«Ξέρετε, θαύμα δεν είναι μόνο η θεραπεία. Θαύμα είναι και να σου δώσει ο Άγιος το κουράγιο να σηκώσεις το Σταυρό σου», λέει ο ηγούμενος μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη».

Κι είναι πολλές αυτές οι περιπτώσεις. Άνθρωποι που συρρέουν στο μοναστήρι, αναζητώντας την ελπίδα και τη δύναμη να παλέψουν όλα τα δύσκολα που αντιμετωπίζουν και που κατά κύριο λόγο αφορά την ίδια τη ζωή…

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα όσα συνέβησαν το 2011, όταν η κάρα του Αγίου Παρθενίου ταξίδεψε στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση της Ενορίας των Ταξιαρχών στο Περιστέρι.

«Χιλιάδες κόσμου ήρθαν να προσκυνήσουν, πράγμα που μας έκανε μεγάλη εντύπωση, καθότι τότε οι Άγιοι Πατέρες ήταν άγνωστοι στο ευρύ κοινό», λέει ο ηγούμενος της Μονής Κουδουμά, ο οποίος προσθέτει πως πολλοί ήταν οι πιστοί που του έλεγαν πως «δυο μαυροφορεμένοι εμφανίζονταν στον ύπνο τους και τους προσκαλούσαν να ‘ρθουν να τους γνωρίσουν»!

Τότε λοιπόν, ανάμεσα στα άλλα συγκλονιστικά που εξομολογήθηκε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ότι συνέβησαν, ο ηγούμενος κατέθεσε και το εξής γεγονός:

«Την τελευταία μέρα κι ενώ είχαμε ήδη πάρει την κάρα του Αγίου από το ναό, μας ζήτησαν να πάμε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» να σταυρώσουμε ένα μωράκι μερικών ημερών που είχε μεταφερθεί από τη Ρόδο με C-130, καθώς είχε προσβληθεί από μικροβιακή μηνιγγίτιδα. Το μωρό ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, με τη ζωή του να βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο. Σαφώς και πήγαμε. Κι αφού το σταυρώσαμε, η προϊσταμένη μάς ζήτησε να προσευχηθούμε και για τα άλλα παιδάκια που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ. Τα σταυρώσαμε βεβαίως και πριν φύγουμε αφήσαμε σε όλους, νοσηλευόμενους και νοσηλευτές, εικονίτσες των Αγίων Πατέρων… Την επομένη το μεσημέρι, μας παίρνει η μητέρα του παιδιού τηλέφωνο για να πεις πως το παιδί της βγήκε από τη ΜΕΘ και το ίδιο βράδυ τηλεφώνησε και η προϊσταμένη, συγκλονισμένη και κλαίουσα, για να μας πεις πως και τα 11 παιδάκια που ήταν στη μονάδα βγήκαν από την εντατική!».