22 Αυγούστου του 2018 παραμονή των εννιάμερων της Παναγίας ο κος Πολύκαρπος είχε “ζωστεί” από την “αποθήκη” του δύο τσάντες με βιβλαρίδια των Χαιρετισμών κατευθυνόμενος σε Ιερό Ναό της Παναγίας μας σε λοφίσκο στα βόρεια προάστια !

 

Λεωφορείο δεν υπήρχε που να προσεγγίζει τον Ναό και ο κος Πολύκαρπος θα έπρεπε μέσα στο ζεστό αυγουστιάτικο απόγευμα να ανέβει “ζαλωμένος” με το σακ βουαγιάζ του ΚΑΙ δύο τσάντες μία δύσκολη ανηφόρα !!

 

Δεν έκανε καν δεύτερη σκέψη ! Θα ανέβαινε !! Τα πενιχρά – σαφέστερα ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ – οικονομικά του μέσα ΔΕΝ του επέτρεπαν να πάρει ταξί !

 

Επομένως ο κοπιαστικός ποδαρόδρομος ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ του επιλογή αφού αποβιβάστηκε από το λεωφορείο που τον είχε μεταφέρει έως την Πεύκη !

 

Αγόγγυστα ξεκίνησε να περπατά ! Δεν θα είχε περπατήσει ένα τετράγωνο και ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά του από την γωνία ενός τετραγώνου με τις μονοκατοικίες μία γυναίκα γυρω στα σαράντα !

 

“Που πηγαίνετε έτσι φορτωμένος με τέτοια ζέστη ; ” τον ρώτησε

 

“Να στην Παναγία πάω που πανηγυρίζει ! Έχω μαζί μου βιβλιαράκια των Χαιρετισμών και έχω συνεννοηθεί με τον Ιερέα να του τα πάω να τα μοιράσει !”

 

Χωρίς να πει τίποτα την έχασε από τα μάτια του και προχώρησε αργά τον ανηφορικό του δρόμο !

 

Δεν θα είχε φτάσει στην επόμενη γωνία και ακούει από πίσω του ένα κλάξον να κορνάρει !

 

Η άγνωστη γυναίκα από την θέση του οδηγού ενός αυτοκινήτου τον προσέγγισε, άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και του ζήτησε να μπει !

 

Έκπληκτος ο κος Πολύκαρπος άνοιξε την πίσω πόρτα, έβαλε τις δύο τσάντες με τους Χαιρετισμούς , κάθισε στην θέση του συνοδηγού και χωρίς να ανταλλάξουν κουβέντα τον πήγε μετά από ένα δεκάλεπτο στην πόρτα του Ιερού Ναού !!

 

Διαφορετικά ο κος Πολύκαρπος θα έπρεπε να περπατήσει τουλάχιστον ένα μισάωρο κάτω από τον καυτό αυγουστιάτικο ήλιο κάτι που ασφαλώς θα επιβάρυνε την εύθραυστη υγεία του !

 

Η Παναγία μας όμως, η Έφορος και Προστάτιδα των βαστάζων Της, ΔΕΝ άφησε τον υπερήλικα βαστάζο της να ταλαιπωρηθεί !!

 

Του εμφάνισε ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ μία άγνωστη γυναίκα που τον λυπήθηκε και τον μετέφερε στον προορισμό του !

 

Και μάλιστα – επειδή η Παναγία μας τα κάνει ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ – η άγνωστη αυτή γυναίκα ΧΩΡΙΣ να της το ζητήσει ο κος Πολύκαρπος και ΧΩΡΙΣ καν να του πει ότι θα τον περιμένει – ήταν έξω από τον Ναό, όταν λίγη ώρα αφότου είχε παραδώσει στα χέρια του Ιερέα τις δύο τσάντες βγήκε από τον Ναό και ΧΩΡΙΣ καν να τον ρωτήσει  ΠΟΥ πηγαίνει τον κατέβασε στην στάση του λεωφορείου με το οποίο είχε φτάσει , αλλά αυτή τη φορά με κατεύθυνση προς την Αθήνα !!

