- Δήλωσες σε εβδομαδιαίο περιοδικό ότι έχεις βιώσει αστρικό ταξίδι...

Ναι. Πριν από επτά χρόνια. Αυτό ήταν ακόμη μία απόδειξη για μένα. Πήρα πολύ κουράγιο. Είδα τελείως διαφορετικά τα πράγματα γιατί ένιωσα πώς είναι να πεθαίνεις. Είναι τρομακτικό στην αρχή, αλλά ευχάριστο μετά.

 

- Πόσες φορές το βίωσες;

Μέσα σε έναν μήνα γύρω στις έξι με επτά φορές. Κάθε τρεις-τέσσερις ημέρες το αντιμετώπιζα. Οπως ξαφνικά ήρθε χωρίς να το προκαλέσω, έτσι ξαφνικά έφυγε.

 

- Το εξομολογήθηκες στους δικούς σου ανθρώπους;

Ρώτησα ανθρώπους που ξέρουν. Μου είπαν «δεν μπορούμε να σου απαντήσουμε ακριβώς γιατί συνέβη». Κάποιοι μου ανέφεραν ότι «έπρεπε να συμβεί για να δεις ότι υπάρχει και αυτό. Απασχολήσου, ψάξε». Τότε διάβασα πολύ αναφορικά με το γιατί είμαστε εδώ, τι κάνουμε, πώς ήρθαμε, τι είναι αυτό το παιχνίδι που παίζεται.

 

- Εχεις αισθανθεί ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο πνεύμα γύρω σου;

Πολλές φορές Δεν έχω δει ποτέ τίποτα βέβαια, αλλά το νιώθω πολύ έντονα μερικές φορές, τόσο που όταν κοιτάω τηλεόραση, επειδή στη θέση του καναπέ που κάθομαι πίσω μου έχω διάδρομο που οδηγεί στην κουζίνα, έχω γυρίσει να δω ποιος με κοιτά ενώ είμαι μόνος μου στο σπίτι. Ωστόσο δεν δίνω σημασία.

 

- Δεν σου προκαλεί τρόμο η ιδέα του να δεις μια σκιά;

Σκιά έχω δει. Μορφή δεν έχω δει.

 

- Υπάρχει άνθρωπος που έχει δει μορφή και σ' το έχει πει;

Ναι. Εχω δύο φίλους του χώρου που έχουν δει κανονικά ένα παιδάκι να μπαίνει μέσα σε ένα δωμάτιο και να κάθεται στην καρέκλα. Επειδή ήταν εξοικειωμένοι δεν τρόμαξαν. Οπως ήρθε, έφυγε. Δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα. Απλώς κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι από άλλους. Μπορούν να δουν οντότητες που δονούνται σε πιο υψηλή συχνότητα από τον υλικό κόσμο. Το ότι δεν τις βλέπουμε δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.