Σε άρθρο του σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της Γερμανίας ο Γιοχάνες Βέλτε τον Νοέμβριο του 1998 γράφει : "Μυκηναίων θησαυρός στη κοιλάδα του Άμπερ. Εντυπωσιαακό αρχαιολογικό εύρημα ενός ερασιτέχνη αρχαιολόγου που ήταν θαμμένο στη γη για 3600 χρόνια.
Πρόκειται για ένα καταπληκτικό αρχαιολογικό εύρημα που όμοιό του δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα στη Βαυαρία... Ο γιατρός και ερασιτέχνης αρχαιολόγος Manfred Moosauer ανακάλυψε ένα θησαυρό που ανάγεται στην προ-κελτική εποχή. Ο θησαυρός οδηγεί κατευθείαν στις Μυκήνες, εκεί όπου ο Σλήμαν ανακάλυψε το θρυλικό θησαυρό του Πριάμου..."
Το άρθρο αναφέρεται στην πολύχρονη προσπάθεια του αρχαιολόγου που δεν απέδιδε καρπούς (ανακάλυπτε ευρήματα μειωμένης αξίας όπως ξύλινους δοκούς, δοχεία ή κόκαλα) καθώς και στη μεγάλη του έκπληξη (δεν πίστευε στα μάτια του) όταν ξαφνικά είδε μέσα στη γη να αστράφτει χρυσός, ένα χρυσό στέμμα ολόκληρο, ένα διαμάντι, κοσμήματα και πολλά άλλα, Και οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στην προϊστορική εποχή είχαν αναπτυχθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κεντρική Ευρώπη ισχυροί δεσμοί, εμπορικοί και πολιτιστικοί.