Ο Άγγελος Τανάγρας, ιδρυτής της πρώτης Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών στην Ελλάδα, ασχολήθηκε το 1932 με την περίπτωση ενός εξαιρετικά τηλεκινητικού μέντιουμ. Μία νεαρή Αθηναία, κόρη αριστοκρατικής οικογένειας των Αθηνών, κατείχε το παράδοξο χάρισμα να μετακινεί διάφορα αντικείμενα από απόσταση.
Η κοπέλα, η οποία παρουσιαζόταν με το ψευδώνυμο «Κλειώ Γεωργίου», είχε πάθει ισχυρό ψυχικό κλονισμό, έπειτα από τον χαμό του αγαπημένου της πατέρα καθώς και της αδελφής της. Τότε ήταν που άρχισαν να εκδηλώνονται και τα τηλεκινητικά φαινόμενα, όταν αντικείμενα «έφευγαν» από το ένα δωμάτιο του σπιτιού και βρίσκονταν σε άλλο, ή βρίσκονταν κάτω από άλλα πράγματα.
Έτσι, λοιπόν, παρακάλεσε ο Τανάγρας τη νεαρή κοπέλα να προχωρήσουν σε μία σειρά πειραμάτων, προκειμένου να καταφέρει η κοπέλα να μετακινήσει αντικείμενα με την θέλησή της. Αρχικά, έγινε προσπάθεια να μετακινηθεί η βελόνα μίας ναυτικής πυξίδας. Η «Κλειώ» προσπάθησε επίμονα αρκετές ημέρες και πραγματικά στο τέλος βεβαίωσε τον Τανάγρα ότι κατόρθωσε με την θέλησή της να μετακινηθεί η βελόνα της πυξίδας.
Ο Τανάγρας αμέσως έφερε μπροστά της μία μικρή πυξίδα και την έβαλε πάνω σε ένα τραπέζι. Η «Κλειώ», τότε, κράτησε τα χέρια της ανοιχτά πάνω από την πυξίδα μετακινώντας τα αριστερά και δεξιά σε μικρή απόσταση από το αντικείμενο, συγκεντρώνοντας τη σκέψη της σε αυτό.
Έπειτα από μερικά λεπτά, η βελόνα της πυξίδας μετακινήθηκε κατά 90 μοίρες. Σε άλλες δοκιμές, κατόρθωσε να μετακινήσει την βελόνα κατά 360 μοίρες.
Έπειτα από αυτή την επιτυχία, ο Τανάγρας παρακάλεσε την κοπέλα να βάλει τα χέρια της κάτω από το τραπέζι, επαναλαμβάνοντας το ίδιο πείραμα. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Όταν η «Κλειώ» μετακινούσε τα δάκτυλά της κάτω από το τραπέζι, η βελόνα της πυξίδας διέγραφε κύκλους.
Στην συνέχεια, έβαλαν την πυξίδα κάτω από ένα γυάλινο κάλυμμα. Το ίδιο αποτέλεσμα και πάλι!
Τα πειράματα αυτά επαναλήφθηκαν σε ευρύτερο κύκλο κατά τις συγκεντρώσεις της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών. Ο Τανάγρας εξήγησε στους παριστάμενους την σημασία του φαινομένου και τους παρακάλεσε να δοκιμάσουν να κάνουν ότι και η «Κλειώ». Εννοείται ότι κανείς δεν έφερε αποτέλεσμα.
Η «Κλειώ», χάριν της επιστημονικής βεβαιώσεως των φαινομένων, παρακάλεσε την οικοδέσποινα του σπιτιού, στο οποίο γίνονταν τα πειράματα να την ψάξει αυστηρά, μήπως έκρυβε κάποιον μαγνήτη επάνω της. Πραγματικά, έγινε αυστηρός έλεγχος από την οικοδέσποινα Αριστέα Λύδη και την Χαρίκλεια Κίσσα, η οποία παρευρισκόταν στα πειράματα. Τίποτα δεν βρέθηκε πάνω στην «Κλειώ».
Έτσι, το φαινόμενο της μετακίνησης της βελόνας της πυξίδας από απόσταση, θεωρήθηκε πλήρως βεβαιωμένο. Πέραν αυτών των πειραμάτων, η «Κλειώ» δέχτηκε να γίνουν παρόμοια πειράματα και στο Πανεπιστήμιο από ειδικούς καθηγητές, προκειμένου να βεβαιωθεί ακόμη περισσότερο η εγκυρότητα του φαινομένου.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στη εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στις 11/02/1932…
Η τηλεκινητική «Κλειώ»…
Ημερομηνία: 04/04/2018
Καταχωριτής: Aragorn
Πηγή: https://strangepress.gr/2016/05/04/i-tilepathitiki-kleio/
0 Σχόλια: