Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ

Σίγουρα πολλοί από σας θα θυμούνται το περιστατικό που συγκλόνισε την Μεσσαρά το
καλοκαίρι του 2017. Πιό συγκεκριμένα τότε κάποιοι έγραψαν: “Επίμονα ήταν τα τηλέφωνα κατοίκων του Ζαρού που υποστήριζαν ότι είδαν ιπτάμενο δίσκο (UFO) να διασχίζει τον ουρανό και να χάνεται στον ορίζοντα πάνω από τα Βορίζια.” (σχετικό βίντεο)

Για το εν λόγω περιστατικό είχα κληθεί από φίλους στην περιοχή και κατέγραψα μαρτυρίες και δεδομένα τα οποία είχα καταθέσει σε τηλεοπτική εκπομπή τον Ιανουάριο του 2017 στο ASTRA TV και συγκεκριμένα στις Πύλες του Ανεξήγητου με τίτλο “Τα Ελληνικά X-FILES “ όπου παρουσίασα υλικό το οποίο είναι δημοσιευμένο στον ιστοχώρο του Ναυσίνοου με τον ίδιο τίτλο.

Προς έκπληξή μου διαπίστωσα πως η εν λόγω εκπομπή κατέβηκε από το YOUTUBE απο το κανάλι της εκπομπής εκείνης με συνοπτικές διαδικασίες, μετά από ρεκόρ προβολών!!! (και κάποια στιγμή που θα κρίνω απαραίτητο θα την ανεβάσω εμπλουτισμένη με νέο υλικό στο κανάλι του Ναυσίνοου για να είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό.)

Ας γυρίσουμε όμως στο περιστατικό που εξετάζουμε εδώ. Στις 7 Απριλίου το βράδυ γύρω στις 8:45 η Κυρία Αγγελική Αγγελιδάκη με την παρέα της έκαναν βόλτα στο ενετικό λιμάνι στο Ηράκλειο. Η βραδιά ήταν όμορφη και το σχήμα και μέγεθος του φεγγαριού τους προσέλκυσε στο να τραβήξουν φωτογραφίες χωρίς στην αρχή να αντιληφθούν κάτι. Μετά από λίγο είδαν μία σφαίρα φωτός να κινείται προς τα κάτω και την απαθανάτισαν σε μία απο τις φωτογραφίες.

Λαμβάνοντας τις φωτογραφίες αυτές μετά από δική μου προτροπή μπήκαμε στην διαδικασία να τρέξουμε μία ανάλυση τόσο για την αυθεντικότητά τους αλλά και για το τι μπορεί να δείχνουν. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι μπορεί να δείχνουν οι φωτογραφίες αλλά τα αποτελέσματα της έρευνας απέδωσαν τα εξης στοιχεία:

Κατ’ αρχάς διαπιστώθηκε πως τα αντικείμενα στις φωτογραφίες δεν είναι προϊόν ανάκλασης του φακού στο κινητό και δεν είναι σκόνη, συνεπώς είναι όντως φωτεινά αντικείμενα.

Σε μία δεύτερη ματιά φαίνεται πως κινούνταν ομαδικά από την θάλασσα προς την στεριά διαγράφοντας μία Νοτιοδυτική πορεία.

Δεν μπορεί να είναι αεροπλάνα επειδή δεν έχουν τα beacon – κόκκινο φως που αναβοσβήνει – κάτι που επιβάλλεται να υπάρχει σε όλα τα αεροπλάνα είτε είναι πολιτικά είτε στρατιωτικά. Αν ήταν πολεμικά και πάλι δεν θα είχαν σβηστά αυτά τα φώτα και αν έκαναν άσκηση συσκότισης δεν θα είχαν ούτε τα λευκά φώτα αναμένα.

Τα πολιτικά αεροσκάφη δεν πετάνε σε σχηματισμούς ενώ τα στρατιωτικά δεν πετάνε σε σχηματισμούς τυχαίους. Τα στρατιωτικά πετάνε σε σειρά τύπου LINE ASTERN FORMATION, σε ΛΑΜΔΑ ECHELLON FORMATION ή σε ζεύγη. Ποτέ όμως σε άστατο σχηματισμό όπως δείχνουν τα συγκεκριμένα Ιπτάμενα Αντικείμενα στις φωτοτογραφίες που εξετάζουμε εδώ.

Αυτό δε που είναι εκπληκτικό είναι πως τα συγκεκριμένα αντικείμενα πετάνε μπροστά από τον Αεροδιάδρομο του Αερολιμένα Νίκος Καζαντζάκης. Αν είναι έτσι αυτό θα εμπόδιζε οποιαδήποτε απογείωση απο το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και θα γινόταν αντιληπτό από τον Πύργο Ελέγχου κάτι που δεν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε επειδή δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ανακοίνωση – και βέβαια δεν θα περιμέναμε κάτι τέτοιο για ευνόητους λόγους.

Διαβάστε περισσότερα και Δείτε τις φωτογραφίες στο nausinous.com



ΠΗΓΗ