 

Ο ξαφνικός τρόπος που εμφανίστηκε αυτή η γυναίκα, η “περίεργη” σιωπή της κατά την διαδρομή και το ότι ΧΩΡΙΣ καν τον ρωτήσει τον επέστρεψε στην στάση προς Αθήνα , ΟΛΑ αυτά παραξένεψαν τον καλό μας κο Πολύκαρπο, που δόξασε τον Θεό μας και ευχαρίστησε την Παναγία μητέρα μας για την Πρόνοια Της για τον ταπεινό Της βαστάζο !!

 

Ένα δεύτερο θαύμα των Χαιρετισμών θα σας αναφέρουμε τώρα όπως μας το διηγήθηκε η κα Α., η οποία είχε βιώσει το θαύμα με την τσάντα με τα δέκα κιλά ζάχαρη που “τυχαία” βρήκε πίσω από το αμάξι, και για το οποίο σας ενημερώσαμε σε προηγούμενη μας ανάρτηση !!

 

Την μέρα που είχε λάβει το δεματάκι που της στείλαμε με τα βιβλαρίδια των Χαιρετισμών βίωσε έναν από τους “κλασσικούς” και “αναμενόμενους” πειρασμούς του πονηρού, που πραγματικά δεν αντέχει να βλέπει να μοιράζονται Χαιρετισμοί και επομένως να ξεκινούν και άλλοι άνθρωποι να υμνολογούν την Παναγία μας, την αιτία της συντριβής του !!!

 

Ειρήσθω εν παρόδω ΔΕΝ έχουμε ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ στα πέντεβ και πλέον χρόνια της παρουσίας του Ιστολογίου μιλήσει για τους “πειρασμούς” και τις “επιθέσεις” του πονηρού σε όσους ασχολούνται με το έργο της διάδοσης των Χαιρετισμών !!

 

Πραγματικά θα μπορούσαμε να γεμίσουμε ολόκληρο βιβλίο απαριθμώντας όσα βιώσαμε …. και βιώνουμε και εμείς αλλά και αδελφοί μας βαστάζοι, αλλά τα αποσιωπούμε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ για να μην φουσκώσουμε κι άλλο το επηρμένο φρόνημα του μισόκαλλου δίνοντας του την ευχαρίστηση ότι κάτι καταφέρνει με τα “προσκόμματα” που μας δημιουργεί !

 

Θα έπρεπε ίσως να “προειδοποιούσαμε ” όσους ελαφρά τη καρδία θέλουν να ενταχθούν στο έργο της διάδοσης των Χαιρετισμών για τους επερχόμενους πειρασμούς αλλά φρονούμε ότι δεν είμαστε ικανοί να νουθετούμε τους εν Χριστώ αδελφούς μας, που ασφαλώς θα έχουν ακούσει το αγιολογικό ” όταν θέλεις να έρθεις να εργαστείς για τον Θεό, ετοιμάσου για πειρασμούς”

 

Μετά την μικρή αυτή παρέκβαση ας επιστρέψουμε στο δεύτερο θαύμα των Χαιρετισμών !!

 

Η κα Α. αφού έλαβε το δεματάκι και τακτοποίησε τα τευχίδια των Χαιρετισμών, γευμάτισε με το σύζυγο της και πήγαν να κοιμηθούν λίγο για μεσημέρι !

 

Το απόγευμα που ξύπνησε και κάθισαν να πιουν ένα καφέ, βάζοντας το χέρι στο λαιμό της διαπιστώνει ότι ο ξύλινος Σταυρός της ΔΕΝ ήταν στο λαιμό της !

 

Πήγε στο δωμάτιο , κοίταξε στο κομοδίνο, στο κρεββάτι, μετά πήγε στο μπάνιο, γενικά κοίταξε σε όλα τα πιθανά σημεία που μπορεί από απροσεξία να τον έχει βγάλει και να τον έχει ακουμπήσει ΠΑΡΟΛΟ που ήταν σίγουρη ότι όταν ξάπλωσε το μεσημέρι τον φορούσε και ΔΕΝ τον είχε βγάλει !

