκεφτούμε πριν το σκεφτούμε. Περίεργα
πράγματα , περίεργες εποχές...