Αυτο που πρεπει να θυμαστε στην επομενη βολτα σας εκει ειναι οτι κατω απο τα ποδια σας βρισκεται ενα αλλο κρυφο ,Πασαλιμανι ,μονο για να το δειτε πρεπει καποιος να σας ανοιξει την καγκελοπορτα που κλειδωμενη και αυτη ,κραταει μακρια τους περιεργους...
Μια προσβαση ομως εκτος απο την πορτα που ανεφερα πριν ,υπαρχει και σε ενα αλλο σημειο.Το σημειο αυτο ειναι το κτιριο του παλιου Γαλλικου Ινστιτουτου ,στη γωνια Ακτης Μουτσοπουλου και 2ας Μεραρχιας,που στο υπογειο του φιλοξενει μια προσβαση για τα ενδοτερα!! (το πως δεν το γνωριζω ειναι μια αλλη ιστορια) Πως γινεται τωρα καθε φορα στα ''ενδιαφεροντα'' σημεια να ξεφυτρωνουν οι Γαλλοι η κατι που εχει σχεση με αυτους,αυτο δεν το καταλαβαινω (ας μας το πουν οι ιδιοι καποτε να το μαθουμε και εμεις) Το ενδιαφερον ειναι ομως οτι υπαρχει η διασταυρωμενη πληροφορια οτι και αλλα παλια αρχοντικα επικοινωνουν μεταξυ τους μεσω υπογειων στοων με εξοδο το Πασαλιμανι.
Εδω θα ηθελα να προσθεσω μια αλλη πληροφορια , η οποια  επαληθευτηκε λιγο καιρο αργοτερα απο ενα τελειως διαφορετικο ατομο,που δειχνει ,σε εμενα ,τουλαχιστον ,οτι κατι το αληθινο υπαρχει γυρω απο αυτο που θα σας πω.
Δυο Φιλοι που εψαχναν και αυτοι στην περιοχη να βρουν προσβαση στις υπογειες στοες  στο Πασαλιμανι ,κατεφεραν να εισχωρησουν τελικα στα ενδοτερα και ειδαν κατι εκει κατω που τους εκανε να φυγουν εντρομοι!!!Δεν εμαθα ποτε τι ηταν αυτο,ποτε δεν το ειπαν σε κανενα...Η δευτερη πληροφορια που εμαθα ηρθε απο ενα αλλο ατομο,που παλι μιλουσε για καποιους που ψαχνοντας βρεθηκανε σε ενα ''υπογειο αρχαιο ιερο'' και συνεβη κατι που τους ετρεψε σε ατακτη φυγη!!

Εδω θα πρεπει να προσθεσουμε την μαρτυρια του εκδοτη του Τριτου Ματιου Π.Βουδουρη ,που αναφερομενος στα λεγομενα Πειραιωτη επιστημονα και φιλου του περιοδικου περι υπαρξης  ενος αρχαιου υπογειου ναου,μιλα για μια ''αγρια '' προστασια του χωρου..ο Πειραιωτης φιλος μας ,δεν ηθελε να δημοσιευτει τιποτα περισσοτερο,τουλαχιστον μεχρι να υπαρξουν καποιες ορισμενες προυποθεσεις...