 

Μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια φωνάζει την κόρη της !

 

Επικεντρώνονται στο υπνοδωμάτιο !! Σηκώνουν τα κλινοσκεπάσματα ! Τίποτα ! Κοιτάνε με προσοχή δεξιά κι αριστερά ! Η μικρή πέφτει στα γόνατα και κοιτάει κάτω από το κρεββάτι ! Τίποτα ! Σηκώνουν και το στρώμα !! ΤΙΠΟΤΑ !

 

Η κα Α., δόκιμη Χριστιανή, με εμπειρία στους πειρασμούς του πονηρού, κατάλαβε αμέσως ότι αυτό συνέβη επειδή παρέλαβε το δεματάκι με τα βιβλιαράκια των Χαιρετισμών !

 

¨Ήξερε ο πονηρός ότι και την περασμένη φορά που η κα Ιωάννα της είχε δώσει αρκετά, αυτή κάθισε και έγραφε σε ΚΑΘΕΝΑ από αυτά λόγια παρηγορίας και ενίσχυσης σε όσους θα έδινε το βιβλιαράκι των Χαιρετισμών, πάντοτε αφού εξέταζε αν αυτός ήταν άξιος να κατανοήσει τον θησαυρό που έπαιρνε !

 

Και αφού είχε εμπειρία από τις μεθοδείες του πονηρού τον αντιμετώπισε το “δήγμα” του με το κλασσικό “αντίδοτο” που δεν είναι άλλο από τους Χαιρετισμούς !!

 

Με ηρεμία ζήτησε από την κόρη τους να διαβάσουν ξανά τους Χαιρετισμούς ! Το έκαναν με ηρεμία ! Αφού τελείωσαν της ζήτησε να ξανακοιτάξουν στο δωμάτιο ! Πήγαν ξανά ! Και ω του θαύματος !! Σηκώνοντας για ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορά τα κλινοσκεπάσματα βρήκαν τον Σταυρό να βρίσκεται “σφηνωμένος” ανάμεσα στο στρώμα και στο κεφαλάρι του κρεβατιού !!

 

Σε σημείο που χέρι ανθρώπινο ΔΕΝ μπορεί να το είχε βάλει !!

 

Και σε σημείο που είχαν κοιτάξει και ξανακοιτάξει και ξανακοιτάξει !!

 

ΑΜΕΣΗ η απάντηση της Παναγίας μας !! ΑΜΕΣΗ η λύση του πειρασμού !!

 

Θαύμα τρίτο των Χαιρετισμών !! Επίκαιρο !! Κοινωνικό μέρισμα 2018 !!

 

Μας το διηγηθηκε η κα Α. !!

 

Η κα Α. γνωρίστηκε μαζί μας όταν μας διηγήθηκε ένα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ θαύμα με την θεραπεία του γιου της αφού η ίδια διάβασε για ένα συγκεκριμένο διάστημα και με έναν συγκεκριμένο αριθμό τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !!

 

Επειδή η δική της αναφορά του θαύματος με τον συγκεκριμένο αριθμό επαναλήψεων και για το συγκεκριμένο διάστημα ΔΕΝ είναι η πρώτη φορά που το ακούμε ( το είχαμε πρωτακούσει με το θαύμα της γέννησης της Μαρίας των Χαιρετισμών που σας το έχουμε γράψει ΧΩΡΙΣ όμως να αναφέρουμε κάτι για αριθμό επαναλήψεων ) ΚΑΙ επειδή έχουμε και άλλη “παρόμοια” μαρτυρία ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ( τον τρόπο δηλαδή ανάγνωσης με τις συγκεκριμένες επαναλήψεις ) ΣΕ ΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ !

 

ΔΕΝ θα πούμε τίποτα αν δεν το ελέγξουμε εξονυχιστικά και αν δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτό όντως ισχύει !

