Αποφυλακίστηκε τελικά με βούλεμα τον Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ύστερα από 49 ημέρες απεργίας πείνας ο Θοδωρής Ηλιόπουλος.
Η προσωρινή κράτησή του αντικαθίσταται με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και από την υποχρέωση εμφάνισής τον δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Δεν ορίστηκε χρηματική εγγύηση.
Χθες, το απόγευμα είχε προγραμματιστεί πορεία αλληλεγγύης για τον Θ. Ηλιόπουλο πού θα ξεκινούσε στις 7 από τα Προπύλαια.
Ο Θ. Ηλιόπουλος είχε συλληφθεί για τα επεισόδια τον περασμένου Δεκεμβρίου, κατηγορούμενος για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Ήταν ο τελευταίος από τους συλληφθέντες των γεγονότων τον περασμένου Δεκεμβρίου, που παρέμενε προφυλακισμένος.
Σημαντικό σταθμό για το κίνημα αλληλεγγύης και αντίστασης στην επίθεση πού δέχονται τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα χαρακτηρίζει η Επιτροπή Δικαιωμάτων τον ΣΥΡΙΖΑ την αποφυλάκιση τον Θ.Ηλιόπουλου.
"Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και όλες πού συνέβαλλαν σ' αυτή τη νίκη. Πρώτα απ' όλα βέβαια, στον ίδιο και την Πρωτοβουλία", αναφέρεται στην ανακοίνωση.