Πρώτοι από εδώ είχαμε κάνει, πριν από αρκετό καιρό, την αποκάλυψη για το τι κρύβεται πίσω από το σχέδιο των μαζικών πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των Ελλήνων. Ακόμη κι εκείνοι που τότε καλόπιστα θεωρούσαν ότι αυτά είναι «υπερβολικά» και ότι είναι πράγματα «που δεν γίνονται», τώρα καταλαβαίνουν ότι δυστυχώς πρόκειται για την πραγματικότητα. Διότι τώρα έχουν αρχίσει να βγαίνουν τα πρώτα στοιχεία που δείχνουν ότι τουλάχιστον 200.000 σπίτια που θα πάρουν οι Τράπεζες από τους Έλληνες θα τα δώσουν σε λαθρομετανάστες!

Αυτός μάλιστα είναι και ο βαθύτερος, ο ουσιαστικός, λόγος που οι τραπεζίτες αρνούνται να προχωρήσουν σε πραγματικές -και όχι προσχηματικές- διευκολύνσεις προς τους δανειολήπτες προκειμένου να μπορέσουν να σώσουν τα σπίτια τους και να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Αυτός είναι ταυτόχρονα και ο πραγματικός λόγος που η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως φυσικά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο αρνείται να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς μια τέτοια κατεύθυνση αλλά αντίθετα αβαντάρει τις τράπεζες, με πρώτο και χειρότερο τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος παίζει απροκάλυπτα το παιχνίδι τους. Αυτοί που ξέρουν μάλιστα λένε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης …δεν ενοχλείται καθόλου από το κράξιμο που δέχεται για τις κυνικές δηλώσεις που κάνει σχεδόν κάθε μέρα για τους μαζικούς πλειστηριασμούς που έρχονται από τα τέλη Απριλίου. Αντιθέτως, όλο αυτό που γίνεται το «πουλάει» ως εκδούλευση στους τραπεζίτες στα πλαίσια της κοινωνικής τρομοκρατίας που ασκείται σε βάρος των πολιτών προκειμένου να φοβηθούν και να αποφύγουν την εξέγερση κατά των ξένων και ντόπιων κορακιών.

Όλες οι τράπεζες δίνουν -με τη μορφή της τιτλοποίησης- στα ξένα funds τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» ακόμη και στο 3-5% της αξίας τους. Αρνούνται όμως να κάνουν το ίδιο και στους άμεσα ενδιαφερόμενους, στους δανειολήπτες. Ούτε καν στα επίπεδα του 10% και του 15% δεν τα προσφέρουν και οι δικαιολογίες είναι διάφορες. Η ίδια γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χαρούλα Απαλαγάκη για να το δικαιολογήσει είπε τις προηγούμενες ημέρες ότι κάτι τέτοιο, για τα φυσικά και τα μεμονωμένα πρόσωπα, δεν το επιτρέπει η νομοθεσία. Ενώ όμως το είπε ως άλλοθι, στην πραγματικότητα αποκάλυψε τη συμπαιγνία με την κυβέρνηση η οποία, εάν ήθελε, θα μπορούσε πολύ απλά και εύκολα να τροποποιήσει την υπάρχουσα νομοθεσία και να γίνει αυτή τη δυνατότητα. Δεν το κάνουν επομένως όχι γιατί δεν μπορούν αλλά γιατί δεν θέλουν!

Την ίδια ώρα έρχονται οι εκπρόσωποι των Δανειοληπτών και δίνουν συγκεκριμένα στοιχεία και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «ΜΚΟ ενδιαφέρονται να αγοράσουν σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό».  Ήδη και πριν προχωρήσει αυτό το σχέδιο από την ερχόμενη άνοιξη μέχρι τώρα «20.000 κατοικίες ενοικιάζονται απευθείας από ΜΚΟ. Μάλιστα τα περισσότερα είναι νεόδμητα. Ολόκληρες πολυκατοικίες, που ήταν κλειστές, γιατί ήταν απούλητα, άνοιξαν και στεγάζουν μετανάστες και πρόσφυγες» σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ευάγγελο Κρητικό.

ispania3

Αυτό που σύμφωνα με τις πληροφορίες διερευνάται είναι με ποια κόλπα τα σπίτια των Ελλήνων θα βρεθούν στα χέρια των λαθραίων. Αν δηλαδή νέοι ιδιοκτήτες -άρπαγες της περιουσίας των Ελλήνων θα είναι οι ίδιες οι ΜΚΟ ή θα έχουν ως μπροστινούς άλλα εταιρικά και νομικά σχήματα για λογαριασμό τους. Όπως βεβαίως και πώς θα γίνει η χρηματοδότησή τους. Συγκεκριμένα, οι τράπεζες θα χρηματοδοτούν οι ίδιες τις ΜΚΟ για να αγοράζουν τα σπίτια που στη συνέχεια θα στεγάζουν τους λαθραίους. Σε πρώτη φάση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι δίκες που πρόκειται να γίνουν προσεχώς από τις τράπεζες εναντίον δανειοληπτών. Εκεί αναμένεται να βγουν στη φόρα πολλά στοιχεία γύρω από το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος των Ελλήνων και υπέρ των λαθραίων και την «αγορά» των σπιτιών από ΜΚΟ και άλλους «εκπροσώπους» τους. Μια νέα τεράστια και εθνοκτόνα μπίζνα real estate, πολλών δισεκατομμυρίων, βρίσκεται στα σκαριά!

iaspania2

Όπως είχαμε γράψει αναλυτικά από τον περασμένο Οκτώβριο οι τράπεζες έχουν ήδη δρομολογήσει συμφωνίες με την κυβέρνηση και τις ΜΚΟ για να τοποθετούν τους λαθραίους μέσα στα σπίτια που θα χάνουν κατά χιλιάδες οι Έλληνες από τους αμέσως επόμενους μήνες. Γι’ αυτό και το «μυστικό» είναι ότι οι τράπεζες προχωρούν στην αγορά, από τις ίδιες, των περισσοτέρων ακινήτων που βγαίνουν στον πλειστηριασμό. Και συγκεκριμένα αγοράζουν 8 στα 10 ακίνητα που βγάζουν οι ίδιες στο σφυρί, αφού υπάρχουν ελλείψει ενδιαφέροντος από αγοραστές στις τιμές στις οποίες εκποιούνται τα πρώτα ακίνητα. Και βεβαίως το ερώτημα που είχε δημιουργηθεί ήταν πολύ εύλογο: Αφού οι τράπεζες δεν βρίσκουν τόσα χρόνια αγοραστές για τα ακίνητα που αρπάζουν, γιατί συνεχίζουν τους πλειστηριασμούς; Τώρα ξέρουμε την απάντηση…

Μην ξεχνάμε και ότι πριν από μερικούς μήνες υπήρξε η «πρόσκληση ενδιαφέροντος» που έβγαλε επίσημα η κυβέρνηση για τη μίσθωση ακινήτων σε ολόκληρη την Ελλάδα «για τις ανάγκες υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών και ανιθαγενών, αιτούντων άσυλο» και για τη στέγαση τους δίνονται μέχρι 12 ευρώ για κάθε άτομο ανά ημέρα διαμονής. Αυτό είναι ένα ακόμη «οικονομικό» κίνητρο δηλαδή για να προσφέρουν, εναλλακτικά, οι τράπεζες στους ξένους, εκμεταλλευόμενες οι ίδιες, τα σπίτια των εξαθλιωμένων και φτωχοποιημένων Ελλήνων που θα πετιούνται με σκηνές αλά Ισπανίας στον δρόμο…

ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