 

ΔΕΝ θα μπούμε στην διαδικασία να βάλουμε τους εμπερίστατους αδελφούς μας σε δοκιμασία προσευχής ΧΩΡΙΣ να έχουμε διακριβώσει ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ότι κάτι τέτοιο έχει βάση ! Αυτό θέλει χρόνο ! Θα το δούμε στο μέλλον !

 

Επανερχόμαστε στο τρίτο μας θαύμα !

 

Η κόρη της είχε κάνει όχι μία, όχι δύο, όχι τρεις ΑΛΛΑ τέσερις φορές αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα ΑΛΛΑ και τις 4 φορές το σύστημα την είχε απορρίψει !

 

Η ίδια ήταν σχεδόν βέβαιη ότι πληρούσε τις προυποθέσεις !

 

Το ίδιο και η λογίστρια της !

 

Αλλά το σύστημα συνεχώς της απέρριπτε την αίτηση !

 

Η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων έληγε !

 

Είχε απελπιστεί ! Τα χρειαζόταν τα χρήματα μιας και μεγάλωνε μόνη της την κόρη της , την εγγόνα της κας Α.

 

Η κα Α. έμπειρη στο θέμα των Χαιρετισμών της είπε ΜΙΑ μέρα πριν λήξει η προθεσμία να διαβάσουν η καθεμία από το σπίτι της ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ για ΤΡΕΙΣ φορές τους Χαιρετισμούς !

 

Η κόρη συμφώνησε αμέσως !

 

Σε λιγότερο από τρία τέταρτα τους είχαν διαβάσει !!

 

Με το που έκλεισε η κόρη το τηλέφωνο , όπου είπε στην μητέρα της ότι μόλις τελείωσε την ανάγνωση των Χαιρετισμών, κτυπάει το κινητό της !!

 

Ήταν η λογίστρια της ! Που της είπε ότι μόλις έλαβε email από την Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών ότι η ΠΕΜΠΤΗ αίτηση που το πρωί έκανε ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ και ότι το κοινωνικό μέρισμα θα της πιστωθεί στον τραπεζικό της λογαριασμό !!

 

Προσέξτε το !!

 

ΑΚΡΙΒΩΣ με το που τελείωσαν μάνα και κόρη την ανάγνωση !!

 

Βρισκόμασταν στο δρόμο όταν η κα Α. ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΗ μας τηλεφώνησε να μας το ανακοινώσει !!

 

Για ΟΛΟΥΣ εμάς που ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ δεχόμαστε πληροφορίες για θαύματα των Χαιρετισμών ΔΕΝ ήταν έκπληξη !!

 

Χαιρόμαστε που η Παναγία μας ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ την υπόσχεση Της ότι θα βοηθάει και θα συμπαραστέκεται ΚΑΙ στην ζωή αυτή ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ την φρικτή ώρα της απολογίας μας όσες κι όσους ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Την χαιρετίζουν !!

 

Για τον λόγο αυτό για μυριοστή φορά και με αφορμή την  νέα χρονιά σας προτρέπουμε ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΑΣ ΠΑΤΡΟΣ να ξεκινήσετε κι εσείς ΟΧΙ ΜΟΝΟ να διαβάζετε ΜΙΑ φορά τους Χαιρετισμούς ( εξάλλου οι Χαιρετισμοί αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του Μικρού Αποδείπνεου, που είναι μία ενδιάτακτη προσευχή της Εκκλήσίας μας ) αλλά ΟΣΕΣ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ η Παναγία μας σας αξιώσει !!

 

Το λέμε ξανά !! ΠΑΝΤΑ και ΜΟΝΟ με την σύμφωνη γνώμη του Πνευματικού σας !

 

Ευχόμενοι καλή, ευλογημένη και πνευματικά καρποφόρα νέα χρονιά κλείνουμε την πρώτη μας αυτή ανάρτηση !

 

Χρόνια πολλά, καλά κι ευλογημένα αδελφές κι αδελφοί !

 

Καλή φώτιση, Καλή μετάνοια και με το καλό στον Παράδεισο !!

 

Αμήν !! Γένοιτο !!