Η Μεσσιανική Εκκλησία, με «έδρα» τις βίλες των πλουσίων στην Κηφισιά, αποτελεί μια θρησκευτική αίρεση με «δόλωμα» δωρεάν ενεργειακές θεραπείες με στόχο να προσελκύσουν ολοένα και περισσότερα μέλη. Πρόκειται, λοιπόν, για μια σέχτα με επωνυμία Παγκόσμια Μεσσιανική Εκκλησία η οποία υπόσχεται θαυματουργή ίαση σοβαρών ασθενειών με μια εναλλακτική ιαπωνική θεραπεία, όπως είναι φυσικό όμως… με το αζημίωτο.

 

Θρησκευτικός ηγέτης είναι ο Μέισου-Σάμα, ο οποίος ήρθε για να συνεχίσει το έργο του Χριστού, δεν τον αμφισβητεί, όπως δεν αμφισβητεί ούτε το Βούδα ούτε τον Μωάμεθ, απλώς θεωρεί ο ιδρυτής αυτής της αίρεσης οτι οι προηγούμενοι τρεις δεν απέκτησαν ποτέ τα στοιχεία του Θεού, τα οποία ωστόσο απέκτησε ο Μεισού-Σάμα, ο οποίος απεβίωσε το 1955 στα 73 του.

 

Η ενεργειακή τεχνική που χρησιμοποιούν για την ίαση (τεχνική του Τζορέι) χρησιμοποιείται ως δόλωμα και με αυτόν τον τρόπο η σέχτα αποσπά οικονομικά ποσά απο τα μέλη τα οποία είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν. Τα ποσά αυτά δίνονται υποχρεωτικά εβδομαδιαία είτε απευθείας στην εκκλησία τους είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού ! Επιπλέον τα μέλη προσφέρουν δωρεάν χειρωνακτικές εργασίες υποκύπτοντας σε μια κεκαλυμμένη ψυχολογική βία οτι αν δεν ακολουθούν τυφλά θα χάσουν τη λύτρωση του μεσσία τους.

 

 

Ενώ στο στόχαστρο μπαίνει και ο γάμος των μελών της θρησκείας, καθώς επιτρέπεται μόνο μεταξύ των μελών ή αν πρόκειται για άτομο εκτός οργάνωσης, πρέπει να περάσει πρώτα απο συνέντευξη για να διαπιστωθούν οι φιλικές προθέσεις.

 

H θαυματουργή ίαση στηρίζεται σε μια προσευχή (Amatsu Norito), η οποία κατά τη διάρκεια της ψαλμωδίας της «θεραπεύει» θαυματουργά τα μέλη, τα οποία εντυπωσιάζονται/απορούν.