Στην οδό Θεμιστοκλέους στα Μελίσσια βρίσκεται η είσοδος ενός ανατριχιαστικού κτιρίου. Το ΝΙΕΝ ερημωμένο από το 1975 μέχρι και σήμερα γεννάει θρύλους και αποτρέπει με την εικόνα του τον οποιονδήποτε περαστικό να μπει μέσα. Λειτούργησε μόνο για 27 χρόνια και μετά έκλεισε προκειμένου να γίνουν επιδιορθωτικές εργασίες στο εσωτερικό του. Οι εργασίες για άγνωστο λόγο σταμάτησαν και το «νοσοκομείο φάντασμα» στοιχειώνει ακόμα και σήμερα τους περαστικούς και τους κατοίκους της περιοχής. Το κτήριο βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 120 στρεμμάτων και δεσμεύεται μέσω του καταστατικού του ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως νοσοκομείο. Αυτός είναι και ο λόγος που παραμένει έρημο μέχρι και σήμερα.
Φήμες για σατανιστικές τελετές και επικλήσεις πνευμάτων στο εσωτερικό του, όπως και μακάβρια ευρήματα από ερευνητές οι θαρραλέους που περπάτησαν στους σκοτεινούς διαδρόμους του. Αγχόνες να κρέμονται απ’ το ταβάνι, ξύλινοι τάφοι και κόκαλα είναι λίγα μόνο απ’ τα πολλά ανατριχιαστικά που έχουν ανακαλυφθεί μέσα στο παλιό ναυτικό νοσοκομείο.
Το ΝΙΕΝ κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στην περιοχή με το ανατριχιαστικό παρουσιαστικό του και την αύρα του. Οι κάτοικοι όταν διασχίζουν την οδό Θεμιστοκλέους αποστρέφουν το βλέμμα σε μια προσπάθεια να μη τους μαγνητίσει η απόκοσμη εικόνα του.
Οι ιστορίες φρίκης που στιγματίζουν τοποθεσίες, χωριά και πόλεις είναι άπειρες και κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα αιώνια. Οι θρύλοι και οι μύθοι θα είναι πάντα μέρος της λαϊκής κουλτούρας που τους καλλιεργεί. Γιατί τι πιο γοητευτικό από μια καλή τρομακτική ιστορία; Κάθε τόπος έχει τη δική του και πάντα θα βρίσκονται άνθρωποι που θα θέλουν να ανακαλύψουν τα μυστικά της!